Ankara'da Erdoğanlar Bisiklet gibi bir firma olmasına üzülüyorum!

ilkerciftci

Aktif Üye
Kayıt
30 Ağustos 2012
Mesaj
119
Tepki
94
Şehir
Ankara
Bisiklet
Diğer
Ben Ankarada olmama rağmen Erdoğanlar Bisikletin Magazasına hiç gitmemiştim fakat Erdoğanlar bisikletin internet sayfasından alışveriş yapardım. En son iki gün önce yeni almış olduğum 28”Alexrims jant ve teller için internet sitelerinden shimano 475 viam göbek aldım. Göbekler ertesi gün elime ulaştı ve evde internetten izlediğim video ve bilgilerle kendim jant dizilimini yaptım, teller ayar vidalarından 2-3mm dışarıya çıktı. Daha sonra acaba telleri yanlış mı aldım diyerek Erdoğanlar bisikleti aradım.
"Sizden dün shimano 475 viam göbek almıştım, bu göbeğe kaç mm tel almam gerekirdi, ben 282mm tel aldım fakat bir kaç milim ayar vidalarından dışarı çıktı” dedim.
Telefonun ucundaki Ahmet Bey 290 ve 292 mm tel almanız gerekir dedi. Bende fakat bu teller 282mm olmasına rağmen uzun geliyor gibi dedim. Bana siz uğraşmayın isterseniz getirin biz 30-35 tl'ye halledelim dedi. Bende jant, göbek ve telleri mi alarak ilk kez Erdoğanlar bisikletin mağazasına gittim. Ahmet Beyi gördüm, kendisi jant tellerine baktı ve yanlış dizdiğimi o yüzden bu şekilde olduğunu almış olduğum tellerin büyük ihtimalle olacağını söyledi. Bende uymaz ise almış olduğum firmayla görüştüm değiştirecekler dedim. Ahmet Beyde büyük bir ihtimal uyacağını uymazsa size telefon ile bildiririm eğer sizi aramazsam uyum sağlamıştır dedi. Bende tamam diyerek jant, tel ve göbeklerimi Ahmet Beye teslim ettim ve mağazadan ayrıldım saat 13:00 gibi.
Daha sonra saat 16:00 gibi aradığımda jant tellerinin kısa geldiğini ve kendisi yeni jant teli 285mm taktığını ve akortları bitmek üzere olduğunu söyledi. Bende jant telleri kısa gelirse haber verecektiniz dedim. Siz almış olduğunuz telleri iade edersiniz dedi. Bende zor olacak keşke arayıp haber verseydiniz bende telleri aldığım yerle görüşürdüm, onlar değiştireceklerdi ama yine de görüşüyüm dedim. Size borcum ne kadar olacak dedim. Jant telleri için 30 TL dedi. Ben size 30 tl tek jant için mi söyledim çift jant için mi dedi. Bende çift jant için dediniz dedim. Hayır dedi, ben tek jant zannettim dedi, çift için 60 tl teller içinde 30 lira toplamda 90 lira vereceksiniz dedi. Bende yapmayın etmeyin 30 lira dediniz göbekleri jant tellerini çemberleri bıraktım, gördünüz çift olduğunu o zaman bişey demediniz, şimdi iş bitiminde ben tek zannettim onun için 30 lira demeyin dedim. Neyse gelinde bişeyler yaparız dedi. Bende saat 17:30 gibi tekrar mağazaya gittim, giderken yanımda 50 lira vardı 10 lirada arkadaştan borç aldım.
Magazada Ahmet Beyin yanına gittim, jantın birinin akortu bitmiş hazır halde idi. Diğeri de akort yapılıyordu. Bende Ahmet bey 60 lira alacaksınız değil mi dedim. Hayır dedi fiyatta bişey yapamıyoruz dedi bana.
Bende Ahmet bey yapmayın zaten o kadar param yok dedim ayrıca siz bana 30 lira dediniz şimdi tek jant için 30 lira diyorsunuz ayrıca telleri bana sormadan değiştirdiniz, onu da kabul ettim, 30 lirada onun için ödeyeceğim dedim. Zaten 60 liradan başka param yok dedim.
Bana firmanın fiyatının sabit olduğunu bişey yapamadıklarını söyledi, ancak 5 tl indirim yapabileceklerini, bende inanın 60 lira ayarladım başka param yok siz başta 30 değil 60 lira deseydiniz zaten bu işe hiç girmezdim dedim.
Yapabileceğimiz bişey yok dedi. Tamam o zaman sökeriz dedi. Bende sökün demiyorum yardımcı olun diyorum dedim. Bişey yapamayız dedi. Aldı eline jantları sökmeye başladı.
Yapmayın, etmeyin o kadar uğraştınız dememe rağmen akort yapılmış jantı tamamen söktü, diğer jantı sökmek için eline aldı bende fazla vaktim olmadığını tellerin parasını vereyim uğraşmayın benimde acelem var dedim. Hepsini torbaya koydular, 30 TL tel parasını ödedim.
Bende sizin gibi bir firmaya bu hareketinizi yakıştıramadım, yapmış olduğunuz hareketten beni bisikletten soğuttunuz diyerek ayrıldım.
İnanın Erdoğanlar bisikleti böyle bir firma olduğunu zannetmiyordum, mahalle bisikletçisi bile daha anlayışlı ve saygılı. Bir daha kesinlikle Erdoğanlardan alışveriş yapmayacağım ve kimseye önermeyeceğim.
Madem bu kadar anlayışsızsınız ilk önce düzgün fiyat verin, sonra bir iş yapmadan müşteriden onay alınır değil mi, kafanıza göre iş yapılmaz.
Bunu Erdoğanlar Bisiklet öğrenememişse kimse öğretemez zaten değil mi?
Herkes firmayı Profesyonel sanıyor ama ne kadar amatörlermiş.
Bu yazıyı benim yaşadığımı siz yaşamayın , ibret alın, Erdoğanlar Bisikletin Nasıl bir firma olduğunu görün diye yazdım. Okuyup okumamak size kalmış,
Bir Ankaralı olarak Böyle bir firmanın Ankara’da olması oldukça üzüldüğüm bir durum.
Saygılarımla
İlker ÇİFTÇİ
 
Scudo

GoMMeS

Daimi Üye
Kayıt
7 Mayıs 2011
Mesaj
333
Tepki
143
Şehir
Antakya
Bisiklet
Salcano
keşke elinizdeki paraya göre bu işi halledip geçselerdi. kötü olmuş.
 
  • Beğen
Tepkiler: NFFNSNC

Kir-pi

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Aralık 2007
Mesaj
819
Tepki
229
Şehir
ANKARA-ESKİŞEHİR
Bisiklet
Cube
Bende bir problem yaşamadım ama son zamanlarda erdoğanlar hakkında duyduğum şeyler yüzünden hep deltayı tercih ediyorum.Birde emek şubesi en son 4 gün önce attığım emaile cevap verselerdi iyidi :D
 
  • Beğen
Tepkiler: NFFNSNC
Kayıt
17 Kasım 2011
Mesaj
6
Tepki
0
Şehir
istanbul
Evet esnasflığa yakışmamış yazik bende maşa aldim bi sorun olsa desene ayvayı yedik
 

Kir-pi

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Aralık 2007
Mesaj
819
Tepki
229
Şehir
ANKARA-ESKİŞEHİR
Bisiklet
Cube
Ayrıca zaten fiyatlarıda diğer firmalara göre abartılı hep.
 

burhan çetin

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Haziran 2011
Mesaj
564
Tepki
970
Yaş
54
Şehir
BALIKESİR
Bisiklet
Dahon
Bir arkadaşım Erdoğanlar'dan geçen yıl yaklaşık 1500 TL ödeyerek Scott Sporster 40 almıştı.Üzerinde gelen Wellgo pedalda sorun çıkınca aynı model elimizde yok denilerek daha düşük kalitede bir pedal takılmıştı.Bir süre kullandıktan sonra memnun kalmayınca rica minnet tekrar pedal değiştirildi.20-30 TL değerindeki pedal için 2 defa Eryaman'dan Çankaya'ya gitmesi gerekti.Yorum sizin.
 

meseduzu

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Ağustos 2012
Mesaj
639
Tepki
342
Şehir
istanbul
Bisiklet
b'Twin
benim şaşırdığım olay okadar uğraştın, yaptın dizdin, akort ettin, birde adamın parası çıkmayınca telleri söktün poşete doldurdun verdin adamın eline. hazır akortlu cantı sökünce eline ne geçti, sanki geri iade alıyon işciliği. emeğin, yorgunluğun, bilimin, ilimin yerine geri giriyor sanki. ya sonra ver de yada canın sağ olsun de bizde esnafız bu durumlar bizimde başımıza geldi. insanlar işde.
 

Samet Koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Şubat 2012
Mesaj
914
Tepki
516
Şehir
Isparta-Antalya
Bende bisikletimi oradan aldım ayarlarını yapıp gönderdiler istediğim gibi ama bu olay hiç yakışmamış onlara..
 

Semih_ÇELİK

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Nisan 2009
Mesaj
625
Tepki
346
Şehir
Bursa
madem şikayet var bide iki ok atalım :)
internet üzerinden 8 alışverişimin 4 ü yanlış eksik veya farklı geldi. ama hepsinide fazladan kargo ödiyerek hatalarını telafi etmek zorunda kaldılar benim zamanım onların da parası boşa gitti. 4 4lük mağza yok bu memleketde az bucuk işini iyi yapan adam bulursan öp basına koy. birde en gıcık oldugum tarafı buraya dikkat çekmek istiyorum. aldığım hiç bir ürün kutusunda gelmedi. sıfır ürün alıyoruz neden kutumu vermiyosunuz. bilir kişiler bu durumu sıfır bisikletin üzerinden sökdükleri parcaları gönderdklerni söylüyorlar. bi sakıncası yok belki ama koca mağazasınız be kardeşim.
 

Samet Koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Şubat 2012
Mesaj
914
Tepki
516
Şehir
Isparta-Antalya
Birde ekleme yapayım, arkadaşım alivio ön aktarıcı sipariş etmişti adamlar deore yolladılar :000002158
 
  • Beğen
Tepkiler: dort

ilkerciftci

Aktif Üye
Kayıt
30 Ağustos 2012
Mesaj
119
Tepki
94
Şehir
Ankara
Bisiklet
Diğer
@semih çelik

Benim almış olduğum göbeklerde kutusunda gelmedi ve dediğiniz gibi yeniydi fakat bir yerden söküldüğü belliydi. Üzerinde jant tellerinin ezdiği yerler vardı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Semih_ÇELİK

çağrı ekşi

Aktif Üye
Kayıt
7 Mayıs 2010
Mesaj
175
Tepki
20
Şehir
edirne
firmaya en büyük darbeyi yine biz müşteriler vurur.. almamak gerek.. düşünmeleri lazım bunu reklam açısından dip bir nokta kötü olan onlar olur ..
 
  • Beğen
Tepkiler: brkcrdk

temucin90

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Mayıs 2007
Mesaj
2.803
Tepki
2.483
Şehir
İstanbul Bahçelievler
@semih çelik

o kutu farkı işte OEM ürünle Normal Kutulu ürün farkı. tüm dünyda internette oem ürün ucuza satılırken, buradaki uyanıklar liste fiyatına satıyor.
 

Cüneyt Y.

Daimi Üye
Kayıt
22 Ekim 2011
Mesaj
301
Tepki
56
Şehir
istanbul/ataşehir
@semih çelik

bence kutusunu kargo parasından tasarruf etmek için koymuyorlar :) yada kendi ürettiği malların kutusu olmadığı için öyle gönderiyorlar (örn. erdoğanlar bisiklet forması) ben thermal maske,acera arka aktarıcı,pd-m540,gözlük aldığımda kutusuyla geldi ama takım forması ve scott eldiven kutusuz geldi
 

ilkerciftci

Aktif Üye
Kayıt
30 Ağustos 2012
Mesaj
119
Tepki
94
Şehir
Ankara
Bisiklet
Diğer
@Cüneyt Y.

Burdaki firmanın kutulu kutusuz göndermesi değil problem, firmanın davranış şekli ve amatörlüğü. Ayrıca ürünün kutusu var ise ve sadece kargo parasından dolayı çıkarıyorlarsa kutusundan bunuda müşteriye bildirmeleri gerekir değil mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Semih_ÇELİK

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Ben de bir ara aynı yerden "Avid Single Digit 7" fren bacakları almıştım.. Gelen bacaklardan birinin üzerinde derince bir çizik vardı..
"Hadi" dedim, "Boşver, olsun". Daha sonra fren bacakları bisiklete takıldı. Fakat o ne? Fren pabuçlarından 3 sol 1 sağ var.
"Neyse" dedim, "Ufak bir şey. Ararım değiştirirler".

Aradım, durumu anlattım, "Ben n'apabilirim" dedi burada mevzu bahis olan beyefendi..
Dedim, "Ben yollayayım size bu sol'lardan bir tanesini, siz bana bir tane sağ yollayın".
"Yok olmaz" dedi, "Seti nasıl bozayım. Bütün seti yollarsanız, bacaklarla beraber, o zaman size yenisini göndereyim".
"O fren pabuçlarını ayrı da satıyorsunuz, onlardan yollasanız da olurdu ama iyi madem" dedim, "bacakları da söküp yollayayım".
"Aaa, olmaz öyle. Hem bacakları takmışsın, hem de yollayayım diyorsun. Ben nasıl satayım kullanılmış ürünü tekrar" dedi bana..
Dedim "Satmayacaksınız, üreticisine yollayacaksınız, onlar size doğrusunu yollayacaklar.
"Yok" dedi tekrar, "Değiştirmiyorum, takmadan önce kontrol etseydin birader" (ki bu tavır hiç hoşlanmadığım bir tavırdır. Bu beyefendiyi tanımam etmem, konuşma boyunca bana kardeşim, birader deyip durdu) dedi ve kapattı telefonu.

Bayağı sinirlendim o an. Değiştirmek istediğim pahalı bir şey değil ama sıfır almışım. Bir daha niye üstüne para verip pabuç alayım..
Daha sonra Avid'in Türkiye temsilcisi olan Marintek'e mail attım. Telefon bile etmedim, zaten değiştirmezler diye.
Marintek'ten 3 saat sonra cevap geldi, "Edip Bey, iki tane sol pabucu bize gönderin, hemen değiştirelim".
Sonraki gün gönderdim pabuçları. Onun ertesi günü doğru pabuçlar geldi. Marintek'teki beyefendi kargosunu da karşılamış..

Bir daha Erdoğanlar'ın sitesine bile girmedim.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Erdoğanlar'dan geçen yıl bisikleti muhafaza etmek için üstten fermuarlı bir koruma kılıfı aldım. 1 yılını doldurmadan fermuarların kenar kısımları yırtılıp paramparça oldu. Bisikleti kılıfın içerisine yerleştirdikten sonra ip yardımıyla gidon ve sele kısmından sarıp bağlamam gerekiyor. Görseniz rezil bir durumda.

Firmayı kötülemiyorum ancak aldığım malın bu kadar kısa sürede deforme olması ciddi şekilde canımı sıktı.

Koruyucu kılıf
(link)
 

Aydın Diricanlı

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2010
Mesaj
1.198
Tepki
1.871
Şehir
Üsküdar/İSTANBUL
Bisiklet
Specialized
Demek ki davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş...Biz erdoğanlar bisikleti iyi bilirdik ama öyle değilmiş...İhtiyacım olsada almam artık o firmadan.Bu kadar anlayışsız olunmaz.

Madem profesyonelsin ve kuralların o kadar katı ! En baştan müşteriyi doğru bilgilendireceksin.Haber veririz dediğin halde kafana göre ürün takmayacaksın !!! Olmamış...

Her insan gibi mağaza işletenlerde hata yapabilir ama bu hiç olmamış !!!
 
  • Beğen
Tepkiler: brkcrdk ve Helen

utku bayburt

Daimi Üye
Kayıt
7 Nisan 2010
Mesaj
230
Tepki
83
Yaş
40
Şehir
istanbul
Bisiklet
Trek
erdoganlar bisikletten hic aisveris yapmadim.ancak genel anlamda herkesin cok alisveris yaptigini ve memnun kaldigini da biliyorum.orada bahsi gecen satis elemani belli ki yanlis yapmis.bu çok belli.bunu ben de kiniyorum.fakat sirketi kotulemek yerine bence o elemani sikayet etmek daha dogru olur bence.sonucta erdoganlar bisikklet bize muhtac.ticaret yapan bir sirket bu.eger işini ciddiye alan bir firma ise bu şikayetinizi mutlaka ciddiye alacaktir diye düşünüyorum.