ANTALYA - 6 Ağustos Pazar Gezimiz

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Geleneksel Her ayın ilk Pazarı gezimiz bu hafta , Düden şelalesi ( Kütükçü )ve çevresine yapıyoruz. :)

BSD Başkanımız Gökhan hoca mail ile bildirdi. Ben de buradan forumda ki arkadaşlarıma duyuruyorum. Herkes davetlidir. Geçen hafta Gökdereye 15 kişi kadar gitmiştik Bu hafta da inşallah bu sayımızı geçeriz. Geçen haftanın tadı damağımızda kaldı. Bu haftada inşallah öyle olur.

Haberi biraz geç verdik ama inşallah okuyup gelen olur. Okuyan okumayanlara bildirsin.:eek:

Yanımıza yedek iç lastik, yama takımı, pompa, su, gıda, güneş yağı, mayo, krem, tabiki de kask ve eldivenimizi de almayı untmayalım. :eek:

Yüzecek bir çay buluruz herhalde.:D :D

Hareket ve buluşma yerimiz Akdeniz Üniversitesi, olbia çarşısı, simitçi cafe. Saat 8.30 da hareket ederiz. Rota çevre yolundan , sanayi üstünden, mevlana kavşağından çevre yolu bağlantısından Düden yolu olarak gideriz. Ve düdenden sonrada düdenin arka taraflarında ağaçlı yollarda turlarız.:) :cool:

Gezimize bisikleti olan herkes davetlidir. :eek:
neşeli, mutlu ve bol pedallı günler dilerim.;)
 
  • Beğen
Tepkiler: acartaylan
Scudo

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Yarın Kısmetse 8.30 da düden gezimizi yapacağız. Katılım bence çok az olacak gibi Çünkü telefondan pek kimse dönmedi. Bunun sebebi çok sıcak ve çoğu kişilerin Antalya dışına tatile gitmesi olabilir.

Ama eğer bu yazımı okuyan bisiklet seven arkadaşımız olursa Yarın akşam üstü saat 18 de AVrupa' dan bisikletleriyle dünya turuna çıkan çifti Antalya Cumhuriyet Meydanında karşılayacağız. Biz Düden gezisine gelen arkadaşlarımızı. 18 de alıp hep beraber bu çifti karşılamaya gideceğiz.

yerel bir Tv kanalından da az önce kameraman ayarladık. İnşallah kalabalık bisiklet topluluğu buluruz da mahçup olmayız. Hayırlısı.
Amacımız sadece ve sadece bu güzel bisiklet sporunu , aktivitesini, daha geniş bir kitleye sevdirebilmek.


hepinize neşeli günler dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
6 Ağustos 2006 pazar günkü gezimizi büyük bir zevk ve neşe ile yaptık. İlk fırsatta resimleri atmaya çalışacağım.

Şimdi vereceğim haber Almanya'dan yola çıkan Mandy ve Benny' yi Antalya Atatürk heykelinde karşılamamız ile ilgili

Verdikleri saat 18 . de onları Biz bisiklet sevenler Gezi dönüşü karşıladık . Karşıdan çok ilginç bir bisiklet geldiğini geörünce şok olduk Biz çifti 2 bisiklet ile bekliyorduk . Onlar ilginç tandemleri ile geldiler, Geldiklerinde GPS ve aynı zaman da kilometre saat lerinde 5670 Km yazıyordu ve 100 . gündü bizle buluşmaları.

Kalacak, yakınlarda çadır kuracak güvenli bir yer bulamayınca biz bisiklet severe düştü onları ağırlamak. Onun için bilgisayarımda fazla kalamıyorum . Onları gönderince size güzel fotolarını ve hikayelerini anlatacağım.

Hedefleri 3 sene içinde dünyayı gezmek.

Antalya ' dan sonraki hedef sırasıyla İsparta-Konya-Nevşehir-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Ağrı-Doğu beyazıt-İRAN. Hedefleri şimdilik bu ve ordan devam ediyorlar. Karşılama anındaki fotoğraflarını atıyorum.Ve artık kendi adıma uluslararası olduk gibi geliyor bana.
(link)


(link)

(link)


Daha onların gezilerinin bir kısmının fotolarını bile aldım zaman içinde artık sizlerle paylaşırım.

Hepinize iyi ,neşeli,ve bol pedallı günler dilerim.
Hoşçakalın.

Not:Güzergah üstünde forumdan bu arkadaşları karşılamak isteyen , onlarla pedal çevirmek isteyen olursa forumdan benle irtibat kurarlarsa ,onların nerede olduğunu sizlere bildirmeye çalışırım.
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Ender Abicim Erzincan'a 1-2 gün kala haber edersin değilmi? Ben burada BSD ile değil ama kendim karşılarım onları. Başımızın üstünde yerleri var.. :) :) :)
Mutlaka bekliyorum...

Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
6 Ağustos 2006 Pazar günü gene neşe ile kalktık. Hava çok sıcak olmasına rağmen bisiklet gezimizi yapmak üzere eşim ve ben hızla giyinip , bisikletimizi alarak . Akdeniz üniversitesi Simitçi cafeye yola çıktık.
Biz vardığımızda 1 arkadaşımız hariç herkes tamdı , bu gezimize , 10 bisiklet ve 11 kişi ile başladık . Çünkü benim bisikletim 2 kişilik.
Bu gün serin Düden şelalesine doğru turu başlattık . Gökay arkadaşımız eksoz kokusuna allerjisi olduğu için bizi hiç trafiğe çıkarmadan ara sokalardan , onun öncülüğünde Düdene kadar götürdü .
Ama Düden umduğumuzdan daha kalabalıktı. Ve öyle tipler vardı ki ben bisikletimi yanlız başına bırakmaya gönlüm razı gelmedi. İçeriye de bisikletle girmek yasakmış. Dışarda çeteler kol geziyor. Bi baktım ki hiç kimse bisikletini bırakamıyor. Bizde o hırs ile düdeni bırakıp. Kurşunlu şelalesine doğru yola çıktık. Çok ta iyi oldu . Kaymak gibi yeni yapılmış beton asfaltta bisiklet sürmek çok zevkliydi. Trafikte çok azdı yol geniş yeşillikler arasında gidiyordu. Yaklaşık 25-30 km gibi kurşunluya vardık. Eşim Orman dairesinde çalıştığı için onun torpili ile bisikletlerimizi kapı içinde bir kamelya altına çekme müsadesi verdiler. Bizde içeri girip gezdik.
Öğrendiğimize göre burası da satılmış . Yani artık özel bir kişi işletiyormuş. İçerisi o kadar kalabalık ama kapıda sadece makbuz kesip para almayı biliyorlar. İçerde hiç bir intizam , temizlik, düzen , hiç bir şey yok. Pislik içinde bir park. Çok eskiden Orman dairesi elinde iken çok daha intizamlıydı.

O dilberim şelale pislikten geçilmiyor. Su durgunlaşmış bataklık haline gelmiş, ilgi yok. ne diyeyim. Gönlümüz açılmadı ama ne yapalım.

Gene de sizlere görüntünün iyi kısımlarını çekmeye çalıştım.
Şimdi o günkü gezimizden fotoğraflarımız.

Düden kapı girişi. ama girmedik
(link)
Kurşunlu Şelalesi kapı girişi
(link)
(link)
girişte develerimiz

(link)
kamelyayı bisi parkı yaptık

(link)

yazı bana ilginç geldi

(link)

nehirde muhteşem balıklar ama avlanmak yasak

(link)
Şelale suyu azalmış ama genede güzel
(link)

(link)

(link)
Ertan' söz vemiştik resmini atacağız diye

(link)
grup olarak poz verdik

(link)
Ertan Bey kabuk içinde
(link)

(link)
Bu sıcaklarda su kenarları en iyi piknik yeri

(link)
sıra geldi..........

(link)
levhada yazıyor.
(link)
Kurşunludan çıkıyoruz. Geri dönüş başlıyor.

(link)
(link)
Antalya ya havaalın tarafından girip alışveriş merkezi Deepo da serinliyoruz.Bisikletler dışarda başında nöbetçi var.
(link)

Artık yorgun argın hem vakit geçsin hem Atatürk heykeline yaklaşalım diye pedallıyoruz.
(link)
Çünkü Heykelde saat 18 de Almanya dan 100gün önce yola çıkmış olan bir genç karı kocayı karşılayacağız.
(link)
heykelde bisiklet show yapan gençler
(link)
(link)
ve saat 18 karşıdan ilginç bişey gözüktü allah allah

(link)
Ekibimizden Taylan kardeşim röpörtaj yapıyor. Taylan Bisiklet forum sayesinde tanıştığımız Bir arkadaşımız ve aynı zaman da ingilizce öğretmeni. Onada buradan bizle olduğu için teşekkür ediyorum.
(link)
yerel bir Tv kanalı kameranı gelmiş ama röpörtajı yapmak Taylan' a düştü.

İşte böyle bir geziyi daha bitirdik.
(link)

Şimdi Duyar gibi oluyorum Bu karşıladıklarınız kim, onlar nerden gelip nereye gidiyor diye. Onlar Mandy ve Benny diye bir karı koca. Almanya Essen kentinden bu gördüğünüz bisiklet ile yola çıkmışlar. 100. günde Antalya dalar . Dünyayı dolaşacaklar. Tam 3 senede. Mandy ve Benny ile ilgili resim ve yazılarımı başka bir isim altında sizlere sunacağım.

Çünkü 2 gün onları ben misafir ettim ve bu günde İsparta yolunun gidebildiğim kadar yerine eşlik ederek gittim . Onlar Önce İsparta sonra sırasıyla ,Konya-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Ağrı- Doğu Beyazıt ve de İran a gececeklerr ve sonrada Dünya turlarını 3 sene içinde tamamlayacaklar .

Yolunuz açık olsun Mandy ve Benny.;)
Artık uluslararası bisikletçi olduk. Şu bisikletin faydaları saymakla tükenmiyor. İşte örneği. Hiç tanışmamış iki ülke vatandaşını nasıl bir araya getiriyor.

Erzincan ' dan Serkana :eek: misafirlerime iyi bak. Birkaç gün içinde de posta yoluyla sana Tv çekim Cd sini gönderecem Mandy ve Benny ' e verirsin. Kendine de bi yedek alabilirsin.:)

Tüm forumdakilere ve forumu inceleyen misafirlere iyi, neşeli, mutlu ve bol pedallı günler dilerim .
Hoşçakalın.
 

insane

Üye
Kayıt
24 Mayıs 2006
Mesaj
41
Tepki
5
Şehir
İzmir/Karşıyaka
Mandy ve Benny'nin gezilerini anlattıkları ve günlük niyetine kullandıkları bir web siteleri var mı?
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
@nisan baklası
Sevgili Ender Abi harika bir Pazar günü geçirmişsiniz. Evet gerçekten Kurşunlu Şelalesinin suyu baya bi azalmış. Ama yinede çok güzel bir yer. Harika bir doğa. Ayrıca o levhadaki Kuşları tanıtan yazı inanın çok hoşuma gitti. Harika yapmışlar. Kuşun kime zararı olabilir ki? Değil mi ama? :(

Mandy ve Benny'i sabırsızlıkla bekliyorum. Hayırlısı ile gelsinler. Bende burada yerel gazeteleri ayarladım bile. :D
Sizin göndereceğiniz Tv Çekim CD'sini tabiki veririm. Kendime de mutlaka yedeklerim. Çok çok teşekkür ederim Ender Abi. Misafirleriniz bizimde misafirimizdir. Onun için gözünüz arkada kalmasın. :)

Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu