Resimlerde bile olsa güzel Antalya'mızı, denizimizi, yeşillikleri ve doğayı seyretmek bile insanı şehir stresinden bir an olsun bile uzaklaştırıyor. Ülkemizin güzelliklerini görmüş oluyoruz bu sayede. Güzel paylaşımınız için çok teşekkürler.
Resimlerde dikkatimi çeken bir konuda asyalı dostlarımız çok mütevaziler. Daha önceden de biliyorum, Avrupalılara göre bizlere daha yakın ve dostlar. Şımarıklarıkları yok. Zenginler ama çok mütevaziler,dostlar. Belkide bizimde zamanında oralarda yaşamız yada bizimde zamanında çekik gözlü olmamızdan yada ortak tarih kültürümüz olmasından kaynaklanıyor olabilir. Birde japon ve koreliler kadını erkeği nedense resim çektirirken her zaman zafer işareti yapıyorlar, bu biraz bizlere değişik ve komik geliyor aslında. Zamanında bu kadar ufak tefek insanlar nasıl olmuşta Abd ye kafa tutmuş mahvetmiş hayret, şu lanet kalleş atom bombaları olmasaydı belkide şu an dünyada bir Japon askeri devide olabilirdi ve Abd bu kadar rahat elini kolunu sallaya sallaya istediği her yere askeri müdahele yapamazdı.
Aslında biraz konu dışı ama, güzel Antalyamız memleketimzden bahsetmişken, yabancılara yapılan toprak satışlarını eleştirmek istiyorum. Çünkü yabancılar özellikle Antalya ve çevresinde ağırlıkta emlak alımı yapmışlar. Bunun ekonomimize ne kadar fayda sağlayacağı tartışılır. Belki günü kurtarır ama yabancının emlak satın alması ilerisi için ekonomimize bir fayda sağlamaz bence. Bu güzellikleri sırf günü kurtarmak için yabancılara satmamalıyız. Tatil yörelerinde benim gözlemim, yabancılar genelde aldıkları emlaklarda konsolosluk gibi yaşam sürüyorlar ve kendilerini bizden soyutluyorlar, hatta kendi denize girme mekanlarını bile ayırıyorlar. Yani ufak tefek vergi geliri için bu güzellikleri yabancılara satmayalım.
Bu toprakların sahibi ne devlet nede belediyeler. Bu toprakların sahibi vatandaş, halk, toprak ve çamurla uğraşarak geçimini sağlamaya çalışan köylümüz, bu kadar yoksul halkımız varken, topraklarımız yabancılar satmamalıyız, bu bence onursal bir konudur. Devlet devlet için değil, devlet vatandaş için vardır.
sevgiler