ŞOK ŞOK ŞOK Son dakika anne yapımı makarna tarifi ve malzemeleri:
2 subardağı un
Zeytin yağı, margarin yada tereğağ(zevke göre)
Biraz su
Tuz
3 yumurta
[Eğer ilk defa yapacaksanız büyük bir ihtimalle tadı iyi olmayabilir]
Yapılışı o kadar basit ki:
Öncelikle 2 subardağı unu karıştıracağımız kabın içine döküp ortasını açıyoruz. Daha sonra ortasına 3 adet yumurtayı kırıp döküyoruz ve karıştırıyoruz. Eğer hamur çok sert olursa biraz su ekliyoruz.(Dikkat! hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı yopksa çöpe gider, kulakmemesi
yumuşaklığında olmalı). Belli bir müddet sonra tuzu ve yukarıda saydığım yağlardan birini kendi damak tadınıza göre az veya çok ekliyoruz ve karıştırmaya devam diyoruz. Hamuru içinde sert birşey kalmayana kadar yuğuruyoruz. Hamurun hazır olduğunu hissettiğinizde hamuru toplayıp üstüne ıslak bir bez koyup 1 saat bekletiyoruz. 1 saat sonra aynı hamur açar gibi 1 bisiklet tekeri genişliğinde(bisikletçinin tarifi böyle olur
) hamuru açıyoruz. AÇtıktan sonra bir müddet bekledikten sonra hamuru yatay biçimde 2 parmak genişliğinde kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları 3er kat olacak şekilde((link)) üst üste koyup yukarıdaki resim gibi kesiyoruz. kuruttuktan sonra makarna gibi pişirip yiyorsunuz. Bukadar basit
Üstüne basarak söylüyorum hiçbir makarna kendi yaptığınız gibi olmaz.
Eğer daha detaylı anlatım istiyorsanız özelden msn adresinizi atın!