Scudo Sports

Ankara'dan-İstanbul'a

@Derya Keçeci

Derya abi uzun zamandır hayal ettiğin kafanda planladığın turu gerçekleştiriyorsun başarılar dilerim.24 saat telefon ile teknik destek benden olsun abi :) Sana şu tavsiyede bulunmak istiyorum abi dün uzun bir tur yaptım biliyorsun öğlen 11 ile öğleden sonra 15 arası pek pedal çevirmeye uygun değil.Başlangıç saatin çok geç olmuş vardır bir sebebi ama 180 km lik ilk gün parkuru için gün doğumunu kullansan sanki daha rahat edersin gibime geldi.Ayrıca konaklama yerine 3-5 km kala hızı kesip rahat bir vites değerinde dinlenme tavisye ederim 5-10 dakika daha geç git ama bu rahatlatmayı kesinlikle yap.Konaklama mekanına da girer girmez özellikle bacaklara bol soğuk su ertesi gün daha zinde olmanı sağlayacaktır.....

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Scudo
teşekkürler ve iyi yolculuklar derya abim... gözümüz kulağımız sende :)

• Beğen
Derya Bey merhaba,

yazdıklarınızla çok net özetlemişsiniz herşeyi...

Rotanız konusunda,
Yalova/ Karamürsel'den feribotla Pendik'e geçerseniz sıkıntı yok sahil yolundan rahatlıkla Kadiköy'e ulaşırsınız.

Eskihisar'a geçip oradan giderseniz de, arkadaşların dediği gibi minik bir rampası var o yolun :).
Benim önerim o rampa sonrası için. Gebze'den İstanbul yönüne gitmek için Tuzla/İçmeler ayrımına kadar E5 güzergahını kullanıyorum. Zira bana göre yan yol emniyet şerit i olmadığı için tehlikeli geliyor.
tabi şimdi güzergah konusunda bir karışıklığa neden olmayalım. Ben E5'i iki kez kullandım ve yan yola göre daha güvenli geldiği için paylaşıyorum, tecrübesi olan arkadaşların önerileri daha sağlıklı olur.

size sorunsuz bir tur diliyorum,

selamlar
ugur

• Beğen
Kazasız belasız bitirmen dileğiyle Derya abi.Bir teşekkür ilk mesajına bir teşekkür de turuna.Yolun açık olsun.

• Beğen
Hepsi birbirinden güzel ve değerli mesajlarınız için teşekkürler.Özellikle turlarını yakından takip ettiğim Ferhat kardeşim,M.Özkul kardeşim ve diğer arkadaşlar;teşekkürler.
Yalovayı seçme sebebim trafikle ilgili.Gebze istanbul arası korkunç,bir de Cuma akşam saatlerinde olacağım için Yalova-Kartal seçtim.Bir de Kartal doğumluyum,herkes bilmez.Yoksa eskihisar gebze arasındaki o yokuşu takım elbiseyle geri geri çıkarım:)
şeklinde esprimizi patlatalım.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Derya abi ben Darıca/Gebze'de ikamet etmekteyim. Çok doğru bir karar almışsınız yollar hem tehlikeli hemde karışık sahil yoluna girene kadar insanda kafa beyin kalmıyor. Eskihisar yokuşuna gelirsek çok yorucu olduğunu bende düşünmüyorum haftada birkez çıkıyoruz orayı . Cuma günü çok yoğun trafik oluyor. Umarım bu organizasyonunuz yapıcı olur ve insanlara örnek olur. Boılca fotoğraf bekliyoruz. . .

• Beğen
Ankara-İstanbul turumu 22 haziran Cuma günü saat 13.00 da Kartal'da tamamladım.herhangi bir tanışma ya da çay daveti almadım;İstanbullu dostlara aşkolsun diyelim.Sadece İstanbullu bisikletforum ailesi değil,sosyal sorumluluk projesi kapsamında haber verdiğimiz kimseden de tık çıkmadı.olsun,inanılmaz keyifliydi.Detayları yeni bir konu başlığıyla yazacağım.

@Derya Keçeci

Geçmiş olsun Derya abi kazasız belasız atlatmışsın çok şükür.Nasılsa paylaşımda görürüz neler neler olduğunu.Diğer duruma da canını sıkma 2 sene önce bende yaşamıştım benzer durumlar bir ile gidiyorum kimse yok diğerine gidiyorum kimse yok :) yavaş yavaş alışıyorsun sen gel Eskişehire bak karşılama nasıl oluyor göstereyim ibreti alem için :)

• Beğen
Eyvallah Ferhat kardeşim.Söylenecek çok şey var ama söze gerek yok.Ben yola çıkarken mesajımı verdim.Bu mesaj sevgi dostluk ve güzelliklerle doluydu.Bu mesaja karşılık bulamamış olmanın hayal kırıklığı olsa da,şok olmadık elbet."Daha çok bisiklet" dedik..."Trafikte bisiklete saygı" dedik ..."Çevre kirliliğine dikkat" dedik.Bu amaç doğrultusunda 465 km pedal bastık.

...ve elbette sırada Eskişehir olacak.Seneye ya Eskişehir-Bursa ya da Karasu-Sarp...Allah sağlık versin de seçer birini düşeriz yollara.Yarın gezi makalesini yayınlayacağım ancak tüm detaylar,yarın www.derraceci.tumblr.com kişisel sayfamda olacak.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Derya Keçeci

Abi ben şimdi 1 saate yola çıkıyorum izmir Özedere tarafına, ayın 2 si gibi Ankarada olacağım biliyorum denk düşmüyoruz sende gidiyorsun başka yerlere ama şu ballı gözleme turunu bu sene halledelim tur forumda mesaj olarak kalmasın.ramazan bayramı sonrası havlar serinlemeye başlayınca ilk fırsatta diyorum hazırlığına başla bence :)

• Beğen
Ankara-Bolu 180 km 11 saatte,Bolu-İzmit 10 saat,İzmit -Yalova 3 saat.Tempom budur.Size az gelse de uyarsanız Ay'a bile gidecek moral motivasyonum var.Sadece benim artık 51 yaşımda olduğumu unutmayın:) Zorlamayın:)İyi tatiller.Temmuzda Kuşadası-İzmir ve İzmir -Kuşadası-Aydın etapları ile hazırlıklara devam.Sevgiyle kal.Bu arada gezi konusunu da ilgili bölümde yayımlamaya başladım.

Ayaklarınıza sağlık...
Kazasız belasız iyi bir tur olmuştur umarım.İstanbul'da karşılamak isterdim(istedim de) doğrusu sizi.
Sağlıkla ilgili bazı şeyler engel oldu:(
Umarım bir başka sefere...
Selamlar,sevgiler...

• Beğen
@Derya Keçeci

Abi aya yol yapsınlar seninle çıkmayan ne olsun :) tatil dönüşü görüşmek üzere......

• Beğen
arkadaşlar hepinizi çok çok tebrik ediyorum. cesaretinizi özellikle.
bu bisiklet işini bizim bir arkadaş sardı başımıza.

ama 0'ım desem yeridir.
o yolları nasıl bir güvenle ve korkusuzca gidiyorsunuz. trafik vb. şaşıyorum doğrusu. hele hele yokuşlar ve kondisyon.
nerden nasıl başlamam gerek hiç bir fikrim yok. 84 kg mım.174 boy var. kilo da vermek istiyorum. nasıl yapacağım bilemiyorum. çok şeyi yenmem gerek.

Geç haberim oldu, karşılamak isterdim. Giriş yazısı tam da gazetelerde yayınlanması gereken edebi makaleler gibi. Yayınlanmamışsa büyük bir kayıp ki bunu haber olarak duyurmuşlar mutlaka yer vermiş olmalı. Ayağınıza sağlık, bir gün ben de tersi rotasını yapmak istiyorum...

Dip Not: "Ay" yolu nedir; espri mi? Yani uydumuz ay...:)

• Beğen
Turunuzdan bugün haberim oldu. Yoksa sizinle mutlaka tanışmak ve sohbet etmek isterdim.
İstanbul'dan karşılama yapılmaması enteresan olmuş...

Kim bilir belki başka bir zaman karşılaşırız.
Kazasız sürüşler dilerim.

Geri