Scudo Sports

Antrenman Kayıtlarını Tutmak İçin Şablon

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
6.845
Başlangıç
2009—10
Merhaba
Yeni km saati aldıktan sonra antrenman kayıtlarını tutmaya başladım bir excel dosyasında. Belki forumun da işine yarar diye buraya da atıyorum.

Kayıtlar bu şekilde görünüyor
(link)
Resmi Büyük Görmek İçin Tıklayın

3 sütun not var, ben birine endomondo, birine polarpersonaltrainer diğerine de rüzgar, kişi vs. bilgilerini atıyorum. Siz istediğiniz gibi editleyebilirsiniz.

İngilizce yaptım tabloyu fakat kullanmak istemeyenler için Türkçe'ye de çevirdim. Buyrun linkler

İngilizce;
Türkçe;

Umarım işinize yarar.

Güncelleme:
Dosyaların ikisini de yeniledim. İçeriği de biraz düzelttim.
ODO artık yukarıda görünecek. Hemen yanındaki açık renkli kareye, tabloyu kullanmaya başladığınız anki ODO verinizi yazmanız yeterli. Daha sonra tur mesafesi arttıkça, yukarıdaki veri de artacak. İlk veriyi girdikten sonra o hücrenin rengini ve yazı rengini aynı yapmanız estetik olarak daha güzel olacaktır.
İkinci değişiklik ise Ortalama Hız. Artık süre ve mesafe bilgisi ile kendisi hesaplıyor.

Scudo
Bende Suunto Ambit saat var. Bilgisayara USB den bağlıyorum herşeyi web sitesine yüklüyor. Ambit modeli tavsiye ederim.

@muratcolakoglu

Kullandığım Polar CS200 de bütün verileri yüklüyor kendi sitesine. Fakat orada yükselti bilgileri yok. GPS'i kullandığım endomondo'da nabız ve kadans bilgileri yok. O nedenle bütün verileri tek bir yerde toplayıp incelemek daha mantıklı :)

Suunto Ambit'te hepsi var. Ayrı ayrı uygulama kullanmaya gerek yok. O yüzden yazdım.

Güle güle kullanın o zaman ne diyim :D

Bir şey demen için yazmamıştım. Sadece bilgi vermek için yazmıştım. Bütün dataları farklı cihazlardan tek bir veri tabanına girmek çok uğraştırıcı bir iş anlamında. Spor sonrası bunları düzenli doldurabileceğin şüpheli. :)

Ben de şöyle bir öneride bulunabilirim Gökhan,
Bu tabloyu Google'în Documents bölümüne upload edebilirsin veya orada tekrar oluşturabilirsin,
böylece her yerde ulaşacağın bir tablo olmuş olur.

Benim de buna benzer bir tablom var (link)'da. Gayet düzenli bir şekilde işliyorum her antremanımı. =)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Arkadaşlar selam, aşağıdaki bilgileri tarihsel olarak tutabilen bir cihaz var mı? Raporda bir t zamanında aşağıdaki bilgilerin ne olduklarını verebilecek bir cihaz

- Konum (koordinatlar ve yükseklik)
- Hız / kadans
- Nabız
- Sıcaklık / rüzgar

Ya da en fazla iki cihazla bu bilgiler toplanabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Edip Dinçer

Google Docs yerine Dropbox ile yedekliyorum ben. Google docs'a attığım zaman, internet bağlantım olmadan dosyayı editleyemiyorum. Yeni bilgi girdiğim aman ise her seferinde yeniden upload etmem gerekiyor. Orada editlemek de işime gelmiyor her zaman, elimin altında olsun istiyorum dosya
Dropbox'ta ise dosya PC'deki dropbox klasöründe duruyor. Ben buradan oynama yaptıkça oraya güncellenmiş halini atıyor. Link de değişmediği için daha önce arkadaşlara verdiğim link üzerinden takip edebiliyorlar her yeni idmanı.

ekleme;
Dropbox ile diğer dosyalarımı ve telefondaki fotoğrafları da yedeklediğim için sınırlı bir kotam var. Eğer üye olacaksanız (link) bu linkten olursanız ben de 500mb kota kazanmış olacağım.

@Bahadır Gürel

Evet var, fakat fiyat olarak pahalı cihazlar.
Örnek olarak; Sigma ROX 9,0 ve 9,1.
Garmin Edge 500 verebiliriz. Özellikle Garmin Edge 500'ün antrenman kaydını doğrudan endomondo'ya atma özelliği var. Nabız, kadans, hız, yükselti ve rota bilgilerini her saniye için izleyebiliyorsunuz. Sıcaklık bilgisi yok sanırım, ek olarak rüzgar da yok.

Fakat Sigma ROX'lar 170€ civarı. Garmin Edge 500 ise kadans vs. sensörleri ile 270€'ya denkgeliyor.

O nedenle 100€ Polar CS200CAD aldım. Nabız, kadans ve hız sensörü. Telefonumdan da GPS ile haritayı çiziyorum.
Bu şekilde topluyorum bilgileri. Belki ilerde elime para geçerse Garmin'i alırım.

Konuyu hortlatıyorum.
Yeni sezon açıldı, ben yeni tabloya geçtim. Haberi olmayanlar için sezon başından beri aktiviteleri takip etmek adına yararlı olur diye düşünüyorum.

Tabloyu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz zaten bildiğiniz gibi. İşinize yaramayan yerleri silip, yeni bilgiler ekleyebilirsiniz
Ben bu sene Garmin Edge 500'e geçtiğim için kendi tablomu biraz değiştirdim. Fakat internettekini aynı şekilde bırakıyorum.

tablo fikri güzelmiş, dosyayı indirdim, bende yararlanacağım.

garmin500 size ne kadara mal oldu?

ben blackberyy kullanıyorum. endomondo nun ücretli( 4,99 dolar) ve ücretsiz sürümü var.

ücretli sürüm ile ücretsiz arasındaki farkları yazabilir misiniz? ingilizcem olmadığı için ben ikisi arasındaki farkları tam olarak ayırt edemedim.

Free'ye ek olarak daha iyi bir sesli koç geliyor. Size daha düzenli olarak bilgi veriyor antrenmanla ilgili, hızlanıp yavaşlamanız gerektiğini söylüyor vs.
Onun dışında; sitesinde 1-2 grafik tablo daha açılıyor. Ama bana sorarsanız öyle hayati şeyler değil. Ama 5 dolar da pahalı değil öyle, sadece destek olmak için bile alınabilir.

Garmin Edge 500'ü ben 2. el olarak aldım. Forumda ve 2. el sitelerde 500TL civarına bulunabiliyor nabız, hız ve kadans sensörü ile birlikte. Yurtdışından sıfır almak isterseniz de 270$ olması gerekir fiyatı. Artı kargo ve %20 gümrük vergisi. Ona göre aklınızda bi fiyat oluşmuştur, ürünün ederi ile ilgili, eğer almayı düşünürseniz.

Ama bence 450-500TL arası durumuna göre oldukça uygun.

@Gökhan Toros

Selam Gökhan, bana da o tarihte Garmin 500 önermiştin, Ekim ayında almıştım. Rüzgar hariç hepsini ölçüyor. Rüzgarı ölçmesine de gerek yok aslında, uygun fiyatlı bir power meter bulabilsem bisikletin evrensel ölçü birimine ulaşabileceğim; güç ölçer rüzgarı da, çamuru da, yağmuru da ölçüyor aslında :) İsterdim ki bu tür cihazların fiyatları düşük olsa da herkes kullanabilse. Ben Strava.com'a yüklüyorum ve veloviewer.com ile Strava'daki bilgilerde analizler yapıyorum. Dediğim gibi ulaşılabilir fiyatlarda olsalar herkes Strava gibi muhteşem fikirler içeren bir siteye yüklese ve birbirimizi takip edebilsek. Tahmin ediyorum Strava'ya giren bir daha oradan çıkamaz, bisiklet sürmek gibi bir hastalık bu site, diğer tüm siteler bir anda gözden düşer.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@Bahadır Gürel

Power meter almak gerek gerçekten. Fakat o kadar bütçe ayıramıyorum o işe. Sanırım en uygun model Polar'ın Look ile yaptığı pedal. Fakat o da sadece Polar cihazlarla çalışıyor. O nedenle seçenek olmaktan çıkıyor.

Alınabilecek HRM aynakol var. O da 1800$ gibi bir fiyat.
Kısacası çok çok yüksek...

Strava da gerçekten güzel. KOM'lar muhteşem. Fakat kullanan çok yok.
Bizim burada 3-4 tane çok güzel tırmanış var. Kullanan yok, rekabet olmuyor :D

@Gökhan Toros
Kapadokya bölgesindede durum aynı, daha önce yurtdışından gelen turistlerin değerleri türklerden çok daha fazla ve hep üst sıraları çekiyor, bakalım bu yıl yarışcı arkadaşlarımı heveslendirme çabalarım nasıl sonuçlanacak..

İnanın çok yarışcıda bizdeki heves ve araştırma ihtiyacını bulamıyorum. Bırakın nabız saatini, çoğu ortalama hız vb. değerlerine ulaşacağı km saati kullanmıyor.. :D

Geri