Scudo Sports

Aramıza yeni katılan üyelerimiz burada tanışalım.

aramıza yeni katılan bütün dostlara hoşgeldiniz diyoruz tekrar...;)

Scudo
Ben Cenk Tuğrul abi beni tanır aslında bu siteye çok önceden onun vasıtasıyla girmiştim ama o ara okulda tezler bütler derken bisiklete uzunca bi süre binememiştim.Normalde Istanbul Bakırköy'de oturuyorum.Normalde dedim çünkü şuanda eğitimimi bitirmek için Ingiltere'deim haaa burdan çok güzel bir bisiklet aldım tabi bana göre :D .Neyse Istanbul'a geldiğimde aktivitelere elimden geldiğince katılacam... :cool:

Merhabalar Ben Sinan Bader 18 yaşındayım, Bostancıda otruruyorum. M.S.G.S.Ü de Mimarlık okuyorum ayrıca İzci Lideriyim. Yeni Bisikleti Aldığımdan beri her faaliyete katılıyorum. Yakında tanışmak dileğiyle......

Herkese merhaba. Ben Şahin. 21 yaşındayım İst. Kartal'da oturuyorum. İst. Üni Orman Fakültesinde Orman Endüstri Müh. 2. sınıf öğrencisiyim.
İlkokuldan beri üstünden inmediğim bisikletle son 6 yıldır iyice haşır neşir oldum. Önceleri Şile ve Çamlıcayla başladım. Sonra buralar kesmedi bi Balıkesir yaptım. (1,5 gün sürdü) 2001 deydi. Sonraki yıl bir arkdaşla beraber Adapazarından başlayıp (istanbul içini es geçtik) önce Kastamonu yaptık sonra orda bırakıp arkdaşı ben Samsuna devam ettim. (9 gün). 2003 te üniversite sınavı nedeniyle 1 yıl ara verdiğim gezilerime geçtiğimiz yıl Afyondan başalyıp Isparta, Konya, Aksaray ve Nevşehir güzergahı ile devam ettim. Aslında amacım Hatay a gitmekti. Fakat ilk gün fazla zorladığım için kendimi sol dizimde bir ağrı oldu ve orada bıraktım. kısmetse bu yaz duruma göre bişiyler olcak inşallah. Mümkün olduğunca gezilere katılmaya çalışacağım. İnşallah pazar günü başlarım.

Hepinize sevgi ve saygılar...

Herkese Selamlar...

Boyle bir grubun olmasi gurur verici. Ben yeni bie uyeyim...ve de road bike im var ...ama bir yarisci degilim sadece spor ve doga amacli bisiklete biniyorum..hic kimseyide tanimiyorum su an. Gecen pazar ki tura hava sartiyla katilmadim cunku kislik elbisem yok ve de hava yagis yapacak diye tahmin ettim...bir sonraki turu ne zman o bilmiyorum tabii..bu arada haftaici bisiklete binenler var mi ?... her haftasonu tur yapiyormusunuz ve de amac sadece tur mu yarismi? saat kac ve de nerede? bu hava yahoogroups a nasil uye olunuyor? carsamba gunu olan olay nedir ?...(bu arada belli bir donem yurt disinda bulundugum icin bazi seylere yabanciyim...)

Murat Atmaca

Nick: Alterra
email: atmacamurat@hotmail.com
www.cycleamerica.com (bike tour lari guzeldir)

merhabalar ben kerem.Alanyalıyım şu an erzurumda okuyorum.foruma daha önce üye olmuştum fakat baya bir süredir girememiştim fırsat bu güneymiş.

Herkese meraba. Ben kocaeli izmitten kubilay. Brisasporda lisanslı yol yarışçısıyım. Brisadan arkadaşlar varmı?

Yeşil bisikletten tanıdığım alitarık abi var bi tek. Ama onun dışındada birkaç tane yeşil bisikletten gördüklerim var. Bizim kulübe arasıra uğrarlardı.

Herkese Selamlar;

İsmim Hasret;

Ölüdeniz Lykia world tatil Köyünde hem ikamet ediyor hem çalışıyorum. Yaş 29, yavaş yavaş kemale eriyoruz. :) Dokuz Eylül İktisat mezunuyum. Bisikletle Ege turuna çıkacak arkadaşlar, Fethiye'ye uğrarsanız seve seve rehberlik yaparız. Kayaköy de de bir gözleme ısmarlarız.

Sırtınızdan çadır, ayağınızdan pedal eksik olmasın.

aynali tahir abi:D ben sinan abi sen su iki tekeri ziplatmayi örendiin gün ulusal bayram yapicam ama bisikletle olan dayanikliligina saygim sonsz eyw.. hersey icin calisma kimse basari basamaklarini elleri cebinde cikamaz

Selam arkadaşlar ben Fatih 22 yaşındayım ve İstanbul Bağcılar da ikamet etmekteyim.8 yaşımdan beri bisiklet kullanıyorum ama son 3 seneden beri bisikletle aşırı derecede haşırneşirim.avrupa yakasında oturduumdan ve haftasonları çalıştıımdan dolayı henüz sizinle turlara katılamadım.ama bu yaz zaman bulursam katılmak isterim.yeşil bisikleti düzenli olarak internet sitesinden takip ediyordum birde forumunun olması ii olmuş.gerçi mtbtr da uzun süreden beri izleme modunda takılıyorum.arkadaşlar çok yararlı bilgiler weriyo walla.sizin forumu daa tam olarak gezemedim ama inşallah burada da aynı şekilde olur.
''Caddede bisiklet süren welet görünümünden çıkmış adamlara uzaylı görmüş gibi bakan salak insanlarla karşılaşmamanız dileğiyle.bol pedallı günler geceler ws.''

Evet,bu forum ortak konusu en azindan sadece bisiklet olan bizlerin(ki bisiklet herseyimiz) haberlesmesini sagliyor forum ...Ama yine de ne kadar etkin bir iletisim araci olabildigini acikcasi bilemiyorum.Olsun,bu vesileyle destek olalim birbirimize yine de

Izumi hafta sonlari guzel organizasyonlar yapilmasindan yana,alternatif yasamdan bahsediyorum,bisiklet tekerinin arasindan yesili ,cicegi ,bocegi gorebilmekten yani...Anadolu yakasinda oturuyorum bisikletli tur ve diger geziler birinci ilgi alanim.

Merhaba Izumi..
Bu forum etkin bir haberleşme aracı olma yolunda bence..

Senin gibi bisikleti sevenlerin aramızda olması çok sevindirici..

Tekrar hoşgeldin..
Gürsel

Gruba hos geldin Izumi,
Biz Kadıköylüler pazar sabah 09,00 gibi bulusup Büyükada, Tuzla yada Pendik turlarini her hafta mutlaka gercekleştiriyoruz,
bunun yanı sıra Fenerbahçe sahilinden başlamak uzere 08,30 gibilerde bulusup 20 km. hiz civarinda Pendige kadar gidip geliyoruz. Fenerbahce Pendik gidiş geliş toplam 51 km. dir.
ilginizi çekerse bekleriz, bunun yanı sıra her türlü alternatife de açığız. ( Motorlu araçlara kapalı olan güzergahlar tercihimizdir. ) :p

:winkenlux
Ben genelde Tuzla yonune gıdiyorum,oturdugum yer sahilde ,ancak daha da etkili sebep kocaman bir izgaraya donusmeyen yegane istikamet oldugu icin .
Motorlu araclar konusuna kesinlikle katiliyorum,organizasyonlar icin ise girisim lazim.

merhaba bisiklet sever arkadaşlar böyle bir forumun olması beni çok mutlu etti sizleri tanımaktan memnun oldum.bol bisikletli günler :)))))

Merhaba Gürsel abi,
mesajını yeni okudum, teşekkür ederim.
Ben de sonunda 1 ay kadar önce Salcano evil aldım. Çünkü istediğim modellere erişemedim (sana mail ile atmıştım). Salcanoya böyle erişilebilir bir model yaptığı için teşekkürler. Fakat bisiklet bu konuda profesyonel değil, tabi daha profesyoneli daha pahalı olurdu ve özelliklerinin değeri fazla bilinmediğinden ülkemiz insanına çok pahalı gelebilirdi, Salcano ülkemiz şartlarına göre düşünmüş de olabilir. Öncelikle evil bir street/vert bisikleti ve çok sağlam, fakat kadrosu malesef flatland boyutlarında yani kısa yapılmış (üst boru kaynaktan kaynağa 45cm gibi, normalde 52 en yaygın), ve bu boy bana barspin(gidon çevirme) yapmak için kısa geliyor(gidon eğim açısı en uygunda), gidon bacağıma takılıyor(çok uzun değilim, 174cm).. sonra elcikler çok sert plastikten, ellerim nasır tuttu, gerçi bunu değiştirmek hiç sorun ve pahalı değil. Ayrıca ön dişli/arka dişli oranı 44x16, aslında bu en klasik başlangıç oranı, fakat daha profesyonel bisikletlerde bu aran 36x13, 39x14 gibi olabiliyor, böylece aynakol yerden uzak ve harcanması zor oluyor, ayna kol tek parça ve döküm bu arada (çok daha hafif ve cromoly/alu olanları var).. kadro da çelik; 4130 cromoly olup çok daha hafif (2-3 kg civarı) ama tabi pahalı bmx kadroları var. ben evili tartmaya çalıştım, yanlış olmadıysa 15 kg, bu ağırlık profesyonel bisikletlerde hafif parça kullanımıyla oldukça düşürülebiliyor(hareket bisikleti ağır olur, yoksa sağlam olmaz görüşünün eski moda bir görüş olduğunu hemen belirtmek isterim). sonuçta bu bisiklet freestyle bmx meraklıları için ülkemiz şartlarında uygun fiyata bulunabilecek iyi bir başlangıç bisikleti, bir de ümit freestyle var başka da yerli model yok zaten araştırdığım kadarıyla.. ben bisikletten kadronun biraz kısa gelmesi ve dişli oranının bisikletin ağırlığına göre zor bir sürüş sağlaması haricinde memnunum(düz yolda sürmek zor değil, bayır yukarı çok yorucu).. merdivenlerden, kaldırımlardan atlayıp duruyorum, bunnyhop(tavşan zıplaması), barspin ve wheelie(ön teker havada sürüş) çalışıyorum ve oldukça zevkli. fakat daha profesyonel birşey istiyorum, daha hafif, daha düşük dişli oranı olan(39x16 gibi) ve üst borusu daha uzun.. iki seçeneğim var, bunlar yeni bir kadro almak veya evilde 3 modifikasyon yapmak: 1- frewheeli 18 dişli yapmak(aynakolu 39 yapmayı tercih ederim ama bu amerikan aynakolmuş ve bizde 44den başka dişli sayısında amerikan aynakol bulmak çok çok zormuş, ben de araştırdım ve onayladım bunu) 2- gidonu kenarlardan keserek kısaltmak 3- arkaya doğru eğimli bir sele borusu bularak daha geriye oturup gidondan uzaklaşmak(böyle bir sele borusu bulmak da zor gibi).. şimdi online olarak alabileceğim yeni bir kadro araştırmayı düşünüyorum, gerçi bu da uzun iş ama başka bir çare bulamıyorum, bizde malesef bmx bisiklet-parça-yer bulmak zor.. Böyle güzel, motive edici ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutucu olarak gördüğüm bir adrenalin/gençlik sporunun ülkemizde az bilinmesi ve imkanların azlığı canımı sıkıyor doğrusu.. hem açık hem kapalı alanı olan bir skate park yapabilmeyi isterdim.. kusuruma bakma uzattıysam.. ilgilendiğin için teşekkür ederim..

Geri