Ankara'da bisiklet kazası. :(

goLdenskuLL

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
163
Tepki
52
Şehir
ankara
ankara-opera nın önünde 35-40 gibi bir hızla seyrediyordum (yol 4 şeritli) en soldan ikinci şeritte bir halk otobüsü sağa yanaşmak için sinyal veriyordu.. onun sağında da (önümde) ondan daha yavaş bir ticari taksi vardı.. halk otobüsü taksinin geçmesi için yavaşladı. ama taksi oralı bile degil. hızlı olduğum ve en sola çıkmak istemediğim için sağından geçmek istedim. taksi ile aramda 1 mt. kadar bir mesafe varken, bir müşterinin el kaldırmasıyla beraber taksici olağanüstü bir hamleyle üzerime doğru kırdı. :boese157: o anda da ben reflex ile 1 mt. kadar sağa kaçtım ve havada olan sol ayagıma sağ tamponun ucu çarptı. çarpmanın etkisiyle bisikletin arkası sağa doğru savruldu. ama nasıl yaptıysam, bir sağ bir sol yaparak düşmeden durdum. sağa doğru hamle yapmasam çarpabilirdim.

arkamı dönüp tam birşeyler söyleyecekken birde ne göreyim ? adam arabanın içinden bana el-kol hareketleriyle küfür ediyor.. :Skull-175 müşteri de araçta bu arada.. tam yanına gidecekken, bir belediye otobüsü yanımda kapısını açıp ''polise şikayet et'' dedi. bende şikayet etmeye karar verdim. çok sinirlenmiştim ve hiç muhatap olmadan biraz gerideki karakola gittim. hatalı olduğunu ve birde üstüne hakaret ettiğini söyledim. alaycı ve umursamaz tavırlarla ''nerede oldu'', ''nasıl oldu'' diye sormaları sinirimi bozdu. daha sonra komiser gelip ''yaralı iseniz, rapor alıp bize getireceksiniz. biz de gerekli işlemleri başlatacağız. rapor olmadan tutanak tutamayız'' dedi. o anda fazla bir ağrı hissetmediğim için hastahaneye gitmek istemedim. ve vazgeçtim. ama şu anda bileğim şişmiş durumda.

adli merciilere intikal etmeden, en azından bir trafik cezası kesilemez miydi ? bu absürd kanun ve yönetmelikler ile daha uzun bir süre adam yerine konulmayız ve her yıl trafik terörüne 10.000 insanımızı kaybetmeye devam ederiz. yazık. :(
 
Scudo

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Operanın olduğu yeri gözümde canlandırdım ve düşmüş olduğun durumu az çok yaşadım. Ne yazıkki durumlar böyle. Şikayet etseniz bir türlü etmezseniz bir türlü :(

Umarım bileğin en kısa zamanda iyileşir.

tekrardan geçmiş olsun
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@goLdenskuLL


Geçmiş olsun.
İyi ki daha da kötüsü olmamış . Yaralanmamışsınız. Biz bisiklet sevenler ve binenler olarak böyle kişilere karşı hiç bir savunucumuz yok. Adam bir de güçlüyse inip insanın üstüne bile yürüyor.

Zaten rapor tutup getirseniz , polis sadece tutanak tutup , davacıysan mahkemeye ver diyor. İşin yoksa 1- 1.5 sene uğraş.


Dediğiniz gibi bizler daha çok uzun seneler adam yerine konmayız. Sadece ölümlü bir kaza olursa en fazla 5-6 ay ceza veriliyor.

Size geçmiş olsun derim.

Neşeli , kazasız, bol pedallı günler dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: goLdenskuLL

SerkanEriş

Bisiklet Meraklısı :)
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
321
Tepki
170
Yaş
45
Şehir
Ankara
İsim
Serkan Eriş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@nisan baklası

Öncelikle geçmiş olsun dilerim. Böyle bir kazdan ciddi yaralanmadan kurtulmanız buyuk şans. Bazı adaletsizliklerden dolayı canım vatanımda yaşamak bazen çok bunaltıyor beni. Başka yerlere gitme arzusu uyanıyor daha çok adalet olan bir yere...
 

beverly

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
433
Tepki
284
Şehir
bursa
Bisiklet
Scott
bundan yaklasik 10 yil kadar once ayni olay benim basima geldi. altiparmak caddesinden asagi gogru iniyordum 40 - 45 km hizla aniden senin anlattigin gibi hemen onumde ki bi yaya taksiye dur isareti yapinca taksi aniden onume kirip zink diye durdu. yerde hafif bi kum-toz oldugu icin bana yapacak hic bi manevra kalmamisti.arkadadan sahin taksiye saglam bi sekilde carptim carpmanin etkisi ile ben arka cama dogru uctum.arka cama carpmamla canim tuz buz olmasi bir oldu. benim bisikletin barendleri taksinin bagajina nerdeyse delik acmisti.sofor hemen taksiden indi arabaya soyle bi bakti ondan sonra bana donup "oglum bi sey var mi dedi?" bende sagolun bende bi sey yok dedim ama olayin sokunda oldugum icin hic bi sey hissetmiyorudum.benim bi sey yok dememle berber adam suratima saglam bi yumruk atti.suratimdaki ozluk bile kirildi. ben ne oldugunu anlayamadan adam taksiye dogru kosmaya basladi.cevreden olayi gorenler adama kufur ediyordu.adam hemen kacti tabii.o sok la ne plaka almistim ne de adamin duraginin ismini okuyabilmistim. polise gittim sikayette bulundum ama normal olarak bi sey cikmadi.
 

goLdenskuLL

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
163
Tepki
52
Şehir
ankara
hepinize teşekkür ederim. çok ama çok dikkatli olmak gerekiyor. her şekilde biz zarar görüyoruz ve yapan yaptığıyla kalıyor maalesef.

herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim
 

_bluessy_

Aktif Üye
Kayıt
24 Şubat 2006
Mesaj
159
Tepki
76
Şehir
İstanbul
çok geçmiş olsun...taze kaza geçirmiş ve ciddi yaralar almış biri olarak seni çok iyi anlıyorum...keşke yıne de bir hastaneye gidip rapor alsaydın...
 
  • Beğen
Tepkiler: goLdenskuLL

assan34

Aktif Üye
Kayıt
31 Mayıs 2006
Mesaj
198
Tepki
57
Şehir
Kayseri
sizin yerinizde ben olmak istemezdim.yaşım küçük olduğu için beni umursamazlardı bile ve taksici çıkıp beni dövebilirdi.:boese157:

geçmiş olsun dileklerimle
 
  • Beğen
Tepkiler: goLdenskuLL

ferdibo

Üye
Kayıt
19 Temmuz 2006
Mesaj
27
Tepki
4
Şehir
İstanbul-Kurtuluş
taksi,dolmus,otobus hepsini kiniyorum.. bu aksamda Ozel Halk Otobusu Ali Sami YEn'in onunde yolda kenarda gidiyorum, arkamdan nasil geliyor,adam yavaslamadi bile, benimi gormedi korkutmak mi istedi anlamadim gitti... Kufur edicem aramizda bayanlar ve kucukler var,icimden ediyorum ama... Bu arada aksam yine bi olay.maslaktayim sariyoer yonunde ilerliyorum.. yolun kenarindayim, son model siyah bir mercedes gecti hemen dibimden, iki cocuk birisi onde digeri arkadas, ellerini cikarmislar, bagiriyorlar... amaclari beni korkutmak, ses yaklastiginda urktum ama komik geldi sadece.. ama gercekten yaptiklari o kadar salakki... korkup bisiklet hakimiyetini kaybetsem, yo caddenin ortasindayim, yada kaldirima giricem.. allahim sen bu adamlara akil fikir ihsan et...
 

ferdibo

Üye
Kayıt
19 Temmuz 2006
Mesaj
27
Tepki
4
Şehir
İstanbul-Kurtuluş
Alpiniste katiliyorum ve gercekten insana deger verilen, polisin gorevini yaptigi, magdura suclu muamelesi yapmadigi, adaletin oldugu, duzenin oldugu, insanin insana saygi duydugu...bu liste uzar da uzar..., bi memlekete goc etmek istiyor insan... :( ...
 

skull_mrt

Daimi Üye
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
238
Tepki
92
Şehir
Kadıköy
geçmiş olsun arkadaşım valla bu ülkede bırak bisikleti araba bile kullanılmaz

minübüs ve taksiler kimseyi insan yerine koymuyor:boese157:
 
  • Beğen
Tepkiler: goLdenskuLL

ertr

Üye
Kayıt
28 Temmuz 2006
Mesaj
27
Tepki
12
Şehir
Ankara
İsim
Eren
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
GEÇMİŞ OLSUN GERÇEKTEN BİSİKLETLİLERE YA HİÇ YOKMUŞ GİBİ DAVRANIP TEHLİKEYE SOKUYORLAR YADA ADİLİK YAPIP YİNE TEHLİKEYE SOKUYORLAR ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL:boese157: