Scudo Sports

Aniden önünüze cikan yayalari/ tasitlari nasil uyariyorsunuz?

Oncelikle Suruslerde cok dikkatli olmak gerekli

ornegin geleneksellesen cuma aksami turuna gider iken saga yanasmis bir belediye kamyoneti mevcut idi.

Benimde hizim var idi ve yanindan gecer iken ( tabiki araba yanlarindan gecer iken kapi acma asamasini dikkate alir ve yol katederim ) biriden eleman cikti ve bu gibi durumlarda kesin carpma oluyor

bu gibi yaya durumlarinda paniklemeden frene basmak ve vucudumuzla yayaya carpmak gerekli ama dedigim gibi aci ve hizi cok cok iyi ayarlamakta sart

Scudo
XT paralel baskı v fren kullanın shimano pabuçlarla çok güzel ötüyo

@Hakan Yazman

Tamam da hocam, jilet gibi yanindan geçince de neye ugradıklarını şaşırıyorlar (yaya), afallıyorlar.. hatta cogu korkuyo :) Orda ya ani bir reflex ile, korkudan ötürü yanlış yöne kaçarsa yaya ? Ağır bir çarpışma meydana gelebilir. Bu hareketi ben de çok yapiyorum ama sakıncali aynı zamanda..

Eğer kalabalık bir alana giriyorsam ya da önümde beni ciddiye almayıp yolun ortasından yürümeye devam eden birileri varsa hafiften hızlanırım, ön tekeri veya arka tekeri kaldırırım hareket halindeyken.zaten onlar değişik birşeyin yaklaşmakta olduğunu fark ettikleri için kenara çekilirler :D
Eğer aniden birisi çıkarsa karşıma -ki bu genelde rafikte bayan sürücüler olur- yanından geçerim en az riskli bir pozisyonda.

Eğer gerçekten aniden hiç beklenmedik bi anda araba cıkarsa ve sizde o an yokuşaşağı 50 kmh hızdaysanız ve çok yakınsanız, benim yaptıımı yapın : ÇARPIN!!:D Zaten başka bi şansınız da olmuyor:D sonra ve benim gibi hastanelik olun.2-3 ay ay toparlanmaya çalışın:rolleyes: :eek:

Şaka bi yana bana aynen öyle oldu:)
İnş sizin başınıza böyle bişey gelmez.Kazasız belasız sürüşler

hafif sağa yatırıp arka freni sıkıyorum ve lastik sesinden tırsıyorlar özellikle kızlar:Dzaten tırsmayan biri olsa ya çarpıyorum(bilerek)yada bilerek sıyırıp geçiyorum hızlıca:D
birde caddede yürüyen mallar oluyo çarparım bide laf ederler:
1-yaşlı teyze-yavrum önüne baksana
2-kro-yavaş sür lan
3-orta yaşlı kadın-ayy terbiyesize bak
4-orta yaşlı adam-sağdan git sağdan:D
cevaplar:
1-arkamamı bakıyom teyze:D
2-tamam bidaha çarparsam yavaş çarparım söz:D
3-sende terbiye olsaydı...
4-soldanmı gidiyom lan!:mad:

Geri