Scudo Sports

Ankara-Aydın(Didim) Turu Haziran 2009

Ankara-Afyon yolu Sivrihisara'a kadar sıcak karışımdır. Halk arasında beton asfalt da denilen pürüzsüz asfalttır. Sivrihisar'dan Bayat'a kadar olan kesiminde eski yol (yani ilave edilip bölünmüş hale getirilen şeritler değil diğer taraf) yine sıcak karışımdır. Yeni yollar ise sathi kaplama yani sizin deyiminizle tırtıklıdır.

Scudo
Afyondaki mola süresini kısaltmak ve tur kalitesini arttırmak amacıyla sivrihisada konaklamayı planıma ekliyorum. Yani ilk gün ankara-sivrihisar ikinci gün sivrihisar-afyon yapıyorum. 150+100km. Köroğlu zorlamaz artık:)

Sivrihisarı bilen arkadaşlara bir sorum olacak. Akşam nerede konaklayabilirim? TŞOF un dinlenme tesisi var sanırım. Onun dışında öğretmenevi, polisevi gibi kamuya ait yerler varmıdır?

Afyon-Denizli arasında tecrübesi olan arkadaşlara da şöyle bir sorum olacak. İki şehir arasındaki mesafe yaklaşık 210km. Yolun yapısı nasıldır bir günde geçmeye uygunmudur? (Rakım değişimleri, yol kaplama kalitesi vs. açısından) 100km civarında mola vermeye uygun gece konaklayabileceğim kamuya ait tesis mevcutmudur?

Cevaplar için teşekkürler.

27 Haziran sabahı saat 05:00 da çıkıyorum yola. Çok büyük bir olay olmazsa kesin tarihtir.

Fatih abi ben senin yerinde olsam tarihi haziran ayının ilk veya 2. haftasına ayarlardım çünkü o tarihlerden sonra havalar aşırı ısınıyor ve o mesafeler çok zorlayıcı olabilir..

Kesinlikle doğru diyorsun ancak turun sonunda bir süre tatil yapcam ve kalacağım yer ancak bu tarihlerde müsait olabiliyor. Gülü seven dikenine katlancak yani. Belki 20 hazirana çekilebilir ama 1 hafta çok büyük bir fark yaratır mı hava sıcaklığı açısından bilmiyorum.

@kabuscobar
mrb arkadaşımm:) :) ben ömer kabul senin gibi bisiklet hastasıyımm hafta sonu ya kastamonu ya 115 k m gidiş yada zonguldak 120 km yapyomm sen yini az yeri gezecen ben bu yaz karabükten konya düşünüyom ordan da mersin ve eve geri dönüş yapacamm nasıll beninm görüşümm sen ne dersin bu işee saygılarr:rolleyes:

Afyon, denizli arasında konaklanacak yer aranıyor. Kamuya ait veya Tşof un tesisi olabilir. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaş var mı?

@kabuscobar

Ben olsam Tşof'un tesisi derim. Herşey var güzelce konaklarsınız diye düşünüyorum :) Birde yaz mevsimi olacaktır kalabalık da olur.

abi biz 16 yaşında iki arkadaş eskişehirden antalyaya gitmeyi düşünüyoruz yaza doğru eğer istersen eskişehire gel burdan beraber geçeriz :D

Bayılıyorum bu bisikletçi ruhuna, beraber geçebiliriz arkadaşlar. Nasıl olsa karşıdan karşıya geçiyoruz:) O halde unutmayın yaza doğru mutlaka goruselim.

pekala o zaman sen bana özelden ulaşabilirsin ben özel msj atamıyorum msn den konuşabilirzz ;)

Öneri ve tavsiyleleriniz doğrultusunda hazırladığım kaba tur planı şimdilik aşağıdaki şekildedir. İlk günkü 150km lik mesafenin ardından daha makul km lerle ayarlanmış bir tur haritası oldu. Daha öncede dediğim gibi tur amacım gezi değil. Benim için önemli olan bu mesafenin bisiklet ile geçilmesi. İlk planladığımdan 2 gün daha uzun oldu ama sorunsuz geçilebilineceğini ümit ettiğim günlük mesafelere indirmiş oldum. Ayrıca kondüsyon ve uyum sağlama açısından daha rahat olacağım kesin. Hava sıcaklıklarıda göz önene alınırsa sabah güneşin doğuşunu bisiklet üzerinde karşılayacak şekilde yola çıkmayı mesela 5.00 gibi. Öğle sıcağı iyice bastırmadan ortalama 20-25km ile 5-6 saatlik sürüşlerle aradaki mesafeleri geçmeyi düşünüyorum. Elbette bu evdeki hesap çarşıya uymayacaktır. Yokuşlarda zorlanmamak mümkün değil, buralarda da öğle sıcağını geçirmek için 2-3 saatlik molalar düşünüyorum.

1.Gün Ankara-Sivrihisar 150km

2.Gün Sivrihisar-Afyon 106km

3.Gün Afyon-Dinar 111km

4.Gün Dinar-Denizli 114km

5.Gün Denizli-Aydın 126km

6.ve Son Gün Aydın-Didim 101km

Denizli'den sonra Aydın veya Muğla olması arasında kararsızım. Aydın'ı yolların harita üzerinde daha uygun (geliş-gidiş ayrı) olduğunu gördüğümden dolayı tercih ettim. Mesafe açısından fark fazla değil. Biraz daha detaylı araştırıp kesinleştireceğim. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdilik bu kadar:)

@kabuscobar
Merhaba,
Konunuzu baştan sona kadar okudum. Arkadaşlarımın yönlendirmeleri sayesinde çok güzel bir rota çıkmış ortaya. Bende olsam bu şekilde giderdim.
Son cümlenize karşılık şunu yazabilirim; Kesinlikle Denizli-Aydın rotasını seçin. Denizli-Muğla aşırı zorlayıcı ve dar bir yoldur.

Şimdiden iyi yolculuklar, rüzgarınız bol olsun.

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: kabuscobar
İşim müsait olur izin alabilirsem ANKARAya gelip sana katılabilirim ancak günlük yol mesafen bana göre biraz fazla,ben şu günlerde ÇANAKKALEdeki ANZAK gününe katılmak için hazırlık yapıyorum günlük mesafe 50-100 km arası düşünüyorum.

Tura dair yeni notlar,

Mesafe yol bisikleti ile geçilecek ve konaklama dinlenme tesislerinde yapılacak. Bu sebeple yanıma min. malzeme alacağım. Ufak bir bel çantası veya camelbag tarzında su ve bir miktar esya tasıyabileceğim bir sırt çantası. Pompa, yama seti, ilkyardım seti, kameralı cep tel ve cüzdan;) yedek iç lastiği unutmayalım. Bir de güneş kremi. İşte yanıma alacaklarım. Önerilerinizi bekliyorum. İlginize teşekkürler tekrar.

3.Gün Afyon-Dinar 111km

4.Gün Dinar-Denizli 114km

Bu 2 aşama sizi gerçekten zorlayacaktır.Özellikle 3.Gün Afyon - Dinar... Neden Diyecek olursanız bu ara sürekli iniş çıkışın olduğu bozuk zeminli dağ yolu ve özellikle kamyonların çok gittiği bir yol . Yani mecbur emniyet şeridinden gideceksiniz ve bu şerit hem eğik hem bozuk. Bunun yerine sivrihisardan sonra rotanızı İzmire çevirerek İzmirden Çevre yolunu kullanarak rahatça Aydın'a Ulaşabilirsiniz

Yorumunuz için teşekkürler. Bu yoldan en son ne zaman geçtiğinizi öğrenebilir miyim? Hala yolun aynı durumda olup olmadığını öğrenmek için soruyorum. Çünkü geçen sene bu yolda bir çalışma yapıldığını asfaltın yenilenmekte olduğunu duymuştum.

@kabuscobar

2008 agustosta gectim :)

Bir soru daha bu çevre yolu dediğiniz otoban statüsünde midir? Biliyorsunuz otobanlara bisiklet giremez:(

@kabuscobar

Cevre yolu dedigim yer ankara-istanbul yolu gibi yani otoban statüsünde değil fakat asfaltı cok güzel

Geri