Scudo Sports

Antalya 20 Mart 2007 Japon Baba Oğula Düzenlediğimiz Şehir içi gezisi

Güzel gezi, güzel fotolar ve paylaşım için teşekkürler.
Ender Bey, siz Türkiyedeki hobi bisikletçiliğinin Turizm bakanısınız.

not: aşağıdaki fotoyu ilk bakışta "10 TEKERLEKLİ TRAMVAY BİSİKLET" zannettim.. korkuluklar ilk anda ayırt edilmiyor sanki.. :)
5 kişilik tandem olsa, (daha doğrusu ona tandem denmez pentadem denir) ne güzel olurdu.

@Ender Alıcıoğlu

Scudo
Deüğerli büyüğüm can arkadaşım Ender abi meraba.
Sen güzel insanın nasıl konuksever ve sıcak bir insan olduğunu bilen biri olarak buna şaşmadığımı bilmeni istiyorum.
Kabul gören bir gerçek var.O da,yalnızlaşan dünyam ve ülkem insanının,bizleri yüzleştirdiğin bu sıcak fotoğraf kareleri gibi,bu sevgi ve sıcaklıklarla yoğrulup harmanlaşması gerektiği gerçegidir.
Buna,yaşadığım ülkemin de,sakin ve usul dömeye çalışan kalabalık ve tombul dünyamın da ihtiyacı her geçen gün daha fazla artıyor.
Umarım bu güzel sıcaklıkları tüm dünyamız kaos ve kargaşadan uzak bir şekilde tadar ve yaşar.
Sen güzel İnsana,bu sıcak ve güzel görüntüleri bizlere tatdırdığın için teşekkür ediyorum.
Yüregim ve Sevgimle...

'''Bir gün hepimizin Aile olarak bir arada pedal çevireceği gün de gelecek.'''

• Beğen
Tepkiler: zazoo
@Bibendum

Merhaba banada ilk sordukları Antalya da bisiklet kiralayan yer varmı demek oldu. Bende benim bisikletler var dedim çok sevindiler. İstanbulda hanımı dahil hepsinin çok güzel yarış bisikletleri varmış. Ama trafiğin kalabalılığından olsa çok binemiyorlarmış. Avrupa tarafında boğazda oturuyorlar.
Sevgi ve selamlarımla.

@Mesut Girgiç

Mesut Bey düşünceniz için çok teşekkür ediyorum. Ama hakikaten Antalya ya gelen tüm bisikletçilerle tanışmak , onlarla pedallamaktan büyük keyif alıyorum.

Hakikaten bu resme bakınca , dediğinize katılıyorum. Bisiklet katarı gibi olmuş haklısınız.:D

Çok teşekkürler. Sevgi ve selamlarımla.

@candede

Can cım düşüncelerin için teşekkür ediyorum. İnan beni tanıyorsun. Buraya gelen kim olursa olsun, yeterki samimi ve dürüst olsun başımın üstünde yeri var. Bu gezdirdiğim baba oğulda çok tatlı kimselerdi. Gayet güzel anlaştık ve şu dünyadaki arkadaş sayımda şu anda 2 kişilik bir artış ta oldu. Benim açımdan çok güzel bir artış.

Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakal.

Ender Abi, Ercan, Tarık ve Yetkin harikasınız, süper bir ekiple, harika bir tanıtım yapmışsınız. Milyon dolarlar verilip hiç bir işe yaramayan reklamlar yerine, sizin gibi sıcak insanlar Türk Halkı hakkında yapay olarak yaratılan, kötü düşünceleri yok ediyor, Ellerinize, ayaklarınıza, gönüllerinize sağlık.
Bu arada Sayın Mitsuru Bey herhalde memleket yemeği Suşi'yi unutup, bizim kebaplara dalınca formdan düşmüş galiba ;)

@tırt kaptan

Fırat'cım merhaba

Ya , inan şu dediğini hiç düşünmemiştim. Haklısın ya, inan Japon konsolosunu gezdirdik ama, bu yönü hiç aklıma gelmemişti. Ama hiç bir zaman yaptığım işlerde art bir düşünce taşımadığımdan olsa , sadece doğal olarak gezimi ve arkadaşlığımı yaparım, dostça ve kardeşçe gezer, Türk gelenek ve göreneklerini de yerine getiririm.
Ama sanada hak veriyorum. Zaten bu yaptıklarımızla , ülkemizi en iyi şekildede tanıtmış oluyoruz.
Bak aklıma geldi, Geçen aspendos gezimizde yolda iki Alman bisikletçi, görmüştük. Bu bisikletçiler aylar önce benim evimde kalan Mandy ve Benny adlı Alman bisikletçilerin arkadaşlarıymış. Onlar bile beni internetten daha önce, bu evimde kalan arkadaşların netteki sitelerinden tanıyorlarmış. Bak dünya ne küçükmüş.:)

Bende senin gibi Mitsurunun kondisyonuna şaştım. Ama İstanbulda trafikten , pek bisiklete binemiyorlarmış. herhalde onun için bitap düştü. Ama bizlere artık bu kilometreler çok az geliyor. Bisiklete binmenin faydaları.
Çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakal.

Resimlerde bile olsa güzel Antalya'mızı, denizimizi, yeşillikleri ve doğayı seyretmek bile insanı şehir stresinden bir an olsun bile uzaklaştırıyor. Ülkemizin güzelliklerini görmüş oluyoruz bu sayede. Güzel paylaşımınız için çok teşekkürler.

Resimlerde dikkatimi çeken bir konuda asyalı dostlarımız çok mütevaziler. Daha önceden de biliyorum, Avrupalılara göre bizlere daha yakın ve dostlar. Şımarıklarıkları yok. Zenginler ama çok mütevaziler,dostlar. Belkide bizimde zamanında oralarda yaşamız yada bizimde zamanında çekik gözlü olmamızdan yada ortak tarih kültürümüz olmasından kaynaklanıyor olabilir. Birde japon ve koreliler kadını erkeği nedense resim çektirirken her zaman zafer işareti yapıyorlar, bu biraz bizlere değişik ve komik geliyor aslında. Zamanında bu kadar ufak tefek insanlar nasıl olmuşta Abd ye kafa tutmuş mahvetmiş hayret, şu lanet kalleş atom bombaları olmasaydı belkide şu an dünyada bir Japon askeri devide olabilirdi ve Abd bu kadar rahat elini kolunu sallaya sallaya istediği her yere askeri müdahele yapamazdı.

Aslında biraz konu dışı ama, güzel Antalyamız memleketimzden bahsetmişken, yabancılara yapılan toprak satışlarını eleştirmek istiyorum. Çünkü yabancılar özellikle Antalya ve çevresinde ağırlıkta emlak alımı yapmışlar. Bunun ekonomimize ne kadar fayda sağlayacağı tartışılır. Belki günü kurtarır ama yabancının emlak satın alması ilerisi için ekonomimize bir fayda sağlamaz bence. Bu güzellikleri sırf günü kurtarmak için yabancılara satmamalıyız. Tatil yörelerinde benim gözlemim, yabancılar genelde aldıkları emlaklarda konsolosluk gibi yaşam sürüyorlar ve kendilerini bizden soyutluyorlar, hatta kendi denize girme mekanlarını bile ayırıyorlar. Yani ufak tefek vergi geliri için bu güzellikleri yabancılara satmayalım.

Bu toprakların sahibi ne devlet nede belediyeler. Bu toprakların sahibi vatandaş, halk, toprak ve çamurla uğraşarak geçimini sağlamaya çalışan köylümüz, bu kadar yoksul halkımız varken, topraklarımız yabancılar satmamalıyız, bu bence onursal bir konudur. Devlet devlet için değil, devlet vatandaş için vardır.

sevgiler

@cruiser76

Merhaba
Antalya nın güzel doğasını, resimlerle bile yansıtabildiysek ne mutlu bize.
2. konuya gelince bende kendi adıma yurdumuzun yabancılara mülk olarak bile olsa satılmasına karşıyım , ama elden gelen birşey yok.
Bu gezdirdiğim Japon dost için ise, böyle bir sakınca düşünmüyorum. Çünkü % 50 , % 50 Türklük var, oğlunda. Çünkü Mitsuru nun eşi Türk. Onlar çifte vatandaş anlayacağın.
İlgine teşekkür ediyorum.
Sevgi ve selamlarımla.

Konichiwa. O genki desu ka?

Ender abi Japoncayı sökmüşsünüzdür artık :) Süper gezi olmuş Yetkin ve Ercanın pozlar da süper. Paylaşım ve fotoğraflar için teşekkürler, tüm Antalya'ya selamlar...

@erkuty

Merhaba Erkut'cum

Japonca ne demek, dünya yüzündeki en kolay anlaşma dilini çok iyi bilirim. Yani anlayacağın vucud dilini. :D

Allahtan Misuru ve oğlu süper Türkçe konuşuyorlar. Yoksa Japoncayı da sökmeye başlayacaktık.:eek:

Sevgi ve selamlarımla.

• Beğen
Tepkiler: Erkut Yiğit
Sevgili Ender bey, geziniz, Antalya'nız güzel Japon misafirlerinize karşı davranışınız çok çok güzel..Tebrikler..

Antalya'nıza yaz gelmiş herhalde kısa kollu formalar giyilmiş. Şu yaz mevsimini çok seviyorum. Bisikletime daha çok binebildiğim için..

İstanbula geldiğinizde benim evim,odanız ve bisikletiniz hazır ,o günü özlemle bekliyorum. Belki Japon'larla da pedallarız. Eşinize ve size Sevgiler..

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
@Necati Bilgen

Necati abi merhaba

Antalya ya bu sene doğru dürüst kış gelmedi. Hava bir açıp bir kapıyor. Mesela bu gün için çok kapalı bir hava var dışarda. Ama genelde artık bahar geldi sayılır.
Senin dediğin gibi bende yaz ve baharı çok seviyorum. Hiç olmazsa bisiklete binmek için lahana gibi, kat kat binmiyoruz. Bir şort ve üste bir atlet giysi işi tamam oluyor.
Necati abi, ev için çok teşekkür ediyorum abi. Gelirsem zaten sizlere uğramadan ayrılmayız, İstanbul dan. Sizlerin de burda, Antalya da evimizde ,her zaman yeriniz hazır abi, bekleriz.

Sevgi ve saygılarımla.
Hoşçakalın.

selam ender abi...
geçen pazar gezisinde tanışmıştık japon dostlarla...üzerlerinde doğunun(asyanın) mütevaziliği vardı...hem memnun etmiş hem de antalya da güzel bir anı yaşatmışsın ender abi...
bu olay karşısında ne yapılır biliyor musun?ender abi....
japon selamı ile eğilir ve sana teşekkür edilir...(arigato)

izmir gezisinde kesintisiz pedallar dileği ile...

serik'ten mustafa

fotolar süper olmuş elinize sağlık şelale de yanınızda değildim kaçırmışım biraz:)

örnekköy kayalıkları çok güzeldir gezi için çok iyi bi yer seçmisiniz
zaten gezide süper olmuş

işte türlerin konukseverliği..Ender beye kendi adıma çok teşekkürler

@Mustafa Teke

Mustafa'cım merhaba

Dediğin gibi onlara unutamayacakları bir gün yaşatmışız ki Mitsuru geçenlerde beni arayıp, oğlu Miray'ın, İstanbul a, gelir gelmez bisikletini tamirciye götürüp
Binmek için yaptırdığını söyledi. Demek bir kişiye daha bisiklet sevgisini aşılamışız.
Sevgiler.

@swunk

Tarık'cım tabi sen işine yetişeceksin diye ayrılmıştın. O aralarda bu senin olmadığın çekimleri yaptık.
Sevgiler.

@ontorio

Erolcum merhaba

Sizin evin oralardan geçtik. Aklıma geldin ama senin okulun olduğu için aramadım. Dediğin gibi oralar çok güzel yerler.
Sevgiler.

@ZEO
@cheddar

İkinize de çok teşekkür ediyorum. İnanın bisikletli kimselere yardım etmekten çok zevk alıyorum. Hatta aynısın Japon dostumda sordu. Bu işi niye yapıyorsun diye. Bende ona ben kişileri insan oldukları için severim, dil, din, kültür farkı çok önemli değil, yeterki dürüst, insanlar olsun dedim.

Sizlerede çok teşekkür ediyorum.
Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakalın.

Geri