Scudo Sports

antreman yaparkan fazla cikolata tuketmeyın

Scudo
daha detaylı bi bilgilendirme ve kaynak göstermeniz daha sağlıklı olacaktır bence.

paylaşım için teşekkürler bunu bilmiyordum fakat buna kanıt olabilecek veya destekleyebilecek bir kaynağınız var mı acaba ?

Evet bu ciddi bir iddia.
Referanslara ihtiyaç var.
Şeker hastalığının nedenleri
çok karmaşık olduğundan.
Böyle bir tespit çok iddialı
oluyor.

Sağlıcakla kalın

Bu konuda daha detaylı bir yazıyı forumda okuduğumu anımsıyorum. Şeker ve çikolata yerine şeker gereksiniminizi kuru meyvelerden doğal yolla alın, çikolata ve gofret yiyeceğinize yarım simit yerseniz yine şeker gereksiniminizi karşılamış olursunuz diyordu. Beslenme konusunda yazıyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz Bozkurt
Çikolatasız olmaz enerji almak lazım arada vücut şeker ihtiyacı duyabiliyor. :D

Çikolatanın glisemi endeksi düşük olduğu için yediğiniz bir muzdan daha az miktarda kan şekerini yükseltecektir. Tabiki bu dediğim karamelli,nugalı,ballı,bademli çikolatalar için değil, bitter çikolata için bu böyledir. Tahminim çikolatanın şeker hastalığı için bir sorun teşkil etmemesi yönünde.

Çikolata belki kan şekerini çok fazla yükseltiyor olabilir ama şeker hastalığı yapar diye bir teori ortaya atılıyorsa bunun bir kaynağı olmalı? şeker hastalığı bu grip değil :)

@cagatay-taha

yine bu forumda okumuştum;çikolata normalde ani şeker yükselmesini takiben bir süre sonra da anişeker düşmesine neden oluyormuş;ancak antrenman esnasında tüketildiğinde böyle birşey söz konusu olmuyormuş.

Çukulata; sadece şekerden değil kakao ve kakao yağından vb. mamul bir ürün.
İçerdiği toplam kalori hesaba katılırsa içindeki yağ; şekerden daha fazla ön plana çıkıyor. Yani şeker hastalığı yapmadan önce özellikle sedanter bir insanın kan yağ değerlerini bozması daha kuvetle muhtemel bir risk.

Şeker hastası olmak için sadece çukulata yemek yetmez, üstelik te antrenmanda.. :D

Ama yine de sadece antrenmanlarda değil her zaman fabrikasyon ürünler değil mümkün mertebe dalından yada tarlasından elde edildikten sonra içerdiği şeker oranları pek fazla değişikliğe uğratılmamış ürünler (tahıl barları, elma kuruları, taze meyveler vb.) tercih edilmeli.
Çünkü bu tür ürünlerin glisemik indeksleri insan metabolizmasına en uygun oranlara yakındır.

benim bu şeker konusuna kafam takıldı biraz.kullandığımız beyaz şeker de bitkisel bir üründen elde ediliyor.bunun bu kadar sakıncalı olması pancardan elde ediliyor olması mı yoksa işlenmiş bir ürün olmasımı?elmayı kayısıyı yediğimiz gibi şeker pancarını da yesek aynı durum yine mi geçerli.:p

bende kanşekirim düşmesin diye fazla tükettim ama doktora gittiğimde kanımda yağlanma var dedi diğer herşey normaldi ama ileride problem çıkarabileceğini söyledi şimdi çikolata yerine akide şekeri kesme şeker meyve yemege çalısıyorum...

Bilgilendirme için teşekkürler...ama onsun olmuyor...deli gibi seviyorum...

@Şevket Şahin

ağır,yüklü bir antrenman yapıyorsan sana hiç bir zararı olmaz.. Ultimate yarı karbonhidrat yarı protein tozu kullanıyorum. eğer alıcaksan ultimate almanı öneririm gnc pek tercih edilmiyor çnkü

Çikolata sağlıklıdır hergünde tüketilmesi tavsiye edilir velakin bitter çikolata özellikle (hergün dediğim) 30 gr lık paketler satılıyor marketlerde bakkallarda onların hiçbir zararı yok ekstra enerji için en iyi yöntem.

Geri