Antalya- M.Akif Ersoy İlöğretim Okulu-19 Kasım 2006 Çakırlar Tarafı Gezisi

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Herkese merhaba
1. Bölüm.
Bu anlattığım gezi, aslında forumda Yeşil vadi diye açılmış bir gezi, ama ben herkesten özür dileyerek, ayrı bir konu başlığı altında, bu konuyu yeniden işlemek istiyorum. Sebebi, Küçük pedallara söz vermem, onlara (link) da bu başlık ile, bakın diye, bildirmiştim.
Bizim Ertan tabi genç, o hemen oturmuş netin başına, geziyi hemen yayınlamış. Ama incelediğimde onun genç pedalları, fazla resimlemediğini de gördüm. Onun için, yönetici ve moderatörlerimizin bana bu hususta göz yumacaklarını umarak, yeni bir konu başlığında, gezimizi anlatayım.

Cumartesi Kepez tarafı çok yorucu bir parkurda, sanki yarışa hazırlanıyormuşçasına, antrenman yaptıktan sonra, Pazar günü dinlenmekle geçiririm diye düşünmüştüm. Mailimi açtığımda, M. Akif Ersoy ilköğretim okulunun bisiklet klubü kurduklarını ve bizleri de yanlarında görmek istediklerini belirten maili görünce şaşırdım. Küçükler isterde biz gitmez miyiz? Eşim zaten hemen gidelim dedi.

Tabi hemen, ulaşabildiğimiz arkadaşlarımıza haber verdik. Sizlerde gelin diye. Aslında yahoo grubumuzda yayınlanmış. Yani herkese gitmiş bu mail. Ama gene de gördüğümüz arkadaşlara haber verdik. Cumartesi akşamı da çok geç yatınca, ertesi sabah 7.00 de buluşmaya kalkamadık. Ertan gitmiş ve 7.00 de nerdesiniz diye aramasa mahvolmuştuk. Ama demez mi? hiç kimse yok burada, bisikletli diye. Hemen maili açıp yeniden okudum. Doğru yer doğru zaman. Bekle biz geliyoruz dedik. O da gelenler başladı deyince sevindik.

Hemen depodan Tandemimizi alıp ilköğretim okulunun olduğu yere pedalladık. Genç pedallar bizi görünce hepsi çok sevindiler. Bayağı da kalabalılardı. Bizim ekipte gelmiş. Ertan, Emre, Ceyhun, Ufuk, Ersin, Nazım bey ve yeğeni. Az sonra da Ertan bey geldi. Nazım beyin bir tanıdığı da yola çıkmış. Rotamız Antalya’ nın batı tarafında Çakırlar köyü, Yeşil vadi denen yer. Biz ekibi ve genç pedalları, öğretmenleri ile beraber gönderdik. Gelen Devrim arkadaşı bekliyoruz. Arkalarından yetişeceğiz.

Gerisini Fotoğraflarla beraber anlatayım.



SSK yanındaki okul önünde buluştuk
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Genç pedallar yola çıktı biz arkalarından yetişeceğiz.
(link)
Biz bayağı bir beklemişiz yaklaşık 10 km sonra onlara zorlukla yetiştik. Nerdeyse yetişemeyeceğiz diye korkmaya başlamıştık.
İlk mola yeri Çakırlar yolu üstünde.
(link)
(link)
(link)
(link)

(link)
Özellikle beni çek, beni çek diyen pedal sever.
(link)

Benim büyük can dostlarım, ben yetiştim ya , abi biz önden yolları açalım deyip , bastırıp gittiler. Onlarda haklı. Genç pedallara ayak uyduramamışlar.Onları gönderdim.
(link)

Genç pedallar dinlendi. Din bilgisi ,Türkçe öğretmenleri eşliğinde,Ben , eşim, Nazım bey ve yeğeni, aramıza yeni katılan Devrim arkadaşımız, Kızları bu okulda okuyan bisikletçi Ferhat bey ( Ferhat bey bisikleti olmayan gençlere 5-6 bisiklet vermiş , geziye katılabilsinler diye, ona da çok teşekkür ederim. ) olmak üzere genç pedalların yanında yola çıktık yeniden. Gençlerin hepsi pırıl, pırıl.
Bu da meşhur İronman çekimi
(link)
Bayağı bir yol aldıktan sonra, arkada yüzleri kıpkırmızı olan genç pedalları görünce , durma ve dinlenme kararı verildi.(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Genç pedallar dinlendi. Yeniden yola çıktık. Aslında cumartesi ve Pazar günü, bu yolda çok de hızlı trafik ve yoğunluk var. Bana kalırsa yanlış bir yol seçimi olmuş. Ne kadar seslensek yönlendirsek de, bir anda yolun ortasına çıkıveriyorlar.
(link)
(link)
İşte resimde gördüğünüz gibi yolun ortasında, hatta solunda bir genç pedal sever. Burası hızlı araç kullananların yolu, çok tehlikeli. Allahtan hiçbir olay olmadan sağ salim döndük.
(link)
Meşhur gözlemelerin yapılıp, sebze ve meyve alış verişi yapılan Pazaryerine geldik. (link)

Devamını 2. bölümde anlatıp, fotoğraflarını da atacağım.
Şimdi sizlere bir şey daha duyurmak istiyorum. Benim, kask, eldiven ve gözlük olayında ne kadar titiz olduğumu bilirsiniz. Benim kasksız, bisiklete bindiğimi pek kimse görmemiştir.
Ben sizlere sadece şunu söylemek istiyorum. Bunu da İbrahim Tatlıses’in bir sözüyle anlatayım. İbo ne demişti, ’’ Urfa’da Oxford varda, biz mi gitmedik .’’ Ne demek istediğimi anlamışsınızdır, umarım. Çünkü, çok iyi biliyorum ki, duyarlı arkadaşlarım, bu genç pedallar için beni uyaracaklar. İnşallah zaman içinde bu konuyu da çözer, genç pedal ve başlarında ki öğretmenleri.

2. bölümde görüşmek üzere,
Hoşçakalın.
 
Scudo

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
Fotograflar ve anlatim icin cok tesekkurler Ender abim:)

Kask konusundaki hassasiyetinize tamamen katiliyorum. Bu is aslinda once ailede sonra ogretmenlerde bitiyor. Eger ogretmenleri, ogrencilerini kask takmaya tesvik ederlerse, ogretmenler de kask takarlarsa eminim ki genc bisikletliler de bu kask takma kulturunu edineceklerdir..

Ben egitimde Ilkokulun cok onemli olduguna inaniyorum.. Kask takmaya bu yasta alisirlarsa hayatlari boyunca bu aliskanliklari devam edecektir. Hatta cevrelerindeki insanlara da kask takmalari icin baski yapacaklardir. Hatta ileride anne baba olduklarinda cocuklarina bisikletlerinin yaninda kask da alacaklardir..:)
 

Ertan ABA

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2006
Mesaj
2.044
Tepki
3.909
Şehir
ANTALYA
Bisiklet
Lapierre
evet çocukların kasklarının olmaması beni de üzmüştü.ama tedbirli götürdüğümüz için birşey olmadı.

yarıyola kadar 15 tempo ile başta gençleri götürdük.sonra ender abiye devredince özgürlüğe kavuştuk.tempo 35- 40 -45 km hız yardır.

süperdi .haftaya bi daha inşallah.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu

Yetkin Şahin

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Nisan 2006
Mesaj
699
Tepki
265
Şehir
antalya
Bisiklet
Scott
teşekkürler ender abi bu güzel gezi için...baya faydalı bi gezi olmuş özellikle çocukların katılım yapması.ben de orda olmayı çok isterdim ama malesef çalışıyodum.herkese bol pedallar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Sevgili Ender abicim çocuklarla mükemmel bir gezi yapmışsınız ayaklarınıza sağlık.Kask konusunda sana katılmamak elde değil haklısın.Umarım önümüzdeki günlerde havaları müsait ettiği ölçüde çocuklarımızla bu tür etkinlikleri tekrarlarsınız.
Bende bazen yolda gördüğüm bisiklet kullanan arkadaşlarıma elimden geldiğince sele ve gidon ayarları hakkında nacizane bilgiler veriyorum.Zira gördüğüm bisiklet kullanan kullanıcıların çoluk çocuk bir çoğu yanlış ayarlarla bisiklet kullanıyor.
Okul yönetiminden izin alıp bir beden eğitimi dersinde çocuklara sele gidon ve küçük bisiklet püf noktaları ile ilgili bilgiler verebilirsen ne kadar güzel olur.Umarım sevgili abim dileğimi dikkate alır ve çevremizde bilinçli bisiklet kullanan kitleler artar.
Tekrar fotoğraf ve paylaşım için teşekkür ederim...
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@H.Can DEMİREL


Can'cım merhaba

Cevabına çok teşekkür ederim. Akıll akıldan üstündür derler, inan fikirlerinde çok haklısın. Bu okula gidip, müsait olan derslerinde, bu bisiklet sevgisi olan genç pedalseverlere bu bilgileri vermek hakikaten , çok mantıklı.

Zaten öğretmenleri ve müdürleri bizleri davet ettiler. İlk fırsatta gidip, bu bilgileri vermekte fayda var. Ben bunları değilde trafik bilgisi vermeyi düşünmüştüm ama, bu da çok iyi bir fikir. Tabi ki doğru kullanıp genç pedalseverlere bisikleti çok daha iyi sevdirecektir.

Trafik bilgisi derkende, bizim bu pedalseverler, bazen daldırıp yolun soluna bile geçiyorlar. Şimdiden eğitmekte çok fayda var. Kask takmanın eldiven takmanın, doğru gidon ve sele ayarı olan bisiklete binmenin, güzelliğini de öğretmemiz lazım. Tuğberk' inde dediği gibi, bu eğitimin ilkokuldan başlaması çok önemli.

İlk firsatta bu pedalsever gençleri ziyaret etmeyi ve öğretmen ve müdürleryle görüşmeyi düşünüyorum.

Görüşmek üzere hoşçakal.
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@nurhak

Nurhak merhaba
Daha o kadar çok resim var ki. Daha onlara sıra gelmedi. Çok kısa sürede atacağım tüm resimlerinizi biraz bekle tamammı.

Görüşmek üzere benim genç pedalsever arkadaşım.

Hoşçakal.
 

candede

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
1.084
Tepki
1.050
Şehir
DÜŞ BAHÇESİ
@kaskcı

Güzel insan sen merak etme Ender abi muhakkak bütün resimlerinizi koyacaktır.
Kaldıki sizlerden daha heyecanlı olan bizler merakla bekliyoruz.
Bisiklet ailemiz siz güzel insanlarla dahada büyüyerek güçlenecek.Neşenizle bizleri de neşe kattınız.

Derslerinizden geri kalmamanız dileği ile...


Ender abimiz ve ekibininde yüreklerine sağlık.Ferhat beye ise kocaman bir selam gönderiyorum.


'''Sevgiyi kuşların kanadına yükleyip gönder bu tarafa.'''
 
  • Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
2. Bölüm.

Genç pedal sever arkadaşlarımızla, Çakırlar köyünün Pazar yeri mevkiine geldik. Buranın, gözlemesi meşhur. Daha önce gittiğimiz gözlemeciye girince, Genç arkadaşlarımızdan birisi, hayır buraya girmeyelim benim burada tanıdığım var, oraya girelim deyince onu kırmadık. Hem indirimde yaptırırım deyince tanıdık kazansın dedik ve tüm grup oraya yöneldik.
Pazaryerinde Toplanışımız
(link)
(link)
(link)
İşte bu beyaz tişörtlü arkadaşımız bizi tanıdığı gözlemeciye sokmayı başardı . Aferin ona.(link)
(link)
Bizim gruptan Nazım bey genç pedal severlerle birlikte poz veriyor.(link)
Türkçe öğretmenleri ile beraber.
(link)
Herkes boş bulduğu bir yere oturdu.
(link)
Bizde bu masaya oturalım dedik

(link)

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Gözlemeci Kasap Mustafa siparişleri alıyor. Seni nette yayınlayım deyince bize eşantiyon iki demlik çay gönderiyor. Bizde teşekkür ederiz.(link)
(link)
Gözlemeciden ayrılıyoruz. Gıdamızı aldık.
(link)
(link)
(link)

Yönümüz daha da batıya yeşil vadiye doğru. Genç pedalları öğretmenleri ile önden gönderdik. Şimdi onlara yetişmeye çalışıyoruz. Süper kondisyonları var. Çok güzel gidiyorlar.
Geçtiğimiz yerde manzara çok güzel. Hava zaten yazdan kalma gibi. Kısa kollu tişörtleyiz.
(link)
(link)

İnanın bu genç pedallar müthiş. Biz onlara yetişemiyoruz ve yorulduk. Bizim ekibin arkada kalanlarını bekleyip, hem de soluklanıyoruz.(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

(link)
Ve gene yola devam bir tepe sonra bizim genç pedalları dinlenirlerken yakaladık. Biz onları gördüğümüze, onlar da bizi gördüklerine çok sevindiler. Yüzleri gene al , al olmuştu. Bizde onlarda bir güzel dinlendik.
[(link)

Günümüz genç pedal sever arkadaşlarla çok zevkli geçiyor. Bizim ekip ise önden basıp gitti. Onlar son durak Yeşil vadiye varmışlardır, sanırım. Ama, gençlerle pedal sallamak ta çok zevkli.

Daha çok resim var. Artık gerisini de yarın 3. bölümde göndereyim.

Devamı var.

Hoşçakalın.
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@kaskcı

Özgür'cüm merhaba

Mesajından şunu anladım. Biz, genç pedalseverlerin resim sayısı, üniversitedeki abilerinin resim sayısından az demişsin. Eğer doğru anladıysam, haksız sayılmazsın. Ben hep o abilerinle gezilere çıktığım için onlar darılmasın diye daha çok onları çekmişim.:mad: Şimdi onlar der ki '' Ender abi yeni genç arkadaşlar buldu bizi unuttu'' :p demesinler diye biraz onları fazla çekmişim. Ama şimdi attığım resimler ve yarın atacaklarımda sizler onların önüne geçeceksiniz.

Birde bana da hak verin. Ben de ilk defa bu kadar güzel , bu kadar neşeli bir grupla geziye çıktım, birazda onun şaşkınlığından olsa gerek, az resim çekmişim. Aslında sizleri tek tek bisikletlerinizle poz verirken çekmem gerekiyormuş. İnanın bir dahaki sefere böyle yaparız. Bir grup resmi bile çekmemişiz. Acemilik diyelim. Ama bu sizlerle bizlerin tanışma gezisi idi. Bir dahaki sefere söz daha iyi resimler çekeceğim.

Hepinizi çok sevdik.
Hepinize neşeli, mutlu,günler ve derslerinizde başarılar dilerim.

Hoşçakalın.
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@candede

Can'ım sağol

Valla ben bu zehir gibi gençlere yetişemiyorum. Yardımların için çok teşekkür ederim. Valla resim upload etmek benim için çok kolay olmadığından ( Çünkü netim çok yavaş ve arada kopuyor. Kablo netin yüz karalığı) resimler geç geliyor.

Benimde acemiliğime geldi. Bu gençlerin bu kadar duyarlı olacaklarını düşünmemiştim. Yoksa hepsini tek tek fotoğraflayıp, bisikletleri ile birlikte, foruma atardım. Ama işte dediğim gibi benimde acemiliğime denk geldi.

Ferhat bey içinde bende aynı şeyleri düşünüyorum. Süper bir arkadaş. Onlada bundan sonra görüşeceğiz. Zaten tüm ekiple görüşeceğiz. Mail kutum onlardan gelen dilekler ve teşekkürlerle dolup taşıyor. Bundan sonra sizsiz bir yere gitmeyiz diyorlar.

Can'ım yardımlarına teşekkür ederim .
Hoşçakal.
 
  • Beğen
Tepkiler: candede

ufuks

Üye
Kayıt
29 Temmuz 2006
Mesaj
15
Tepki
13
Şehir
Antalya
Gerçekten harika bir pazar gezisi oldu ....Bizlerle birlikte onca kilometreyi kat eden çocuklara bravo gerçekten...Sonlara dogru biraz da yeşil vadi merakıyla kopsak da harika bir gezi oldu..bundan sonraki hafta sonlarına daha güzel gezilerde buluşmak dileğiyle....
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@ufuks

Ufuk'cum merhaba

Sizler gibi duyarlı arkadaşlarım olduğu için çok şanslıyım. Ersine' de teşekkür ederim sana da.
Sizi 1 gün önce turlarken konyaaltında gördük ve bu geziden bahsettik. Sizler duyarlı olduğunuz için sabahın 7 sinde kalkıp benden önce geldiniz okula.
Bizler bu gençlere örnek olursak ki , dün gayet güzel örnekler sergiledik. Hepimizde kasklarımız yanımızda önlerindeydik, Bu genç pırıl pırıl arkadaşlara bisiklete binmeyi ve nasıl harket yapılması gerektiğini gösterdik.

Sona doğru hiç merak etmeyin bizler yanlarındaydık. Sizlere de hak veriyorum. Sizde kendinize göre haklısınız. Bizler hepimiz, gayet güzel örnekler sergiledik.

Hep beraber, her zaman dolaşmak , görüşmek üzere, sevgiler ve selamlar sunarım.
Hoşçakalın.
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@ismailağıllı

İsmail'cim merhaba
cevabına çok teşekkür ederim. İnan ben o kadar mutlu oldum ki, bu genç pedalseverlerle gezmekten. İnan insan süper keyif alıyor.
Ama hepsi cin gibiç Onları gördükçe daha bizim işimiz bitmez diyorum. Geleceğimiz, şimdi bana daha bir aydınlık gözüktü. İnan hepsi insanın içini ısıtıyor.

Sana neşeli, mutlu, bol pedallı günler, derslerinde başarılar dilerim.
Hoşçakal.
 
  • Beğen
Tepkiler: İsmail Ağıllı

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@Serkan Taşdelen

Serkan'cım merhaba

Cevabına teşekkür ederim. Evet haklısın ağaç yaşken eğilir. İnan bu gibi etkinlikleri böyle ilköğretim seviyesine indirebilirsek ileride daha duyarlı bireylere , aydınlık günlere kavuşuruz.

Sanıyorum, güvenlik yetersiz kalmış derken, kaskı konu ediyorsun. Haklısın. Birde trafik eğitimininde, biraz az olduğunu gözlemledim. Ama bu gezi ben veya bizim ekip tarafından düzenlenmedi. Bu etkinlik, bu okul tarafından düzenlendi, bizler sadece davetliydik, ama zaman içinde bu eksik kalan konulara da eğilip, bizlerde yardım ederek , bu güvenlikle ilgili konuları halledebileceğimizi umuyorum. Genç arkadaşlar çok muhteşemler, öğretmenleri de öyle, sanıyorum , bu gibi sorunlar zaman içinde halledilecek şeyler.

Sana iyi günler dilerim. Bir bakarsın gezinde Antalya' dan geçerken bu genç pedallarda sana eşlik edermiş. Kim bilebilir ki ?

Hoşçakal.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen