Anne yapımı makarna (100 de 100 doğal)

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
2.855
Tepki
2.578
Bisiklet
Corratec
Annemin yaptığı ev makarnası. Artık şehirde bunları yapan fazla kalmadı. Annemle bir geçtik başına ben yuğurdum annem açtı sonra ablamgille kestik bu hale geldi. Marnanın enerji düzeyinin çok yüksek olduğunu öğrendim, üstelik bu yüksek enerjili besini biz evde yaptık harika oldu. Lezzetini merak ettiyseniz, el emeği göz nuru ve ev yapımı olduğudan ENFES bir tadı var. Daha pişmeden kraker gibi yedim. Şimdi kuruması için salona aldık. Pişirip yemeyi dört gözle bekliyorum. Eğer annelerinizin böyle marifeti varsa kesinlikle yaptırın derim.

(link)


(link)
 
Scudo

gokhancan

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
797
Tepki
661
Şehir
istanbul/bayrampaşa
Makarnayı yaparken hangi malzemeleri kullandınız?
 

Tolga..

Üye
Kayıt
17 Ağustos 2008
Mesaj
55
Tepki
22
Şehir
İZMİR/BUCA/EVKA-1
Afyondada bol yapılır bundan konu komşu toplanır hep beraber hamuru yoğurur şeritler halinde kesitikten sonra böyle küçük parçalara ayırırlar sonra salona yayarlar hepsini.Tadı güzeldir.
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Bu bizim halis muhlis türk malı ERİŞTE isimli yemeğimizdir arkadaşlar... Bildiğim kadarıyla Türklerin olduğu heryerde makarnadan daha eskidir ve kesildikten sonra kurutulunca uzun süre özelliğini gorur makarna gibi kolayca pişirilip yenilebilir...

Hamurunun içine istediğiniz bir çok şey katabilirsiniz... Babannem yaparken kırmızı köz biber kurusu koyardı çokda güzel olurdu...
 

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
2.855
Tepki
2.578
Bisiklet
Corratec
Şok şok şok makarnalarımız kurumuş:)[inşallah annem akşama yapar:lick3:]
eğer ilgilenenler varsa malzeme listesini ve yapılışını yazayım
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Cagri hakli, bunun adi eristedir, ozellikle Ege ve Trakya'da cok bilinir, cokca (halen) yapilir ve tuketilir. Tadi normal makarnadan daha guzeldir :) Hele ki koydeki buyuk halam yaparsa, kulaklari cinlasin :)

Malzeme listesi ve yapilisi, konuya uzak olan arkadaslar icin faydali olabilir. O nedenle eklersen sevinirim.
 

matrixod

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2007
Mesaj
1.779
Tepki
1.088
Şehir
İzmir
İsim
Ouz
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Diğer
Aaaa gayet ERİŞTEEEE.Annemde hep yapar ve çok sevdiğim bir yemektir.
 

ZekiAlper

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Ekim 2007
Mesaj
2.887
Tepki
1.515
Şehir
Antalya
İsim
Antalya Downhill Özel Antrenör
Bisiklet
Specialized
@M:T:B

Malzeme listesini ve yapılışını adım adım bizimle paylaşabilir misin:)..?
 

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
2.855
Tepki
2.578
Bisiklet
Corratec
ŞOK ŞOK ŞOK Son dakika anne yapımı makarna tarifi ve malzemeleri:
2 subardağı un
Zeytin yağı, margarin yada tereğağ(zevke göre)
Biraz su
Tuz
3 yumurta
[Eğer ilk defa yapacaksanız büyük bir ihtimalle tadı iyi olmayabilir]
Yapılışı o kadar basit ki:
Öncelikle 2 subardağı unu karıştıracağımız kabın içine döküp ortasını açıyoruz. Daha sonra ortasına 3 adet yumurtayı kırıp döküyoruz ve karıştırıyoruz. Eğer hamur çok sert olursa biraz su ekliyoruz.(Dikkat! hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı yopksa çöpe gider, kulakmemesi :) yumuşaklığında olmalı). Belli bir müddet sonra tuzu ve yukarıda saydığım yağlardan birini kendi damak tadınıza göre az veya çok ekliyoruz ve karıştırmaya devam diyoruz. Hamuru içinde sert birşey kalmayana kadar yuğuruyoruz. Hamurun hazır olduğunu hissettiğinizde hamuru toplayıp üstüne ıslak bir bez koyup 1 saat bekletiyoruz. 1 saat sonra aynı hamur açar gibi 1 bisiklet tekeri genişliğinde(bisikletçinin tarifi böyle olur:)) hamuru açıyoruz. AÇtıktan sonra bir müddet bekledikten sonra hamuru yatay biçimde 2 parmak genişliğinde kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları 3er kat olacak şekilde((link)) üst üste koyup yukarıdaki resim gibi kesiyoruz. kuruttuktan sonra makarna gibi pişirip yiyorsunuz. Bukadar basit:)

Üstüne basarak söylüyorum hiçbir makarna kendi yaptığınız gibi olmaz.
Eğer daha detaylı anlatım istiyorsanız özelden msn adresinizi atın!
 

pesimistt

Üye
Kayıt
17 Temmuz 2008
Mesaj
50
Tepki
17
Şehir
İstanbul/Beykoz
şu makarnalardan bıktım:D annem sermiş balkona kurusun diye .doğru dürüst hareket edemiyorum balkonda ya:D
 

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
2.855
Tepki
2.578
Bisiklet
Corratec
Allah'tan bizimki salonda çok kullanılmıyor orası. Ama ne yapalım doğal birşeyler için katlanmamız gerekiyor.
 

keremkeke

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Haziran 2007
Mesaj
917
Tepki
422
Şehir
İstanbul
şu erişteden bol peynirli yapsakta yesek ya
veya bol yoğurtlu off offf
 

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
2.855
Tepki
2.578
Bisiklet
Corratec
@keremkeke
annem bugün yaptı ama üstünde ne peynir ne yoğurt vardı. Yazık oldu makarnaya:D
 

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
2.855
Tepki
2.578
Bisiklet
Corratec
Son dakika makarnalar paketlendi:D biraz az olmuş ama komşulara azar azar veririz. Seneye dev kazanlarda yaptırmayı planlıyorum:D
(link)
 

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.443
Şehir
Alanya/İstanbul
Makarna irmikten yapılıyor galiba, sizin ki undan yani erişte sanırım, kavram kargaşası olmasın da :) Bir de onu tam undan (tam tajıllı kepekli) yapmayı bir deneseniz bence daha süper olabilir
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
@M:T:B

off fantastik olmuş, ramazanda sahurda süper gider :D
 

ahmetdogan

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Ağustos 2006
Mesaj
622
Tepki
446
Yaş
34
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Marin
Eet tokluk için birebir ramazan da....
şimdi bizimkilerde yapmıştır kesin:):)
 

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
2.855
Tepki
2.578
Bisiklet
Corratec
@ahmetdoganbizim oralarda yapılmışsa sizin oralardada yapılmıştır nede olsa aynı il deyiz;)
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmetdogan