Scudo Sports

Antrenmanda ve sürüş esnasında müzik dinlemek

Müziksiz mi olamaz asla,bir günümü dahi ne yaparsam yapayım müziksiz geçiremiyorum...ki bisiklete binerken ne kadar zevkli ve beni gaza getiricidir tahmin edilemez,konuda da anlatıldığı üzre...Teşekkürler..

Scudo
Aman sesini iyi ayarlayın, geçen bir ara dikkat etmemişim fazla açmışım sesi, dönerken bir araba hemen hemen çarpıyordu, ucuz yırttım :)

http://www.pedalbisiklet.com/img/urun/255503.jpg

Bu ürün çoğu sorunu çözüyor sanırsam ;) Arkadaşımda var ve cidden iyi ses verebiliyor. Hem etraftaki sesleri duyup hemde müzik dinlemek güzel olur herhalde. Ama sesi fazla açma durumunda kılık kıyafetin yanında birde buradan dikkat çekme sorunu ortaya çıkabilir.

@Tolga Yücel

bu taktiği bende uyguluyorum ..eğer illede müzik diyorsanız gözleriniz yolda kulağınızın biri müzikde diğeri ise çevredeki seslere

Tenha yerlerde veya aktif trafiğin olmadığı bölgelerde dinlenebilir. Ama trafik olan yerlerde tehlikeli olacaktır. Bisikletle seyahat ederek müzik dinlemek benim de hoşuma gider ama şu varki duyma ile ortaya çıkan refleksleri ortadan kaldıracağı için özellikle arkadan gelen uyarıları farketmememize sebep olacak. Tek kulak ile dinlemek de pek sağlıklı olmaz gibi. Bir keresinde sağ kulağım tıkanmıştı, araba ile giderken sol arkadan sürekli bir tıkırtı geldiğini farkettim ama bir türlü sesin kaynağını bulamıyordum. Kulağım açıldıktan sonra sesin sol değil de sağ arkadan geldiğini anladım :rolleyes:
Bence müzik dinlenecekse, ayna takıp arkayı sürekli kontrol etmekte fayda var.

Müzik dinlemek bi çok insan için vazgeçilmez. Spor yaparken bizlere kattığı motivasyon, enerji ve zamanın çok verimli şekilde geçitği herkesçe aşikardır. Fakat yorgunluğun hat safhaya ulaştığı zamanlarda çekilmez bir boyuta ulaştığı tarafımca sabit olmuştur. Yokuş çıkarken ya da saatlerce bisiklet sürdükten sonra kulaklığı çıkarmanın farz olduğu zamanları da hatırlıyorum.

bana şöyle güzel ritm sayısı aşırı fazla hızlı sert bi müzik bulun ya :D bilen varsa söylesin.(festival havasında coşkulu gaz veren bi şey olsun

@emircan Başbuğ06

Massimo Massivi - Hands Up (John Dahlback Remix) deneyin derim. birazcık disco.

bn genelde kısık seste sadece sadece kulaklığı sağ kulağıma takarak dinliyorum en azından araçların sesini duyabilmek adına

slayer, megadeth, sepultura, overkill, iron maiden,judas priest, metallica, exodus, testament, marty friedman, motörhead gibi bir çok grubun müziği beni bisiklet sürerken kopartır. Tabi bisiklet sürerken müzik dinlemek gerçekten tehlikeli. Bunun için hafıza kartı destekli ışık sistemleri var ve tripot hoparlörü de var rüzgarla düşmüyor sesi 200 tl'den başlıyor. Bsiklet sürerken müzikten vazgeçemeyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim..

@Güney Tuncer

ben mesela, 110-120 kadans çekerken ekibi, Müslüm, azer bülbül, cansever gibi sanatçıları dinliyorum, sadece yokuşlarda hareketli dinlerim. Tamamiyle seçim tarz meselesi, hareketlileri sadece yokuşta tempo bulmak için dinlerim. Genelde slow...

illa hereketli dinlenecek diye bir kural yok!!! "bilimsel çalışmada değerlendirmek lazım"mış. Çok Saçma bir cümle...

@Recep TOPAL

neden şaşırıyorsun? şaşırman için bir kaç neden söylermisin?

@engin kızılcan

Ben de bir gün Running Wild! eşliğinde doğada yol alıyorum ;) Birden nereden çıktığını anlamadığım 3 köpek (birisi sanırım benden daha büyüktü!) etrafımı sardı.. Paçayı gerçekten zor kurtarmıştım.. Büyük ihtimal köpekler 100m önceden havlamaya başlamıştı ama ben o sırada headbang'le meşguldum sanırım :D
Köpeklerle baya bir maceram oldu ama bu en kötüsüydü.. Öte yandan 10-15 senedir müzik sebebiyle trafikte bir sıkıntım olmadı (TıKtıKTıK)

Bir de şu var!

Bazı müzikler (belki de hepsi) insanın ruh haline değiştiriyor. Yani hatırlarım da, eskiden yolda yürürken şöyle film müziği tarzı, enstrümantal bir şeyler çaldığımda kendimi filmde gider gibi hissediyordum. Bu davranışlarınıza da etki ediyor. Bence trafikteyken dinlenmemeli. Ben ne diyorum hiç dinlememeli !!!

Örneğin doğadasın, adeta trafiğe kapalı bir alan işte. Ne olacak ki! Ama doğanın sesini dinle bea kardeşim. Müzik her yerde biraz kendi nefesinle baş başa kal...:)

Hangi sporu yaptığınıza bağlı.Salon sporu haricinde kesinlikle dinlenmemesi taraftarıyım.
Çevrenizi farkındalık seviyeniz %100 olmak zorunda

Türkiye'de bunun adı risk değil; intihardır!

Geri