Scudo Sports

Ankara-Macahel (Bayburt-Of Yolu(D915) üzerinden)

can onur

Forum Bağımlısı
Tepki
3.191
İsim
Can Onur
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar,
Geçen ay, geçitlerle dolu, kısa ama keyifli bir yolculuk yaptım. Kaç zamandır aklımda olan D915, yani Bayburt-Of Yolu'ndan da geçerek Ankara'dan Macahel'e kadar gittim. Bu yolculukta kendi yaptığım Brooks benzeri kösele seleyi de denemiş oldum. Gerçekten de çok rahat ettim.
Ankara'dan Çorum, Amasya, Tokat, Sivas ve Erzincan üzerinden Bayburt'a, oradan da D915'i geçerek Rize'ye, daha sonra da Macahel'e giderek seyahatimi noktaladım. Seyahatle ilgili detayları daha sonra web sayfamda anlatacağım ama burada fotoğrafları paylaşmak istedim.
Sevgiler...

Güzergâh:

Harita.JPG

Alacahoyuk.JPGAlacahöyük

Alacahoyuk koyu.JPG
Alacahöyük köyü

Koparan.JPG
Koparan Geçidi (Çorum)

MechulAsker.JPG
Meçhul Asker Geçidi (Çorum-Amasya arası)

Kizilinis002.JPG
Kızıliniş (Tokat Sivas arası)

Camlibel001.JPG
Çamlıbel (Tokat-Sivas arası)

Buruciyer.JPG
Buruciye Medresesi (Sivas)

CifteMinareliMedrese001r.JPG
Çifte Minareli Medrese (Sivas)

Seyfebeli.JPG
Seyfebeli Geçidi (Sivas-İmranlı arası)

ImranliCadir.JPG
İmranlı'da çadır.

KizildagGecidi.JPG
Kızıldağ Geçidi (İmranlı-Erzincan arası)

SakaltutanGecidi.JPG
Sakaltutan Geçidi (İmranlı-Erzincan arası)

ErzincanTabela.JPG
Erzincan

Ahmediye.JPG
Ahmediye Geçidi (Erzincan-Bayburt arası)

d915_001.JPG
D915 tabelası (Bayburt)

d915_003.JPG
D915'e doğru

d915_002.JPG
D915'e doğru

D915_003.JPG
D915

D915_004.JPG
D915

D915_005.JPG
Soğanlı Geçidi

D915_006.JPG
D915

D915_010.JPG
D915

D915_009.JPG
D915

D915_008.JPG
D915

D915_013.JPG
D915

D915_012.JPG
D915

D915_017.JPG
Of

002Cankurtaran.JPGCankurtaran'ı çıkarken (Hopa-Borçka arası)

003Cankurtaran.JPG
Cankurtaran Geçidi (Hopa-Borçka arası)

005Borcka.JPG
Borçka

002macahelcikis.JPG
Macahel çıkış

003macahelcikis.JPG
Macahel çıkış

004macahelcikis.JPG
Macahel çıkış

005MacahelGecidi.JPG
Çok ayıp! O kadar tırmandım; insan bi' rakım tabelası koymaz mı şuraya ya? Ayıp!

008Kar(Macahelinis).JPG
40 derece sıcakta kar bulmak... (Macahel'e inerken)

Dosyalar

• Alacahoyuk giris.JPG
    Alacahoyuk giris.JPG
    227,6 KB · Okunma: 31
Scudo
Üstat instagramdan da takip ediyorum, yine harika bir yolculuk ve fotolar... @can onur tebrikler!!!

• Beğen
Tepkiler: can onur
@can onur Eyvallah hocam, eski bir Ankaralı olarak hoş buldum :)

• Beğen
Zorlu bir rota.Kazasız,belasız güzel bir tur olmuş tebrikler.Soğanlı tırmanmışsınız güzel.
Kendi brooks selemi yaptım dediniz.Kaça mal ettiniz.
Bir brooks en kötüsü 250-300 tl arası.Benzeri yapılamaz mı.İnsanlar daha ucuza mal etsin.
Sen yapabiliyorsan daha ucuza maddi durumu zayıf olanlar da edinebilir.
Bunu bir derici,çantacı ya da ayakkabıcı ile anlaşıp isteyene özel yaptirilabilir.

@Metin S. Teşekkürler. Çok keyifli bir seyahatti. Güzel bir rota; öneririm. Selenin maliyetinden ziyade el emeği ve harcanan zaman önemli. Herkes benim kadar uğraşmak istemeyebilir. Dericinin, çantacının yapacağını sanmıyorum. Çantayla sele farklı alanlar. Aşağıdaki linkte nasıl yaptığımı görebilirsin.

İkinci toplama bisikletim ve kendi yaptığım Brooks benzeri sele

@Metin S. Şu anda fotoğrafları paylaşamıyorum. Instagram'a koymuştum birkaç tane. Buradan da bakabilirsin.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
Of dan Bayburt'a 2005 senesinde motosiklet ile gitmiştim, gerçekten zorlu bir parkur. Tebrikler...

• Beğen
@burcinhan Teşekkürler... Şanslısınız. O zamanlar çok daha güzeldi. Hes inşaatlarının olmadığı, daha bakir bir coğrafyadan geçmişsiniz.

• Beğen
Tepkiler: SilentBob
Tebrikler.. Hep düşündüğümüz fakat bir türlü yapamadığımız turlar. Şimdi tekrar düşündürdünüz. "Çocuk okula başlasın, evin taksiti bitsin, araba alalım, kart borcu kabardı, dizimde menüsküs yırtıldı fakat izni yemeyelim de belki ameliyat tarihi 9 ay sonra gelir, , emeklik gelsin (Artık mezarda, yani bu bahaneyi eleyebiliriz şükür) vb.. Bakalım bir gün yapacağız (.

Resimler de ekipman da rota da süper. Bravo.

• Beğen
meraktan soruyorum, o yolu bir de döndünüz mü?

@realaphex Ankara'ya dönmem gerektiğinden, dönüşü maalesef otobüsle yapmak zorunda kaldım.

@Ersin savaş Teşekkürler öncelikle. Bu tür seyahatler çok vakit almıyor. Örneğin bu tur, toplam 18 gün sürdü. Bunun 13 günü yolda geçti. Her çalışanın en az 15-20 gün tatil izni vardır. Sıradan bir izin süresinde rahatlıkla yapılabilir. Benim araba alma derdim yok neyse ki... Arabam olsun istemiyorum. Bisikletten güzel bir ulaşım aracı düşünemiyorum. Gençken bisiklete vakit ayırmamış birisinin emeklilikte bisikletle tur yapma şansı maalesef biraz düşük. Emeklilik beklendiğinde, hastalıklar, eklem sorunları vs buna engel olacaktır. O yüzden vakit kaybetmeden yola çıkmak lazım.

@Deniz Baklacı Teşekkürler arkadaşım.

@can onur

Haklısınız hocam biz gittiğimiz dönemde HES çok fazla yoktu fakat Uzungöl'ü o zamanda bitirmişlerdi...

• Beğen
@burcinhan Birkaç sene sonra Uzungöl'e gitmek istediğimizde Suudi'ler bizden vize isterlerse şaşırmayalım. "Dünyanın en güzel coğrafyası nasıl yok edilir" diye bir konu üniversitelerde ders olarak anlatıldığında, Uzungöl örnek verilecek. Geçmiş olsun.

Harika bir tur olmuş. Şahane :)

• Beğen
sadece fotoğraf istemiyoruz..o anların hikayeleri de gerekli bize :) tebrikler...

• Beğen
@bkaan Hikayeleri web sayfama yazıyorum. Bu geziyi henüz bitirmedim ama birkaç güne yayınlarım. Diğer gezilerimi (link) adresinden okuyabilirsiniz. Sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: luckxor ve bkaan
Geri