Antalya-- Manavgat turu 180km ilginç bir olay

mg_61

Üye
Kayıt
6 Nisan 2006
Mesaj
11
Tepki
8
Şehir
Antalya
Merhaba arkadaşlar. Ben bu formun yeni üyesiyim, geçen hafta antalya dan manavgata yanlız bir tur yaptım. başımdan geçen ilginç bir olayı daha doğrusu kazayı anlatacaktım. formun bu köşesinin doğru olabileceğini düşündüm.
Tura gece saat 4:30 da başladım ve aksam 18:20 de antalyaya dönerek bitirdim. Toplamda 180 km bir mesafe. Tur hakkında şimdilik detaya girmeyeceğim fotoğrafları uygun bir ara kablo bulunca hemen aktaracağım.

Turun ortalarında Manavgata girmeme 20km kala bir ilçe girişinde ışıklar vardı. önümde damperli ve yüklü bir kamyon yanan kırmızı ışığı aldırmadan hızını kesmeyerek ışığa iyice yanaaştı, bende arkasında 20km sabit hızla gidiyordum. kendimi ışığın yanmasına göre ayarlıyordum. kamyon ışığa iyice yanaşınca yeşilin hala yanmayacağını anladı ve ani fren yaptı. arkasına ağır ağır yanaştım aramızda 10 metre kadar bir mesafe vardı. iyice yavaşladım. yeşil yanınca hareket etti bende arkasından, aramızdaki mesafe hemen hemen aynıydı. ikimizde hızımızı almaya çalışıyorduk ve birden arka tekeri büyük bir gürültüyle patladı. 10 metre kadar uzağında olmama rağmen beni savurdu abartmıyorum. ayrıca tekerin içinden veya zemindeki toz ve taşlar savrulup bacaklarıma ve yüzüme çerptı. inanın bana baçaklarıma çarpan barçalar bacağımı kızarttı. hiç beklenmedik anlarda böyle olaylarla karşılaşabiliyoruz. benim bunu buraya yazma nedenimi hepiniz anlamışsınızdır. inşallah böyle ani olaylara hiçbirimiz mağruz kalmayız. Duran bir kamyon olsa bile arkasına yanaşmamakta fayda var.

en kısa zamanda fotoğraflarla tur detayını belirteceğim....

bol pedallı günler...
 
Scudo

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
1.691
Tepki
833
Şehir
Ürgüp, Kapadokya
kazanın ne zaman nerden geleceği belli olmazdikkat etmek lazım bununla geçmiş olsun :) fotografları en kısa zamnda bekliyoruz :)
 

rahmankarataş

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2006
Mesaj
1.024
Tepki
707
Şehir
greek and tr
selam
gecmiş olsun
böyle hevesle sabahın ilk
ışıklarını beklemeden güzel bir başlangıc
yapmışsın
ama anlattıgına göre sonu başı gibi güzel bitmemiş
senin adına üzüldüm
tekrar gecmiş olsun
selamlar
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@mg_61



Melih Merhaba

Çok geçmiş olsun .Anlattığın olaya göre çok şansın varmış. Kamyon tekerleri insanı yaralayıp öldürdükleri bile görülmiş şeylerdir. Böyle hurdalara göz yumulduğu müddetçe, araçlar vize kontrol yerine gittiklerinde sadece şase ve motor numaralarına bakılıp geçer not alıp 1 veya 2 sene ruhsatları onanıyorsa bunları daha çok , görüp yaşarız.
İleri ülkelerde adamlar metal yorgunluğundan tutun, lastik diş kalınlığına , altına yağ damlatıp damlatmadığına bile bakıyorlar. Bizde nerde öyle kontrol.

Sana geçmiş olsun derim. Yarınki gezimizde senle tanışmayıda , sabırsızlıkla bekliyorum.

Görüşmek üzere .
Hoşçakal.
 

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
öncelikle hoşgeldin aramıza umarım iyi vakit geçirirsin geçmiş olsun ucuz atlatmışın belki daha yakın olsaydın daha kötü olacaktı her ne yapıyorsak kendimiz için gözümüzü dört açıcaz tekrar geçmiş olsun
 

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2005
Mesaj
2.507
Tepki
1.394
Şehir
cappadocia ürgüp
geçmiş olsun bundan sonra kamyon görünce arkasından gitmezsin sanırım
 

candede

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
1.084
Tepki
1.050
Şehir
DÜŞ BAHÇESİ
Canım arkadaşım aramıza hogeldin.Büyük geçmiş olsun,Kendi adıma rüzgarı kesme adına bu hataya çok düştüğümü farkettim.Bundan sonra mesafeyi koruyacağımı ve daha dikkatli olacağıma söz veriyorum.


'''Dolu dolu solmayan yüzlerle hayata gülümseyenlere...'''
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.807
Şehir
Türkiye
Sevgili Arkadaşım öncelikle büyük geçmiş olsun. Bu olay gerçekten çok kötü bir durum.
Daha önce Petrol İstasyonunda çalışıyordum. Mazot almak için pompaya yaklaşan bir tırın lastiği 5 dk sonra öyle bir patladı ki daha doğrusu gümledi ki anlatamam. Bütün çevre evlerden petrolü arayanlarmı dersin gelip neler olduğunu anlamaya çalışanlarmı dersin bilmem. O kadar şiddetliydi ki anlatamam. Ender Abimin dediği gibi ciddi yaralanmalara ve ölümlere bile yol açabiliyor lastik patlaması.
Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum ve tüm pedal dostlarıma "Allah Korusun" demek istiyorum..

Sevgiler...
 

beverly

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
433
Tepki
284
Şehir
bursa
Bisiklet
Scott
arkadasim sana baska bi ilginc olay anlatayim. bundan 4-5 sene once ayni sekildebi kamyonun lastigi patlayipla kalmayip janti ile birlikte yerinden cikip o kamyonun hizinda aile sirketimize bagli bi benzin istasyonuna girdi ve orda benzin almakta olan bi musteriye carpip olumune sebebp oldu. bu olayin davasi senelerce surdu tabi kamyoncu kayiplara karisti.kamyonlar aslinda cok tehlikeli. cunku ulkemizge yeterlilikleri ve bakimlari yeterince kontol edilmiyor. allaha emanetiz yani ...
 

Gunesak

Aktif Üye
Kayıt
5 Aralık 2005
Mesaj
119
Tepki
224
Şehir
Ankara
Bir keresinde benim de başıma benzer bir olay gelmişti. Bir kamyonun arkasından sürüyor ve kamyonun mazot dumanını solumamak için arayı açmasını bekliyordum. O sırada titreyerek rahatsız edici bir ses çıkaran suluk kafesimi elimle yoklamak için bir anlığına kafamı aşağı doğru eğmiştim ki kaskımın tepesinden tak diye bir ses geldi. Kamyonun tekerinden sıçrayan bir taş kaskımın tepesine vurmuştu. O anda ileriye bakıyor olsaydım belki de o taş yüzüme gelecekti. Ucuz atlattığım bu tehlikeden sonra artık ne zaman mıcırlı bir yolda yanımdan hızlı bir araba geçse, ya da bir kamyonun arkasına denk düşsem başımı hafifçe öne doğru eğip tehlikenin geçmesini bekliyorum.
Kamyonların arka tekerlekleri binek arabalarınki gibi tamamen çamurluk içerisinde dönmüyor. çoğunluğu yarım yamalak çamurluklarla kapatılmış. Bir çoğunda da tekerin arkasından yere kadar sarkarak sıçrayacak taşları engelleyen lastik koruyucular yok. Ayrıca kamyonların bir çoğu hafriyat taşımak ya da benzeri işler için sık sık araziye giriyorlar ve tekerleklerinin içine büyük taşlar giriyor ve ciddi birer potansiyel tehlike oluşturuyorlar. Herkese dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Geşmiş olsun çok önemli bir kazayı şans eseri hafif atlatmışsınız.Aramıza hoş geldiniz paylaşım için teşekkür ederim...
 

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
geçmiş olsun...allah daha büyük kazalardan korusun...
 

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Öncelikle geçmiş olsun umarım bir daha böyle şanssızlıklar yaşamazsınız. Ne yazık ki gelişmiş ülkelerde yük taşıma hizmetleri demiryolları veya alternatifleri ile yapılırken bizim ülkemizde bir kesimin çıkarları için pahalı ve tehlikeli yöntem olan karayolu ile yapılıyor. Hele ki üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin kabotajdan bi haber olması çok daha üzücü. Neyse tekrar geçmiş olsun.
Ne diyelim! Allah bisikletçileri yakınlarını trafik katliamlarından korusun...
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Herkese merhaba.

Buraya bir daha baktım ve bakıncada Melih hakkında yazmak istedim.
Dün Melih ile Karain gezimizde tanıştık. Sabahtan, neşe içinde Üniversitedeki Simitçi Kafeye tam vaktinde geldi.
İnanın süper bir arkadaş. Terbiyeli, kafa dengi, güzel bisiklete binen süper bir genç. Böyle kaliteli arkadaşlarla tanışmaktan, büyük keyif alıyorum.

Melih, bizim grub seni çok sevdi. sende inşallah bizlerden hoşlanmışsındır. Derslerin ve hava durumu elverdiği müddetçe beraber, bisiklet gezileri yaparız.
Aklında olsun, arkadaşlığımızı, bisiklet sağladı ama, bisiklet dışında da herhangi bir problemin, bizim çözebileceğimiz bir sıkıntın olursa , aramaktan çekinme.
Her zaman yanındayız.

Selamlar ve sevgiler. Her zaman görüşmek üzere.
Hoşçakal.
 

A.Bülent Yamaner

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Şubat 2005
Mesaj
1.173
Tepki
309
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Scott
Değerli bisikletsever kardeşim,
Öncelikle aramıza hoşgeldin ve geçmiş olsun.
Yaptığın gezi esnasında yaşadığın olayı burada yazman hakikaten çok yerinde olmuş. Özellikle şehirler arası yollarda tura çıkan tüm bisikletçi arkadaşlarımız kamyonlara çok dikkat etmeliler, ve mümkünse bekleyerek araya mesafe koymalılar. Aslında bu motorlu araçlar için dahi geçerli çünkü heran lastik patlamasa bile arka lastiklerinden sık sık taş sıçratması maddi ve manevi zararlara yol açacak kazalara neden olabiliyor.
Bisikletle yapılan yolculuklarda ise bu hadise binicinin hayatını tehdit edebiliyor.
Herkese daha dikkatli ve güvenli sürüşler temenni ederim.
A.Bülent Yamaner
 
  • Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu

mg_61

Üye
Kayıt
6 Nisan 2006
Mesaj
11
Tepki
8
Şehir
Antalya
Teşekkürler arkadaşlar umarım bundan sonra başkaları böyle kazalara maruz kalmazlar..
 

mg_61

Üye
Kayıt
6 Nisan 2006
Mesaj
11
Tepki
8
Şehir
Antalya
ender abi gurubunuzun beni severek arasına aldığı için teşekkürler. umarım bundan sonra daha sık görüşürüz. bende sizleri sevdim ilginiz alakanız gurup olarak hareket etmeniz güzel görüşmek üzere
 
  • Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu