Antalya-01 Ekim 2006 Hurma,Gökdere gezimiz.

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Herkese merhaba,
Dünkü eşimle yaptığımız 35 km. lik gezimizden sonra bu gün her ayın ilk pazarı geleneksel gezimize sabahtan 8.00 gibi evden çıkarak başladık. Arkadaşımız Mahmut bey, akşamdan yedek bisikleti ( Mavi bisikletten bize hediye ettikleri bisikleti) Kızı için verebilimiyiz diye sordu. Bisikletin depoda bekleme amacı zaten bu. Bisikleti olmayana o gezi için emanet vermek.

Sabahtan beraber eşim, Mahmut bey , kızı Özge ve ben hep beraber benim depodan tandemi ve hediye bisikleti çıkarıp üniversite de Simitçi kafeye pedal basmaya başladık. Bu arada benim deponun yanında oturan arkadaşımın , çalışkan oğlu Kıvanç' ıda depoda beklerken bulduk. Kaskını takmış bisikletine binmiş, bizi bekliyordu. Tabi o da yanımızda.

Simitçi kafede bizi bekleyenlerle merhabalaştık. Toplam 18 kişi 17 bisiklet olmuştuk. Ama içimizden bir kişi Sevgili arkadaşımız Ayhan bey sırf bizi görüp uğurlamak için, şehrin en az 10 km. öbür tarafından gelmiş, bu gün evde işlerini olduğunu söylemek için. Onun bu ince düşüncesine çok teşekkür ederim. Bizle gelse çok sevinirdik ama, yaptığı jest bile bizi çok mutlu etti. Tabi işleri olduğu için bu seferlik affettik onu.

Onun buraya kadar gelmesine bende onun eski bir gezi fotoğrafını atarak ona teşekkür etmiş olayım.

(link)
Simitçi kafeden ayrılıp üniversite girişinde toplu bir fotoğraf çekerken arkada 3-4 kişi unuttuğumuzu hatırlayıp onları da bekliyoruz.
(link)
(link)

Gezi yönümüz Antalya'nın batısı Hurma köyü ve hep gittiğimiz Gökdere vadisine, Hurma üstünden zorlu bir çıkış ile çıkacağız diye konuşuldu. Ben bu gezide hiç yön bildirmiyorum. Ama bundan sonraki gezilere gitmeden, ne tarafa gidileceğinin bilinmesi lazım geldiğini, buradan vurgulamak istiyorum. Çünkü ben bu gün Gökdereye gideceğimizi bilsem bu geziye katılmazdım. Çünkü tabiri caizse Gökdere benim için kabak tadı verdi. Sanki Antalya' da gezecek , görecek yer kalmamış gibi ha boyna Gökdereye gidiyoruz. Yaz olsa, serinlik süper oluyor ama , bu havada ne işimiz var.

Oyun bozanlığı sevmem , yeni katılalan arkadaşlarımı kırmak hiç istemem, aralarında Gökdereyi hiç görmeyenlerde varmış. Onların hatırına ağzımı açmıyorum. Ama bundan sonra rotası belli olmayan hiç bir geziye katıılmayı istemiyorum. Rota en azından bir gün önceden belli olması lazım diyorum.
Birde forumda günler öncesinden bu gezinin performans gezisi olmayacağını yazmıştım. tam tersine , dayanıklılık gezisi gibi birşey oldu. Neyse.
Denize Güneye doğru iniyoruz.
(link)
sonra batıya ,şimdi dağlara doğru gidiyoruz.

(link)

yol üstünde bir alışveriş merkezinde duruyoruz. Kıvanç' ın bir pozu

(link)

Buda Mavi bisikletin hediye ettiği bisiklet. İş görüyor.
(link)

Bu resmin çekildiği yerde çok eskiden dağın altından buz gibi içme suyu çıkardı . Şimdi ise belediye üstünü kapatmış sanıyorum , parmak kalınlığında bir su çıkıyordur artık.

(link)

Bayan sayımız artıyor. Nalan hanımda aramızda

(link)
Hurmadan dağa doğru hareket ediyoruz.Altınyaka yolu
(link)

Yaklaşık 3-5 dakika sonra bizim tandem bu yolu çıkamıyor. eğim korkunç, yaklaşık gene bi 3-5 dakika elde çıkıyoruz,arkamıza baktığımızda Mahmut bey ve kızı Özge düzlükten geri dönüyorlar. Özge daha 1 hafta önce bisiklete bimeyi öğrenmiş, buraya kadar gelmesi bile süper.

(link)
Arkadaşlar bu yolun yaklaşık 15 km re çıkış olduğunu söylüyorlar, Söylemelerine gerek yok eskiden arabayla bile zor çıktığım günleri hatırladım. Ve kızdığım yer işte burası. Hani bu bir perfornas gezisi değildi. bende tüm herkesi bu geziye davet etmiştim. Bu bir dayanıklılık gezisi olmuş haberimiz yokmuş.
Ben tekli bisiklet ile burayı çıkabilirim , ama eşimle birlikte tandemimizle çıkmamız imkansız. Hem kalbimizi tekletmekten başka da bir işe yaramayacak.
Bu daha yükselmenin başı dağlara çıkılacak.
(link)

Eşim, ben, Ertan bey, Nalan hanım geri dönüyoruz. aslında ben eve dönecektim ama oyun bozanlık olmasın diye sesimi çıkarmadım. Mahmut bey kızı da dönmüştü ettimi size 6 kişi geri dönen. Diğer 11 kişi dağlara pedal basıp gitti , biz 4 kişi gökdereye daha önce gittiğimiz yoldan gitmek üzere geldiğimiz yolu geri dönmeye başladık. Uzun bir müddet sonra Gökderedeyiz. Biz bu arada Mahmut bey ve kızını yolda görmedik, herhalde eve dönmüştür diye düşündüğümüz bir sırada dağdan giden ekip te, uzun bir süre sonunda diğer yoldan geldiler. Mahmut bey ve kızı da o ara geldi. demek onları değişik bir yolda geçmişiz.

Kızgınım ya uzun bir zaman fotoğraf çekmedim. Gökdere kabak tadı verdi, hep aynı yer. Ama yeni katılan arkadaşları kıramadım. Kızgınlığım geçti. Onların ne suçu var ilk defa Gökdere'yi görmüşler. Artık onları fotoğraf ile anılaştırıyorum.

(link)

(link)
(link)
Eşim ve ben, yanımızda emekli öğretmen Ayşe hanım.
(link)
Nalan hanım
(link)
Gökhan Hocam , bu gün, o da benim gibi bi durgundu.
(link)

Yetkin ' den Eşine bir armağan. İyi ki Yetkin bu gün eşin gelmemiş. Çünkü bu günkü gezimiz bir performans gezisi oldu. Ama bundan sonra böyle birşey olmaması için çalışacağım.


(link)
(link)
(link)

(link)
(link)

Dönüş yoluna başladık.

(link)
(link)

Boşalmış kumsallar, kapanmış büfe ve kafeler, Yaz bitti.

(link)

(link)

Son olarak Mahmut bey ve kızı Özge.
(link)

Özge' yi buradan tebrik ediyorum. Daha bisiklete binmeyi geçen hafta bir günde öğrenmiş ve bu gezimiz yaklaşık 45 Km. sürdü. Yorulmasına karşın Ayrılırken gelecek hafta ne tarafa gidiyoruz, dedi. İşte bisikletin gücü. O yorgunlukla ben bir daha uzun müddet bisiklete binmez derken, o gelecek haftanın hayaliyle dolmuştu , bile.

Bundan sonra kıssadan hisse : Rota belli olmadan gezi düzenlememek lazım. Performans gezisi ile , daha hafif olacak gezileri ayrılması lazım. Deyip Yazıma son veriyorum.
İnşallah sizleri sıkmamışımdır.
Hepinize neşeli mutlu, bol pedallı günler dilerim.
Hoşçakalın.
 
Scudo

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
elinize sağlık Ender abi..

tüm ekibe selamlar..güzel bir gün, güzel bir paylaşım...
 

Admin

Yönetim Kurulu
Kayıt
5 Eylül 2004
Mesaj
1.737
Tepki
2.903
üstad, bizler samsunda üşümeye başlamışken bu sıcak görüntüler içimizi ısıttı..ellerinize,emeğinize sağlık..

teşekkürler.
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Çok güzel yerler ve kalabalık bir grup.

Paylaşım için teşekkürler Ender Abicim. Yeni yeni yüzler sevindirici.

Sevgiler...
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Cevaplarınıza çok teşekkür ederim. Hakikaten güzel bir grubumuz var. Tüm ekibimiz , birbiriyle anlaşan kişilerden oluşuyor.

Hava sıcaklıklarının yurdun diğer yerlerinde azaldığı , bu günlerde buz gibi kaynak suyuna girmek cesaret ister. Ama Antalya bu konuda muhteşem güzel. Şu anda bile hava yaz havası gibi. Yağmurlar biraz daha yağmasa, Antalya Bu aylarda tam bir cennet. Bisiklet ile gezme açısından da tam havası , ne çok yakıcı sıcak, nede diğer yerler gibi soğuk.

Antalya' ya , çok sıcak olduğu için yazın gelemeyenlerin, tam gelme ayları. Hava her türlü aktivitenin yapılabileceği kadar olumlu.

Hepinize , neşeli, mutlu, bol pedallı günler dilerim.
Hoşçakalın
 

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
1.691
Tepki
833
Şehir
Ürgüp, Kapadokya
ender abi geziniz çok güzel dikkatimi çeken her yaştan bisiklet sever olması çok hoş tşk ediyorum paylaşım için
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Ender abi ellerine sağlık sıkılmana rağmen gurubu bırakmaman ve geziye devam etmenide takdir ediyor saygılar sunuyorum.
H.Can DEMİREL
 

Kemal Tecimen

Daimi Üye
Kayıt
3 Aralık 2005
Mesaj
326
Tepki
305
Şehir
istanbul
ender bey kardeşim merhaba her hafta bizleri antalyayı gezdiriyorsunuz her hafta yeni simalar mükemmel ellerinize ayağınıza sağlık hanımızlan sağlıklı pedallı günler paylaşımınız için teşekkürler hoşçakalın
 

nalany

Üye
Kayıt
25 Eylül 2006
Mesaj
15
Tepki
10
Şehir
Antalya
Yazdıklarınızı okuyup fotoğraflarımıza bakarken dünü tekrar yaşadım Ender Bey. Ellerinize, ruhunuza sağlık. Ne keyifli paylaşmışsınız yine.

Dün rotadaki sorun ve bzim kısa yoldan Gökdere'ye geçişimiz canınızı sıksa da, bize çok güzel eşlik ettiniz.

Herşeye rağmen güzeldi gezimiz ve giderek kalabalıklaşmak da güzel.
 

kıvanç kaynak

Forum Demirbaşı
Kayıt
27 Eylül 2006
Mesaj
413
Tepki
98
:winkenlux :winkenlux :winkenlux Ender amca çok güzel bir gezi oldu çok teşekkür ederim resimler çok güzel çıkmış saol.Benim ALTINYAKA yokuşunda dilim sarktı ama siz sonradan inelim dediniz ben çıkıcam demiştim:D
ordan geçtiğimiz yollar hiç hoşuma gitmedi.Ama GÖKDERE çok hoşuma gitti süperdi siz heralde önceden gittiğiniz için sevmediniz ordan kalktığımızda ben ve Emre abi aşağıya aşırı hızla indik ordan taşların üstünden geçerken bisiklet hafif biraz havalanıyordu arkası atcak diye çok korktum ama atmadı ALLAHIMA çok şükür düz yola inerken camide durmuştuk oranın suyu çok güzeldi neyse düz yolda giderken üzerimizde kartal dönmeye başladı ben av belirledi onu yakalayacak dedim ordan emre abide bu bizi av sanım yakalamasın dedi biz önde 3 kişi çok hıalandık orda ışıkta durduk orda beni su içerken çekmişsiniz ama güzel çıkmışız sahilde dinlendiğimiz iyi oldu yorulmaya başlamıştık cam piramitin orda durduğumuzda lastiğimden ses geliyordu hemen eve hızlıca geldim saten çok yorulmuştum birde annem gil evde yoktu neyseki amcam gil yakında oturuyordu:D annemlerde saten 20 dk sonra geldi (yani anlıyacağınız çok güzel bir gezi oldu):winkenlux :
 

Yetkin Şahin

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Nisan 2006
Mesaj
699
Tepki
265
Şehir
antalya
Bisiklet
Scott
teşekkürler tekrar ender abi ... benim size ilk katılımımdı ve ben cokk zevk aldım.açıkcası eşimi getirmediğim iyi olmuş zorlu bi turdu.özellikle 15 km lik tırmanış.ender abi ben sizin kırıldığınızı bilmiyodum ama haklısınız.bence sorun yolculuk sırasında ve tabi ki önceden planlanmadığı için iletişimsizlik oldu.ben baya 3-4 arkadaş tırmanmıştık ve yukarda sizlerin geleceğini beklerken sizin geri döndüğünüzü söylediler.ben yolu bilmeyen arkadaşlara ve acemi olanlara yardım için döndüğğünüzü düşündüm. keşke topluca bi karar alınsaydı. ama herşeye rağmen cok güzeldi sizin sayenizde toplandık.lütfen bizi mahrum etmeyin daha cok gezilerde buluşmak isterim.. görüşmek üzre ender abi eşinize cok selam..
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
İsmail.

Evet dediğin gibi bizim grupta 13 yaşından tut 50-60 yaşına kadar her yaştan kişi var. Ama herkes çok iyi. Grubumuza nazar deyecek diye korkuyorum.
Can

Ben hep gökdereye gittiğimiz için , değişik yerlere gitmeyi istemiştim. Sıkılmam o yüzden , Ama şimdi yazılanları okuyunca iyiki gitmişiz diyorum. Çünkü yeni katılan arkadaşlarımdan burayı görmeyenler varmış. Belki biraz sinirli olduğum zamanlar olabilir ama kimseye küsme adetim yoktur. Hele başlanılan işi yarım bırakma ve oyun bozanlığı hiç sevmem. Onun için mecbur gittim Gökdereye. Ekibimi yanlız bırakmak olmaz.
K.Tecimen abim

İnanın gubumuz, hızla büyüyor. Biraz ben ve arkadaşlarımda seçici davranıyoruz. Yoksa çok daha hızlı büyüyeceğiz. ama büyüyelim derkende araya çatlak sesler sokmakta istemiyoruz. Tüm ekibimiz çok kaliteli ve seviyeli kişilerden oluşuyor. Aramızdaki, dostluk, kardeşlik en üst seviyede.Eşiminde yanımda oluşu da benim için büyük bir sevinç kaynağı. yakında grubumuza eşleri ile gelenler çoğalacak.

Nalan Hanım

Gökdere geçişinde ben aslında o yokuşu çıkamadığımada biraz kızmıştım. Benim esas kızmam aslında kendimeydi. Yoksa grubumuzda hiç kimseye kızmam, kızamam. Ben de dünkü gezimizden memnunum, sadece daha alçak tempolu diye duyurduğum için , bu gezide biraz tempolu olunca gelenlere biraz yanlış bir gezi duyurusu yaptığım için üzüldüm. Allahtan kimse yolda kalmadı , hepimizde sağ salim evlerimize neşe içinde ulaştık.

Kıvanç

Senin eğer o hızla gittiğini dün görseydim , sana çok kızardım. Bir anda önümden kayboldun. Ben 2 hafta önce geçirdiğim bisiklet kazasından sonra , hele böyle bir inişte bisikletimi hiç hızlandırmıyorum. iki kişilik bisiklette düşmek çok korkunç olabilir. senide bir daha süratli inişlerde yanımdan ayırmayacağım . Haberin olsun.

Yetkin.

Sizlerle tanıştığıma, sizlerinde bizim grubumuz içinde olmana çok menunum. Sizlerle artık hep beraber pedallarız inşallah. Dünkü olay çok önemli değil. Sizlerin ve gruptan kimsenin bu olayda hiçbir suçu yok. Her toplulukta böyle şey olabilir. Önemli değil. Sadece bundan sonra rotamızı hiç olmazsa birgün önceden belirliyelim derim. Ona göre gücü yeten gelir yetmeyen gelmez. Benim üzüldüğüm nokta bu. Mesela sen eşini getirsen ne kadar zor olacaktı. Ben sana geziden önce getir basit ve düz yol gezisi yapacağız demiştim. ya gelseydi. Sen bana artık , ''abi ya , bu düz yolsa, bi de yokuş görsek ''demezmiydin.

Geziye katılan arkadaşlarımada burdan tek tek teşekkür ederim. Ufuk yeni bir arkadaşla katıldı. Ersin'ide artık gezilerimizde ve forumda görürüz,

Metin abide iyileşmiş sadece burnunda küçük bir bantla katıldı.
Yeni arkadaşlarımızdan Tuncay beyide hep aramızda görmek isteriz.
Nazım beyde yeni katılan arkadaşlarımızdan. Kısmetse bu yeni katılan arkadaşlarımızı da artık aramızda görürüz. Atölye şefimiz Gökayı da unutmayalım . Oda yanımızda.
Tabi dün Antalyada olup ta katılmayan arkadaşlara da burdan sizleride aramızda görmek istediğimizi söylüyorum.
Ercan İsparta'daydı. Ertan İstanbul' da. Onlar uzaktalar. Ama burda olsalar yanımızda olurlardı eminim.
Hepinize neşeli , mutlu.bol pedallı günler dilerim.
Hoşçakalın.
 

ufuks

Üye
Kayıt
29 Temmuz 2006
Mesaj
15
Tepki
13
Şehir
Antalya
Ender abi cok guzel bir pazar oldu hersey icin tesekkurler...ufak bir iletisim problemimiz olsa da geziyi birlikte tamamlamak gercektenn guzel oldu...bundan sonraki gezilerde hep birlikte hareket edersek daha eglenceli ve zevkli gececegine eminim...bundan sonraki gezilerimizde en azından carsamba ya da persembe gununden gidecegimiz yer netlesirse hazırlıklarımız da o yonde olur ve daha organize hareket ederiz...herkese sevgiler...
 

Ercan Bayram

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Ocak 2006
Mesaj
2.064
Tepki
1.518
Şehir
İstanbul
ya bi gitmek nasip olmadı şu gökdereye ya
her Ispartaya gittiğim zamana ya Düden yada Gökdere denk geliyor...

ama bende bisikletle olmasa bile gezdimmm
size 2 foto da benden

Isparta Eğirdir

eskilerin tabiri ile Eğridir eğridir... :D:D

ada'dan bir görüntü...
http://img111.imageshack.us/img111/2631/aaapict0089om6.jpg

En tepeden Eğirdirrr
http://img522.imageshack.us/img522/4299/aaapict0094hw2.jpg
 

Ersinseyda

Üye
Kayıt
30 Eylül 2006
Mesaj
24
Tepki
7
Şehir
ANTALYA
Hafta sonu yapmış olduğumuz gezi için emeği geçen herkese teşekkürler bu hafta sonu tekrar görüşmek üzere Ender bey fotoğraflar için teşekkürler.
 

pelo-selo

Üye
Kayıt
28 Haziran 2006
Mesaj
64
Tepki
42
Şehir
Antalya
Merhaba arkadaşlar,

Pazar günü gerçekleştirdiğimiz gezimiz bence mükemmeldi, fotolara bakınca yeniden o güne dönüyorum.Bayan arkadaşlar çoğalınca geziler daha da bir güzelleşti, katılan herkese teşekkürler, bu hafta nereye gidicez dört gözle bekliyorum.
 

basri

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Eylül 2006
Mesaj
575
Tepki
1.338
Yaş
58
Şehir
Antalya
İsim
Tuncay Özışık
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Look
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ender bey'in fotoğraflarına ve düşüncelerine çok teşekkürler, evet grubun ikiye ayrilmasi hem iyi hem de kötü oldu gibi ortak bir görüş doğdu. Ama en azından bölge coğrafyasını merak edip te Saklıkent çevresinden başka bir yere gidememiş biri olarak gittiğimiz dere ve çevresi çok güzeldi. Ben de yapılacak gezi parkurlarının seçiminde biraz daha dikkat edelim derim. Ayrıca parkurlara göre bisiklet seçmek ve parkurun gerektirdiği şekilde o bisikleti kullanabilmek te önemli. Ama tabii farklı bisikletlere sahip olmak mali açıdan ve düzenli bakımları açısından zor birşey. Ama zamanla herşey yerine oturacaktır...

Sevgiler

Tuncay (Basri)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram

hdeveci

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Temmuz 2006
Mesaj
976
Tepki
811
Şehir
YAKACIK/ISTANBUL
selamlar vede saygılar yolluyorum ıstanbulun soguk günlerinden antalyanın sıcak yureklı insanlarına,
tesekkurler ender abicigim harika bir pazar daha yasamıssınız ve halıylede bızlerde sızlerın sayesınde yasadık mükemmel olmus geziniz anlatım ve resımler o kadar ictenkı okurken ve bakarken kendısını o karelerın ıcınde aramaya baslıyor ınsan,katılan herkese tesekkurler iyiki varsınız ve bizlere antalyayı uzaktanda olsa gezme fırsatını saglıyorsunuz,saygı ve sevgılerımle.
 

Yetkin Şahin

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Nisan 2006
Mesaj
699
Tepki
265
Şehir
antalya
Bisiklet
Scott
ender abi ben her zaman varım tabi müsait olduum sürece neresi olursa gelirim dağ bayır yokuş farketmez:)))))))))tekrar buluşmak üzre herkese selamlar
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Bu güzel gezi ve güzel paylaşım için çok çok teşekkür ederiz. Pedallı günleriniz çok olsun.
Selam ve sevgiler.