Scudo Sports

Anadolu performans hazırlık antrenman

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Mesut Can

valla mesut imzanı okudum hakikaten acaip hatalara düşüyorum ,ben de evet ayrık olacak ta ama işte üşengeçlikten yapıyorum bu da öz eleştirim .....
şimdi performans olayına gelince sevgili cem şentin güzergahımızı biliyor, o serbest hareket ediyor farklı yerden geliyor ve ömerli girişinde raslıyoruz ona ,tam ring olayıdır bıçkıdere cem bu etabı geçen sene tek başına geçti yolu avucunun içi gibi bilir o kendi performansı ölçüsünde bitirir biz kendi ,önemli olan sadece yolu bilmektir bizden başka yani bahtiyar ve erkandan başka diğer arkadaşlar gelebilir bıçkıdereye ama yolu tam olarak bilecekler bostancıdan çıkarak dudulluya ordan şile otobana ve ömerliden sonra gelen kömürlük ve bıçkıdere köylerine sağdan yol ayrılır bu yolu takip ederek bıçkıdereye ulaşılır,oradan göçbeyli köyü ve istanbul bulvar yolu ordan aydos istikametine ve kartal yakacık a toplam 130 km ama 160 a eşdeğerdir...

Scudo
Kudret abi cevabın için teşekkür ederim. Uzun yorumlar yazdığın için dikkat edememek, çokta sorun değil.

Yazının sonlarına doğru, yola çıkmadan nefesim kesildi. 160 Km benim için çok uzun bir tur. :( Bu turlara katılabilmek için en az 2 ay sırf kondisyon ağırlıklı çalışmam lazım. Yoksa yoldan toparlarsınız. :)

Bir yandan da beraber gezmeyi ( 2-3 arkadaş sarmıyor artık ) çok istiyorum. Kısmet bakalım. Havalar düzeldi mi atacam kendimi yollara. :)

Zamanın da, futbol oynmaktan dizlerimi eskittim ve spora çok ara vermek zorun kaldım. Kendimi, çok şükür toparladım. :) Bol bol antreman yapmam lazım. Abi, başka önerilerin varsa dinlemekten haz duyarım. :)

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Mesut Can

mesut futbolda biliyorsun yerden kuvvet alarak koşarız çekerek koşmayız baskettede aynı durum ve voleyboldada neden bunu söyledim kesin kez kilitli pedal kullanman senin menfatine, klasik pedallar rampada ve uzun yollarda insanı yorar yüzde 30 karın var çekerek gitme olayı futbolu bıraktığına göre sorun yok ....ben 10 km yürüyeyim dedim valla belim ağrıdı oturduğum yerden kalkamadım bunun nedeni çok fazla uzun yollara spd ile gitmem yani kilitli pedal olayı şimdi hafta içi 2 gün 10 km yürüyorum denge olmalı ben çok abarttım bisiklete binme olayını fazlası zarar verdi tabi....şimdi 160 km ye denk bi olay bıçkıdere toplam 130 ama rampalarda harcanan kalorinin km hesabınıda hesaba katarsak 160 gitmiş kadar oluyor insan...valla mesut, biz hep 3 kişi hep çalıştık ve asla kopmadık ben erkan ve bahtiyar dostlarım ile ,önemli olan bu idi tabi...

ekip günaydın
bıçkıderede 3 adam var her zamanki gibi....semir, karabatak oldu geçen sefer gelmiş idi dönüşte bitti 1 yıldan fazla ara verince kaslar bitti tabi o semirki 35 tempo ile mtb de giderdi o vakitler iyi idi ama bu bisiklet sporu nankördür performans tarzda biniyorsan bıraktığın an bi daha toplaman zaman almakta...erkan -bahtiyar biz hep çalıştık durmadık kışın durma az gibi olduysada bu kış havalar sert geçtiysede genede kaçamak yaptık aksi takdirde bıçkıda dağılırdık....biz pek formalardan haz etmeyiz
amacımız , amatör bisiklet grubu altında toplanıp isim altında olmaktansa isimsiz olmayı grup altında olmadan sadece isimlerimiz ile var olduk kudret -bahtiyar-ve erkan isimdir bu isimler çalışır bisiklet sporu ile mide sporunu karıştırmaz disipline girdik erken yattık erken kalktık sigara ve içki bizden değil..bi felsefemiz varmı idi evet var idi..hobimizi felsefeye dönüştüreceksek etik olmak ve çelişkiye düşmemek idi..ben kendi namıma yaşamım boyunca asla araç almadım 4 dökerim hiç olmadı ama 2 tekerin sayısını unuttum bu iş 1976 da başladı ve sene 2012 hala bitmedi neden sevdik olayı aşk gibi bi şey bu...4 dökerin çevreye verdiği zararların meyvelerini görüyoruz ve hala reklamlarda 4 tekerin reklamı ,dünya bitmiş anormal iklim dengelerimizi bozmuş biz hala fosil yakıt yakan araçların reklamını pompalıyoruz nedir etik duruş doğaya zararlı olan her türlü icattan vaz geçmek ama alışmış bu insan ve alışkanlıklarından vazgeçemiyor konforlu yaşamın bedeli doğanın yok edilmesini beraberinde getirdi ve insanlar artık felaketlere gark olacak çok basit örnek güney amerikadaki doğa olayları ve kuzey amerikada çıldıran tayfun arabalar havalarda uçtu ..bu ülkede ne oluyor yaz gelmiyor trakyada nehirler taşdı varı yoğu gitti insanların, daha bunlar bi şey değil esas tehlikede toprak kaymaları onca su yerse bu toprak aynen kayar ve evleri yutar ve toprak verimsizleşir açlık başlar...toprağın verimli üst tabakası sel suları ile yok olur bunlar hep bu uygarlığın tüketimci bana neci doğa ne olursa olsun demesi yüzünden oldu...gelecek nesiller bizden hesap soracak o nesiller arabaları parçalayacak tüketimci anlayışa karşı çıkacaklar doğal beslenme için mücadele verecekler...ilaç sektörü ve gıda sektörü her ikiside benim gözümde sabıkalıdır gıda sektörleri tüm dünyada marketler aracı ile insanları doğal beslenmeden mahrum etmişlerdir fransız bisiklet sürücüsü sağlığını bir bayan olarak kendi yetiştirdiği besinlere borçlu kadın kendi çiftiğinde yaşıyor asla markete gitmiyor..evet dostlar dananın kuyruğu koptu temmuz ve ağustosda anormal sıcaklar olacak ve türkiye çölleşecek ...

kudret abi kendi ellerimizle dünyayı bitirdik ben bisiklete 4 yaşında başladım yaş 33 yani 29 yıl bisiklet sürmüşüm ölene kadar devam kudret abi bindiğim bisiklet sayısı 5 yada 10 dur bu sayı bindikçe artar teknoloji gelişiyor buhafta görüşmek üzere

bu forumda bi zaman olan fakat buraya uğramayan süratli dostlarım....

1- ali emre akcan....
2- evren tuğutlu....
3- yener er
4- suha onur er ..
5- harun
6- tolga gürgün
7- onur berberci
8- soner - askere gitti
9- mehmet şer..
10- ogün - bugs bunny
11- dapoet alper
12-semir karabulut

ne ederler ne yaparlar acep.....ve aytekin erzan .............volkan akboga almanyada meskun ....

kudret abi ogün ve semir den ses yok işlerimi var acaba uzun ara oldu tura katılmayalı galiba yine 3 kişi kaldık bıçkıderede

bıçkıdere tam ring
1-kaptan kudret
2-bahtiyar
3-erkan
görüşmek üzere

bıçkıdere tam ring

1-kaptan kudret
2-bahtiyar
3-erkan

sürüş disiplini ilk 60 km mola yok şile rampaları eğim 7-8 ve bıçkıdereden sonra gelen 10-19 eğimli rampalar..

rekoru kıralım kudret abi hedef toplam 6 saat tur sonu

@bahtiyar közen

bahtiyar iki bölümde bi olay oluyor yol bayağı zor ve durmadan tüm 130 km lik etabı gitmek için ekipçe çalışarak kondüsyonlarımızın aynı olması gerekir şimdi italya giroyu seyrettim adamlar orda kalabalık ana grup halinde gidiyorlar 3-5 kişi önden kopuyor ama hep ana grupça gidiyorlar bu grupta 140 bisikletçi oluyor bizim bıçkıdereye değil 140 ,10 adam bile bulamıyoruz görüyorsun ,babamda gider öyle 140 bisikletçinin arasında rüzgarda yemiyorlar araç tehlikesi yok..biz kelle koltukta şile yollarına çıkıyoruz bizim yaptığımız iş daha zor...

saat kaçta dudulluda buluşalım

evet abi bizim yaptığımız daha zor birde adamların bisikletleri süper

bıçkıdere...........

saat tam 07.00 de çıkış saat tam dudulludan.. 06.20 de murat ile buluşacağız bostancı adalar iskele önü ben beş dakika önceden ordayım saat tam 06.15 de hareket saati 06.20 bostancı ve dudullu esas etapın başlangıç yeri ve saati tam 07.00 de olacak şekilde kendimizi ayarlıyoruz.....

1- kudret
2- bahtiyar
3- erkan
4- murat......

anadolu performans

tüzük.....

bizler forma yaptırarak tek tip olmayız isimlerimiz ile varız....bizler falanca bisiklet grubuda değiliz hiç bir gruba mensub değiliz sadece anadolu yakada faliyet gösteren performans yapan bi ekibiz bisiklet sporuna inanmış kişileriz....başkaların anlayışlarınada saygılıyız ama tarzımız bellidir ...bizler yarışlara sıcak bakmayız kişilerin birbirleri ile yarışına karşıyız yarışlar rekabeti getirir rekabet ise kişilerin birbirine yabancılaşmasını beraberinde getirir gerçi pro takımların avrupada olması ,güzel bi tablo gibi gözüksede herkez ama herkez isterse bağımsız olarak pro takımlarını oluşturabilir ...spora, bisiklet sporuna para karıştırılması ne kadar etik bunu sorgulamak durumundayız bisiklet sporu halka mal olmalıdır..
anadolu performans özgür bireylerden oluşmuştur burda hiç kimse birbiri ile yarışmaz kendisi ile yarışır kendisini geliştirir...düşüncelerimiz çok radikal gelebilir açıkça sporun her çeşidine para karıştırılmasını tasvip etmiyoruz spor halka mal olacak bu işi para için yapmayacağız .....spor tüm halkın malıdır...............spor sektöründen paralar kazananların etik olmadığını düşünüyoruz...yalnız bisiklet firmaları için durum aynı değildir bisiklet firmalarının herkeze bedava bisiklet vermesi düşünülemez bizler sadece bisiklet yarışlarına paranın karıştırılmasına ve yarışların organize edilmesine sıcak bakmıyoruz bisiklet üzerinden rekabet kişiler arasında yapılamaz bisiklet yarışları rekabete dayandırılamaz bu düşünceler bizi bağlar evet bisiklet sporu halka mal olmuştur ve kişiler kendileri için yarışarak kendilerini geliştirmeleri esastır anadolu performans bu düşüncelerin bayraktarlığını yapacaktır

saygılarımla

anadolu performans

kurucusu..

kudret kurtcebe

namı diğer çavuş............

sıkı bir antreman olacak ilk 60 km yi erkan ile durmadan sırasıyle 6-7 ve sonra 10-19 rampaları alarak göçbeyli çıkışındaki bakkala ulaştık toplam 3 saatte aldık tempo 20 idi ama bende 26 vardı şimdi 28 fark edecek tempo 22 bana yeterli olur aslında 2.5 saatte alırsak benim için yeterli olur..dönüş serbest sürüş 70 km kalıyor geriye toplam bize maliyeti 160 km ye denk çok sıkı ve oldukça zorlu stabilize yollar bizi gene bekliyor bıçkıdere sabihaya benzemez bıçkıdereninde zoru tavşanlı boyalıca etabıdır hepsinin ultra zoru ise suadiye rampalarından kartepe 1300 rakımdır biz zoru ve zorlu yolları severiz...
evet kareye artık 50 yaş partnerim geldi benim partnerim artık murattır onla çok işler başaracağız sistemli bi şekilde çalışarak zor etapları devireceğiz hoşgeldin murat dost ...

eyvallah kankiler bu iş bu kadar murat dehşet adam sağlam bi performansa sahip.....6 dakika fark attı 10-19 eğimli rampaları ezdi geçti erkan ile yalnız erkanın lastiği patlayınca geride kalması önemli değil .....bahtiyar sadece 15 dakika geçikme yaptı 28 e geçince bayağı fark etti benim olay.......evet 07.15 çıkış varış 09.28 tempo 28 toplam 60 km .....ömerli inişinde türbülans oldu gidonda ,55 km yi gördüm tırstık tabi 44 e indim kesik kesik frenleme yaptım ,,,,,,,,,,,

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri