Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

**antrenman** Yilin Topigi Olacak!!!

ErdoganKesgin

Forum Bağımlısı
Tepki
969
Arkadaşlar herkese merhaba,

Bir delinin taş atıp kırk akıllının çıkaramadığı bir topic olması ve her okuyanın feyz alması, yazmayan arkadaşlara da ozelden ulasarak neden yazmıyorsun agabey birşeyler? diyerek mesaj gönderilesi tartışma olması umuduyla topic açılmıştır.

Bir sporcu olarak ilk önce şunu belirtmek istiyorum; hiçkimsenin antrenman/beslenme/uyku/su biçimi ile bir başkasının bu dörtlüsü birbine uyum sağlamayacaktır. Bir gömlek düşünün ki her giyene cuk diye otursun kimsede potluk yapmasın ve rahat olsun. Otemizden berimizden gelen, bir arkadaşdan duydugumuz veya fosilleşmiş oyle çok antrenman çeşidi var ki kimse içinden çıkamıyor. Hal boyle oldugunda bisiklet denen ama asıl isminin zorhanetekerlekleri olmasına inandığım bu güç/teknik/beceri/adele/beyin gerektiren sporun hakkıyla yapılamadığına , yapmak isteyenlerin de ilk başlar da yukarıda bahsettiğim kulakdan duyma bilgilerle kendini geliştireceği yerde korelltiği ve bu spordan uzaklaştıgı hissine ciddi ciddi kapıldım.

Topiği açma nedenim başlığından da anlaşılacağı üzerine antrenman bilgilerimizi paylaşmak , tartışmak (kavga etmek değil) , eteğimizdeki taşların dokülmesidir.

Hiç kimseye görmeden, ölçüp biçmeden antrenman yazılamayacağından yukarıda bahsetmiştim ancak bir gömlek vardır ve her sprocu onu en az 1kez giymiştir, daha sonra da kendine göre şekillendirmiştir. Başlangıç seviyesinden başlayarak ve abartmadan (5 saat /10 saat durmadan pedal çevir vb) bilgilerimizi paylaşmaya tüm dostları davet ediyorum.

Cevap verecek, zaman ayırıp detaylıca yazacak, tartışacak , yanlış ve doğrularımızı gösterecek tüm zorhanetekerlekçi dostlara peşinen teşekkür ederim.

Önemli not: Topiği açma nedenim kesinlikle bireysel (şahsıma) amaç taşımamaktadır.

Saygı ve sevgilerime...
Erdoğan KESGİN

Scudo
Merhaba,dediğiniz gibi antreman planlaması kişiden kişiye değiştiği için genel bir öneri yapmak çok zor.Ama aklıma gelen birşey var ve o konuya değinmek istiyorum ben.

Bisiklete yeni başlayan veya tecrübeli olan birçok kişinin gözardı ettiği bir konu aslında bu.Aktif antreman sonrasında mutlaka dinlenilmesi gerektiği.Bilindiği gibi kaslardaki gelişme ve tamirat işlemi yaptığımız antremanın hemen ardından başlıyor.O yüzden bu süre çok önemli.Antremanın ardından vücudun kaybettiği sıvıyı tekrar yerine koyup yemek yedikten sonra;yaptığımız antremanın yoğunluğuna göre gereken süre boyunca mutlaka yatarak veya bacaklarımızı uzatarak dinlenmemiz lazım.Asıl gelişmemiz bu süre içinde oluyor.Eğer dinlenmez isek yaptığımız antremanın faydası azalabilir ve hatta zararı bile olabilir.

Geri