Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arada kaldım: Unicycle mı çamaşır makinesi mi?

A

Anonim

Silinmiş hesap
"Bu ne lan?" demeden evvel bir dinleyin.

Evvela, merhaba. İlk kez ciddi ciddi arada kaldım. Hem de arada kaldığım şeyler "Kron mu, Salcano mu?" gibi sık karşılaştığımız türden de değil. Biri çamaşır makinesi, diğeri ise unicycle (tek tekerli bisiklet).

Şimdi, kendinizi benim yerime koyun: Evinizdeki 20 yıllık çamaşır makinesi, bir sabah "Benden bu kadar abi, ben askere gidiyorum!" der gibi sizi bırakıp gidiyor. Benimki böyle yaptı. Dün yaptı bunu. Yirmi yıllık arçelik, tık dedi durdu. Bu sabah açtım içini, uğraştım ama adam edemedim. (belki de daha kötü duruma geldi makine, bilemiyorum.) Bir saattir çeşitli alışveriş sitelerinden bakmadığım, incelemediğim çamaşır makinesi kalmadı.

Şu en mantıklısı gibi duruyor:

(link)

http://images.hepsiburada.net/assets/MAG/500/MAG_3754897.jpg

Şimdiiii... Gelelim diğer seçeneğe... Bu bir Unicycle, yani tek tekerli bisiklet. Araştırdım, pek fazla seçenek yok. Daha evvel kullanmış birine de rastlamadım (aslında biraz daha araştırmam gerek). Delta Bisiklet'in sitesinde şu modeli buldum:

(link)

https://www.deltabisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_2929_max.jpg?rev=1411130316

Bu noktada "daha evvel çamaşır makinesi kullanmış" arkadaşlardan ziyade tek tekerli bisiklet kullanmış-kullanmakta olan arkadaşlardan fikir bekliyorum.

- Her hafta çamaşırları dışarıda yıkattıran bir "unicycle sahibi" olmak mı? Yoksa çamaşır makinesi alıp unicycle hayalini ertelemek mi? (ben şehir dışında oturuyorum, çamaşırhane biraz uzakta.)

- Unicycle denen meret kolay öğrenilir mi? Kullanmayı beceremeyip "pişman oldum" der miyim? (hırslı biriyim, okuma yazmayı 12 yaşımda öğrendim)

- Belirttiğim unicycle'dan daha iyi bir seçenek önerebilir misiniz?

- "Çamaşır makinesi al" diyen arkadaşlar, önerebileceğiniz daha uygun bir model var mı? (çamaşır makinesi olarak)

Sorularım bunlar. Bekârım, yani "Yenge başının etini yer!" gibi çekincelerim yok. Şimdi merkeze makine bakmaya gidiyorum, büyük olasılıkla almayacağım, fiyat sorup "İyi, ben bi de öbür mağazalara bakayım." deyip çıkacağım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
çamaşırları bu tek tekerle mi götürceksin çamaşırhaneye

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
siz arada kalmamış sanki sıkışmış gibisiniz. şimdi sizi o aradan çekip alacağım yoksa 112 acili aramamız gerekecek o yüzden çamaşır makinesi alın güle güle kullanın. birde alman malı kauçuk yeşil yıkama topu alın ohh miss. bu kıyağımıda unutmayın. :cool:

ayrıca dalan toz detarjan müessemizin hediyesidir.

2. el çamaşır makinesi al garantide iste aldığın yerden 150 tl ye sağlam birşey bulursun gerisinide hayaline ayır beyin bedava çamaşır makinesini yurt dışında kaldığımda bir ara elde yıkadım ya da arkadaşlara götürdüm bildiğin eziyet yapma bu tür şeyler :).

Püü, Allah sizin cızırtınızı vermeye... Pis troller.

Amacı trollük olmayan arkadaşlar, şöyle bir site buldum, şunu beğendim. Türkiye'ye 35 avro kargo ücreti var:

(link)

MertAG, sen troll değilsin belli ki, sağol.

Neyse, ben gidiyorum makine bakmaya.

Hatta eski makineni verirsen alıyorlar 50 70 tl arası bir fiyata okut değiştir benden söylemesi 2. el al durumum yok diyorsan.

Bence ikinci el bir çamaşır makinesi ve eksik kalan parayı biriktirip unicycle .

Ben şu an 2 arkadaşla aynı evde yaşıyorum, eve çıkarken 1 tane ikinci el 150 liralık çamaşır makinesi aldık aylardır sorunsuz bir şekilde işimizi görüyor.
Sende böyle bir makine alsan 400 lira para kalır elinde. Biraz biriktirip bisikleti de alırsın.

Kadın kocasına sorar beni nasıl buluyorsun adam çamaşır makinesi gibisin aşkım,

Çift gece odalarına çekilir adam hadi der kadın ufacık bir şey için çamaşır makinesini açamam,

Bir zahmet elinde çitileyi ver der.

Yani ben çamaşır makinesi diyorum.

bence espresso makinesi işine hiç girmesin, makineydi değirmendi kahveydi derken ocağına incir ağacı dikilir. yada illa gireceksen, en iyisi ucuza iki kişilik brikka al hem paran cebinde kalsın hemde kaliteli kahveyi ucuza iç. e tabi kahve de alman lazım onu unutma sakın.

Çamaşır makinası olmazsa dışa bağımlı olucak, ve bisiklete bineceği zamanda gidip çamaşırcıda hayatının aşkıyla taşınabilir, ama iyi bir bbisiklet bin, emeğin boşa gitmesin.
Bisikletin olursa fit ve sağlıklı görünüöüğle dikkat çeker, benim fikrim bütçeni 2 tekerli bir bisiklete ayırman konusunda ciddiyim, ama çamaşır makinesi al geleceğe güvenle bakarsın. Ağustos böceği gibi ayın 15ini bekleme.

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
Ilk önce tabiki camasirmakinesi alinir, göstemis oldugunuz tekteker resmen kazik fiyat. Ayip ya okadar para istenmesine. Almanyadan ortalama 60€ ya, diger yabanci ülkelerden belki dahada ucuza getiriyorlar ve türkiyede 3 katina satiyorlar.
Inan almanyada ortalama yeni fiyati 60€ ve ikinci elde rahat 10-15€'ya bulunuyor.

mesela su linklerede Fiyatini görebilirsin...
(link)

(link)

Murat abi, haklı çamaşır makinesi al, nasılsa almanyaya gidince ucuza alırsın. Tektekeri

Arçelik beko vs eskiyi getir yeniyi götür kampanyası yılbaşına kadar yapılıyor diye biliyorum bilginize :)

Mini çamaşır makinesi 200 lira

(link)

Siyasetçilere tavsiye edilmez kapasitesi 2kg

@Murat Cömez

+1 Teker altınmıymış diye sorarlar adama üstelik burada asgari ücret 800 tl dikkatinizi çekerim almanyanın normalde 3 te 1 fiyatına olması falan lazım normaldede welcome to turkey :)...

Evvela, hepinize teşekkür ederim.

Az evvel spotçulara bakıp -bu seçeneği ikinci plana atmıştım ama- aradığım çamaşır makinesini buldum. Tütüncünün yanındaki yaşlı teyzenin ölümünden sonra mirasçısı gelip ucuza okutmuş makineyi, ben de 200 liraya kondum hemen üzerine (spotçulara güvenmem, kim bilir kaç kişiye anlattı bu hikayeyi). Adettendir, fotoğrafını koymam gerekiyor ama, yarına inşallah.

Bundan sonra tek teker bisiklet konusunu düşüneceğim.

@Murat Cömez

Abi, yurt dışından almak daha mantıklı görünmeye başladı. Teşekkür ederim.

@MertAG

Dediğin gibi oldu, eski makineyi de elden çıkarmış oldum.

@Gökhan Toros

Alman olanlara kötü diyolar, iyi espresso İtalyan makineden çıkar. (mermi yerine kötü esprilerin kullanıldığı bir gerilla savaşı)

@Özgür KK

Evet, öyle yaptım.

@r.ezk

Artık dışa bağımlı değilim, kahrolsun Ahmet Nazif Zorlu diktası!

Herkese teşekkür ederim. Şimdi gidip asansörün sigortasını indiren yöneticiyle tartışıciim.

@Yusuf Yılmazvural

O niye öyle la?
Bizim apartmanda da şu anda o şekilde.
(link) galiba, o yüzden kapatıyorlar.
Olaylar olaylar...

Geri