Scudo Sports

Ankara-İstanbul III

Scudo
Bisiklet olayında en büyük hayalim , yol bisikletiyle birer aylık bölgesel turlar yapmak . Karadeniz , İç Anadolu vs gibi . Tabii arkadan araç takibi olacak . Eşim aracı sürecek , bende bisikleti , bütün gerekli eşyalar arabamda . Belki 2 kişi daha katılır bize , tempoya uyabileceklerden . Herkes kendi masrafını öder . Aracın masrafı benden ...

Kim bilir , ne zaman gerçekleşir bu hayal ! Biraz masraflı olacak ama ....

Tur,paylaşım ve küçük ama yararlı püf noktaları için teşekkürler Derya abi,kazasız belasız dönmene sevindim.Daha nice uzun turlara!

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Gerçekten de öyle oldu Cem.Bunun sebebi,zor olan birinci etabın kolay atlatılmasından kaynaklı konsantrasyon kaybı olmalı.Son bölüme gerçekten de haksızlık ettim;zira izmitten,otobüse bindiğim Dudulluya kadar 112 km yol yaptım.

@Cem Unden
Savunmamı yaptım Cem;

@berke1235
İnşallah Berke;bekliyoruz

@Cem Unden

Benim 2013 planımda Karasu-Sarp var.1270 km ;Suvanyörsüz:)

@ReşitÇağırgan
İnşallah Reşit bey;

@Barış TURAN
Rica ederim;inşallah büyük turlar seneye.Bu yıl sadece Kuşadası -İzmir ve Aydın yaparım bir ya da iki;inşallah.

@Derya Keçeci

Abi tatil devam.Bugün Özdereden Selçuk Efes turu yaptım git gel 75 km manzara mükemmel(fotoğraflar izin dönüşü) hava çok sıcak ama oksijen bol, rampalarda hiç bu kadar ayağa rahat kalktıgımı hatırlamıyorum oksijenin faydaları böyle demek ki :) asfalt kalitesi rezil, Efes antik şehir girişi adam başı 25 lira :) buradan parayı alan Turizm bakanlığına sesleniyorum dedem benim bu aldığınız parayı duysaydı emin olun savaşırken daha temkinli olur canını ortaya atmazdı .2 nesil sonra torununun çocukları antik şehir görecek diye 75 lira vermek zorundamıyız kendi memleketimizde diye içimi senin konunda dökmek istiyorum Derya abi kusuruma bakma :) eve döneyim ilk işim mail atmak kendilerine bu kadar terbiyesizlik olmaz.İnsan kendi memleketinde askeri ücret bu haldeyken 4 kişilik bir aile 2 saat antik şehir gezecek diye 100 lira devlete vermek zorundamı anlamış değilim gerçi vermeye de niyetim yok çocukları götürmeden döneceğim aynı paraya Çanakkale turu yaparım onlara bari ecdatlarını görsünler milletin tarihine bakacaklarına :) tekrar kusuruma bakma akşam akşam içimi dökesim vardı senin konuna patladı :)

@Cem Unden

güzel fikirmiş =) aracın masraflarını da paylaşmak kaydıyla, belki sonradan eklenicek 2 kişiden biri ben olurum, belli mi olur :)

• Beğen
@ferhat köse
müze kart'la girilebiliyo mu?
(tabi araştırıp bulurum cevabı da, tembelim bu gece :) )

@CandanC

Girilebiliyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@ferhat köse

Şimdi Dünyanın dört bir yanından oraya geliyorlar;açık söyleyeyim ben yirmi yıldır Kuşadasına giderim,oraya 10-15 km uzaklıktadır,ben de hiç gitmedim çünkü kimse bizim oraya gitmemizle ilgilenmiyor.Orayı insanlığın ortak tarihi olarak değil,antik yunan kültür,sanat,felsefe ve mimarisinin temeli kabul ediyorlar.Bu bir anlamda Avrupa medeniyetinin de temeli demek.İşte diyorlar ki;siz Türklerin bu sistemde bir işi yok.Bu birikime bir katkınız da yok,burada işiniz de yok."Görmeseniz de olur"...Yok görmek mi istiyorsunuz "25 lira" Yani bu "Gelmeyin" demenin,çok iyi bildiğimiz bir dille ifadesi.Hani satmak istemediğimiz bir şey için birileri zorlayınca garip ve abartılı bir fiyat veririz ya,uzatmayıp gitsin diye...İşte öyle değerlendir o 25 tl yi. Kim veriyor o parayı? tatil için ayırdığı parasını tl ye çevirdiğinde,bir çuval parası olan Avrupalı turistler.

Onun için bu tip işlerdeki altyazıyı böyle okumak lazım.Vermiş olduğun kararı normal ve yerinde karşılıyorum.

@CandanC

Evet Candan,artık uzaklara açılma vaktin geldi.

Derya bey merhaba,

Öncelikle turunuz için çok tebrik ediyorum sizi. 3 bölümü de büyük bir keyif alarak okudum. Bu kadar uzunundan olmasa da:), 10, 15 gün içerisinde ben de bir Yayla Mocamp turu yapmaya karar vermiştim. Yazınız beni cesaretlendirdi. Ancak şöyle bir problemim var, kondüsyonum yok denecek kadar az. Gerçi son bir aydır yaklaşık hergün, Selçuklular caddesi üzerinde seyrederken metro köprüsünü geçtikten sonraki ilk sağa (Orhanbey caddesine) dönüp, Google Earth'den sonlarını 15.6 derece olarak ölçtüğüm yokuşu tırmanıp duruyorum. O kadar kısa bir yokuşu dahi tırmanırken nefes nefese kalan ben, son iki haftadır o yokuşu düz yolda gider gibi tırmanmaya başladım. Fakat biliyorsunuzdur, o yokuş 1 km dahi değil.

Göksu park, Yayla Mocamp arasındaki, yine Google earth'den ölçtüğüm yolun en dik kısmı, 10.2 derecelik bir eğime sahip olarak gözüküyor. Bu günlerde 500 metre süren 15.6'lık eğimi eğimden saymıyorum ya:), giderim diye düşünmeye başladım fakat 5 km boyunca süren 10.2'lik bir eğimle (örnek veriyorum o kadar sürmüyor haritaya göre) başa çıkabilirmiyim, onun korkusu sarmaya başladı içimi. Bir de yılda 5-6000 kilometre yapıyorum diyen siz, Azaphane deresi çıkışını öyle bir yazmışsınız ki, içimden bir ses "oğlum Murat sen bu yazı da antremanla geçir, belki seneye gidersin" diyor.

Sonuç olarak, 42 yaşında, arasıra sigara içen ve bisiklet turları konusundaki tecrübesi, Galeria'daki Delta Bisiklet'e gidip Bülent bey ile bir çay içmekten ibaret olan ben, Ankara -İstanbul yolunun 91.3'üncü kilometresine varabilirmiyim?

Sevgiler.

• Beğen
Bir kere sevgili derya,
şu güzelim sakalını keserek vede ilk fotoda vermiş olduğun 52 numero ayak foto ilen zihnimde işgal ettiğin o büyük resime bir darbe indirmiş bulunuyorsun.
Lakin resimli fotoroman tadındaki yazılarından almış olduğum neşve hali resme yeni renkler katıyor buda biline

• Beğen
@Murat Arman

Sevgili Murat,öncelikle şunu belirteyim;
Bu tur,yani özellikle Ankara-İstanbul etabı için nasıl bir antrenman programı yaptım onu anlatayım.

Geçen yaz 7ve 8.aylarda Kuşadası,Söke ve Aydın arasında sıcakla başetme ve rampa;Kış boyunca genel kondüsyon;bir kaç ay öncesinde ise Temelli (Gidiş dönüş 100 km dört kez) Polatlı (Gidiş dönüş 160 km iki kez) ve gün aşırı kepekli rampa tırmanış gölbaşı,aynı tırmanış.

Şimdi 100 km yi test etmeden yola çıkılmaz.Hele hele Azap deresinden bahsediyorsak,hiç.Bu arada bisikletimin neredeyse bir yol bisikleti kadar hafif olduğunu da ekleyeyim(9.8 kg)

Ben günde 24 km rampa antrenmanı yapıp,bunun 12 kilometresini ardaşık olarak yaptım.Hele hele son zamanlarda Eymir den TRT ye çıkan %22-23 eğimlerin olduğu yerleri,sağı solu syrederek çıkmaya başlamıştım.

Azapderesi mevkiine geldiğimde ,kafadan ,2-3 saat şiddetli rüzgar yemiştim ve hiç bir yorgunluk hissetmeden;son 2 km ye gelinceye kadar ise 34/34 oranlarına düşmeden işi bitirdim.

Sonuç,mental hazırlık ve düzenli antrenmanla her yere gidilir.Tavsiyem,öncelikle bu mesafeyi Konya yolu kepekli rampalarında sıklıkla test etmeniz ve bir iki kez temelli yapmanız.Yanlız Temelli hemen hemen düzdür dolayısıyla hem rampa hem uzun yol içeren bir antrenman programı yaparsanız iyi olur.

Sigara işine gelince,sigara içip 200-250 km süren ve hepimize nal toplatanı da var;yirmili yaşlarda olup,ilk rampanın % 6 sında biteni de.Bildiğim sigaranın ölümcül olduğu.Başkaca sorunuz oluras seve seve yanıtlarım.

Ayrıca dediğiniz yere giderseniz Boluya da gidersiniz.Boluya giderseniz İzmite ve oradan da kimse tutamaz sizi.

Sevgili Mehmetsunu,sakalı tekrar bırakırız da,ayak işi gerçekten hoş olmamış.Renkli yorum için teşekkürler.

Derya bey, detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Önce gidiş-geliş 75, sonrasında da bol yokuşlu 100 km'lik parkurlara bakınmaya başladım bile Google Earth'den... Önce biraz antreman-emek, sonra tur-eğlence... Mesajı aldım.

Saygılar.

• Beğen
@Murat Arman

Evet Murat kardeşim,aynen öyle.

• Beğen
Tepkiler: Murat Arman
Derya Bey

Yaptiginiz cok keyifli tur ve mukemmel epik anlatim tarzinizdan dolayi hem kutlar hemde kendi adima cok tesekkur ederim.Valla hayranlikla takip ettim:)

Tek kelimeyle mest oldum derya abi çok teşekkürler :) önce okumaya üşendimse de sonradan çok sardı :)

Geri