Scudo Sports

Ankara B. Belediyesi Resmen Dalga Geçiyor..

Batuhan Köksal

Forum Bağımlısı
Tepki
744
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
8.8.2014 tarihinde Kızılay civarında turlarken miting sebebiyle yoğunluktan ne yolda ne de kaldırımda doğru dürüst süremeyince bari Gençlik Parkı'nda bir kaç tur atalım diye girdik. Girer girmez arkamızdan kaykaylı biri geldi "Güvenlik size sesleniyor duymuyor musunuz lan" dedi. Yok dedik sorun neymiş. "Burda bisiklet süremezsiniz bilmiyor musunuz da giriyosunuz onlarla" dedi. Bilmiyorduk konuşalım güvenlikle dedik. "Bilmiyorsanız öğreneceksiniz koçum" şeklinde laubali cümleler kurmaya devam etti.
Gittik güvenliğin yanına. Geçmişte birisi parkta birisine çarpmış bisikletle o günden beri yasakmış. E dedik "Paten kaykay hepsi serbest neden biz?" O arada kaykaylar sağdan soldan atlıyordu filan. "Frenimiz var hem onlar tehlikeli değilse biz nasıl tehlikeli oluyoruz? Parkta dolanmak bizim de hakkımız değil mi?" Güvenlik ileride Mavi Masa var oraya anlatın derdinizi dedi. Gittik anlattık.
Tam 1 hafta sonra cevap geldi. Cevap evlere şenlik cinsten :D
http://i.imgur.com/XDcDQXn.png

ANFA Güvenlik olayın kendisiyle ilgili olmadığını, yazının bakanlıktan (belediye de demiş olabilir tam hatırlayamadım) geldiğini söylemişti. Şimdi olay ANFA'ya yıkılıyor. İşin daha da komik tarafı şikayette bulunurken kimlik numaramı da verdim, bisiklet sürmek istiyoruz dedim. Yaşımın 10 olmadığını biliyorlar yani, bu ne saçma cevap böyle? Kutluyorum hepsini :alkis:
Bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum. Sizce nereye başvurmalıyım? O bisiklet o parka girecek arkadaş ;)

Scudo
devlet babaya göre hepimiz gözünde daha küçüğüz :D

@chn krmz

Sanırım cidden düşünce yapıları o :D Yaşım 18, ne aile himayesinde sürecek kadar küçük, ne himayemde çocuğumu gezdirecek kadar büyük.. Needen böyle bir cevap aldım hala anlamıyorum :D

Sanırım yaş sınırını tersten söylemişler yukarıdan aşağıya 10 yaşa kadar anne baba eşliğinde binebilirsiniz. 10 yaş ve altı kendisi gezebilir demek istemiş ve sanırım o yüzden size müsaade etmemişler..[emoji2][emoji2]

Tek sorun Ankara'da değil bu tür olaylar çoğu yerde başımıza geliyor malesef...

izmir belediyesine bi tane şikayet maili atmıştım, izmirin bi yerindeki yolun aşırı bozuk oluşundan bahsedip ufak bi bakım yapmalarını istemiştim..
gelen cevap "bisiklet yolları ile ilgili çalışma yaptıkları" yönündeydi.. sanki ben bisiklet yolu yapmalarını istemişim gibi cevap göndermişler..

sanırım belediyelerdeki adamlar başvuruları doğru düzgün okumuyor yada okuduklarını anlamıyor yada standart cevaplar var bunları kopyala yapıştır yaparak gönderiyorlar.. başka bi açıklaması olamaz

Ankara b.b nin ta.....a......yum. neredeyse 1000 km uzunluğunda, kaldırımlara sarı parkeler döşediler, neymiş, Avrupa standartları, yönetmelikleri vs. ulan bir tane görme engelli vatandaş görsem o sarı parkeyi kullanan gam yemem. kaldırımda bitiyor, yolun öbür tarafında tekrar başlıyor, arada ışık, trafik polisi, yaya geçidi var mı? yok! haydi bismillah geç bakalım karşıya, şanslıysa, yakınında başka bir vatandaş varsa geçti karşıya yoksa da belki karşıyakaya... tabii ne için yapıldı esasen bu, PARA için. kimbilir kaç milyoncuk TL götürdü birileri bu işten! haaa, gel gelelim bir bisiklet yolu var mı başkentin herhangi bir yerinde? YOK!!! yaparlar mı? :) hıı yaparlar :) yaw adamlar parklarda bile bisiklet binmeyi yasaklıyorlar... vay güzel ülkem, Türkiye'm, sen kimlerin eline düştün yaaaa......

@erphan

İşte beklediğim yorum, tam olarak böyle düşünüyorum abi..

Geri