Scudo Sports

Arabadan in bisiklete bin: Budapeşte'de binlerce bisikletçinin protestosu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Arabadan in bisiklete bin!
Binlerce bisikletli Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de protesto turuna çıktı. Çevreci bir ulaşımın teşvik edilmesini talep eden bisikletliler; bisikletlilerin daha çok düşünülmesini, bisiklet yollarının artırılmasını, insanların günlük hayatlarında rahatça bisiklet sürebilecekleri koşulların geliştirilmesi için çağrı yaptı.

İnsan özeniyor arkadaş; böyle bir protesto yapamayacak mıyız??

15415 dosyayı görüntüle

15416 dosyayı görüntüle

15417 dosyayı görüntüle

Scudo
Helal be, budur işte. Bizde de motosiklet reklamları göstermeye devam etsinler...

evet biz de olabildiğince büyük katılımın olduğu bir protesto yapmalıyız fakat yapılacak bisiklet yollarını da doldurmamız lazım. süs gibi kalırsa iki aya kalmaz kaldırırlar.

Arkadaşlar bizde de her iki yakada BUP farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Ben Avrupa yakasındakilerin hepsine katılıyorum.
Özenmekle kalmayın, farkındalık hareketine siz de katılın.

@Uğur S.

Bu konuda BUP'u tkadir ediyorum. Bisiklet konusunda bir nebze iyileşme varsa bu onların sayesinde. Çok büyük emekleri var.

Gördüğüm en güzel ve faydalı pretosto olmuş.

(link)
Biraz araştırdımda 2005'de de yapmışlar. Macaristan hükümeti pek kulak asmamış galiba. Fakat gittikçe büyümüş kitle. Kutlamak gerek gerçekten.

Bu gösteri Critical Mass kapsaminda 2004'ten beri hemen hemen her sene yapiliyor. I Bike Budapest idi bu seneki etkinligin adi.
i_bike.png

Budapeste'de bisiklet sürmek diger sehirlere nazaran biraz daha cetrefilli. Sehir trafigi giderek yogunlasiyor hissedilir sekilde. 200 km toplam bisiklet yolu mevcut sehirde ama bircok yerde trafik icinde gitmeniz de gerekebiliyor. Baslik dogru olmus. Etkinligin asil amaci arac kullanicilarini bisikletle ulasima yönlendirmek.

Geri