Amoeba Hussar

Kayıt
29 Haziran 2006
Mesaj
14
Tepki
1
Şehir
İZMİR
merhaba bende hussar amaobe marka bir bisiklet var. pek bilinen bir marka değil. hussarlar hakkında bilgisi olan varmı? nasıl kalitelimi bu biskletler.
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bildiğim kadarıyla taiwan. Şu an Adapazarında bir mağazada satılan en kaliteli bisiklet... Ben baktım.
Ancak neden onu aldığını merak ettim. Kazara alınacak bir bsklt değil.
 

goLdenskuLL

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
163
Tepki
52
Şehir
ankara
temelkarataşın da dedigi gibi rastgele alınacak bir bisiklet değil. komponentleri acera ve deore olarak satılıyor. sizinki hangi donanım acaba ? bir arkadaşımda deore lisi var. gayet kaliteli bir bisiklet.
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Amoeba, dünyaca tanınmış bir markadır. Türkiye'de (adı bende saklı :D) ithal edildiği firma tarafından toplanıp bisiklet halinde satılıyor. Kadroları biraz ağırdı (1,8-1,9 kg civarıydı sanırım). Ancak oldukça kaliteli bisikletler. Türkiye'de toplanan Kron'larla beraber ülkemizde üretilen en kaliteli bisikletlerden diyebilirim. Uyduruk parçalar göremessiniz üzerinde. Bu bisikletlerle yarışan arkadaşlar dahi vardı (Bkz. Moderatörümüz Chaari). Çağrı da konuyu gördüğü zaman daha detaylı bilgi verecektir. Kendisi daha önce bu bisikleti uzun bir dönem için kullanmıştı.
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Evet Halil topu bana atmış zaten o atmasada ben yazardım ya neyse... Evet kadrolar biraz ağır olmakla beraber (1850g) atlama hoplama zıplama felan (yani öle az değil boyum kadar yer) yapabilecek kadar sağlamdır.Yani kadro olarak aklınıza takılan bişey olmasın...Hatta size şöyle diyebilirimki amoeba hussar kadroyla hidrolik diskli (lx-xt karışık ve duke maşalı) 11.2 kg lık bir bisiklet toplamıştım...Ayrıca geometriside gerçekten çok güzel..

Üstündeki malzeme kalitesi ise gerçekten fiatına göre diğer markalarda olmayacak kadar yüksek.İki modeli var biri acera biride deore li olan model...Aceralı model nispetenamatör kullanıcılara hitap eden çok fazla teknik parkurlarda gezmeyen kullanıya hitap ediyor ve bu kitle için oldukça yeterli...İkinci model olan deore ise tekerlek göbekleri dahil tamamen deore donanımıyla ve rst Air Omega havalı maşasıyla her türlü kullanıma uygun gerçekten o fiyata bedava denebilecek bir bisiklet...Güvenle iki modelide alıp kullanabilirsiniz...
 
  • Beğen
Tepkiler: sönmez
Kayıt
29 Haziran 2006
Mesaj
14
Tepki
1
Şehir
İZMİR
linkteki resimin aynısı sadece ön taraf siyah kırmıızı değil.ben izmirde bisikletçiye gittim . turlara katılacam kaliteli bi bisiklet lazım dedim. ve bana hussar amoeba çıkardı bende aldım. ama bisiklet konusunda tamamen amatörüm bisikletçiye güvendim anlayacvcağınıuz. 6 ay sonrada bütün parçalarını söküp yağlattım kontrol ettirdim. genelde herkeste bianchi- bisan var. hussarı kimsede görmedimde. sormak istedim bu konuda uzman kişilere.
 

ali cengiz

Üye
Kayıt
19 Haziran 2006
Mesaj
35
Tepki
7
Şehir
izmir
merhaba halil bey 1.61 boy 86 kg yım 42 yasındayım haftada 1gün pazar vd sabahları 1saat bisiklete binecegim ama hafta sonualıp basımı biyerlere gidecegim ama asfalt ama toprak yol ama arazi izmir menemenliyim kafamda parkurları bile belirledim bergama foca dumalıdag vb gibi 1 aydır sizi okuyorum daha önce 10 yıl kadar önce bianchi thomisus um vardı caldırdım
okuyarak kafamda 4 5 model belirledim 450-500avro taksitli bulabilirsem ivedi bir sekilde bisiklet alacagım tamir vede bakımımdan fazla anlamıyorum uzun süre sorun cıkarmayacak bir bisiklet arıyorum sadece patlak tamir edebilirim
benim modellerim sunlar
corratec x-vert motion
kron xc-3000
trek4300d
trek4500disc
trek3900
veya drag ontorio team
sadece forumdan temel beyle whistle miwok üzerine yazıstım bircok tavsiyeye yazsınıda forumdan okudum
siz bana ne önerirsiniz
ayrıca teknik analiziyle gönderirseniz sevinirim birde bu markaları izmirde istanbul fiyatlarıyla bulabilirmiyim vede bu alısveriste neye dikkat edeyim
yardımlarınız icin simdiden tesekkür ederim.
 

Eaworkz

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Ocak 2006
Mesaj
1.044
Tepki
1.561
Yaş
36
Şehir
Bostancı, İstanbul
Cagrının kullandıgı o amoeba kadroyu ben kullanmaktayım :) eger resımlerı gormek ıstersenıs Bisikletlerımızı Fotorafları bolumunden ınceleyebılırsınıs (Amoeba HS 33 lü) 13.1 kg agarlıgında her tarza binişe uygun bi kadro geometrisine sahip bence..
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
aldığın bisiklete duyulmamış olmasına aldanma piyasadaki birçok bianchi den üst donanıma ve kaliteye sahiptir şüphen olmasın...
 

goLdenskuLL

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
163
Tepki
52
Şehir
ankara
15.5 16'' uygun olur sanırım boyunuz için. bisikletler arasında da fiyatına göre whistle miwok 610 gerçekten iyi.. bir arkadaş aldı 1 ay kadar önce çok memnun. deneme şansı da buldum. fiyatı 1100 ytl. bildigim özellikleri :

lx arka attırıcı
deore ön attırıcı
deore dual (vites ve fren) kollar
deore göbekler
rock shox judy j3 maşa

bir diger secenek ise coratec xvert motion. özellik olarak miwokla hemen hemen aynı. ikisinden birini seçebilirsiniz.. trek markasının fiyat/performans oranı düşük, ama tercih meselesi tabiki.
 

TheOnine

Üye
Kayıt
19 Eylül 2006
Mesaj
19
Tepki
1
Amoeba hussar hakkında bütün bilgileri, fotoğrafları, modelleri dahil her bir konuyu burada konuşalım tartışalım.
 

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
Amoeba Hussar kullanmadim.. O yuzden karsilastirma yapamayacagim.. 16gun once yesil bisikletten Sedona sd771 aldim.. Bisiklet secimindeki en onemli kriterim kadro idi.. Cunku bisiklet uzarindeki komponentler zamanla degisebiliyoru fakat kadro oyle ha deyince degistirilemiyor.. Gittim inceledim baktim ve Sedona'nin kadro geometrisini kendime oldukca uygun buldum.. 16gunde yaklasik 300km kadar yol yaptim ve bisikletimden cok memnunum.. Hic mi memnun olmadigim yeri yok tabiki de war.. Mesela selesi cok sert geliyor degistirmeyi planliyorum fakat dedim ya bunlar zamanla degistirilebilecek seyler.. Onemli olan kadro.. Iyiki sd771 almisim diyorum cok ama cok memnunum.. Zamanla parcalarini da gelistirdikce daha da guzel bir bisiklete donusecektir.. Tavsiye ederim.
 

Cevat_Genc

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Temmuz 2006
Mesaj
469
Tepki
241
Şehir
Fatih / WesTanBuL
Eger bisikletinle atlayıp zıplamayı düşünüyorsan, ben amoeba hussar ı tercih ederdim çok saglam bi bisiklet.. :rolleyes:
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Sedona, daha hafif bir kadroya sahip. Onun dışında Amoeba daha sert kullanıma uygun. Sert derken atlayıp zıplamak anlamında...
Bence asıl ön planda olan görsel güzellik bu iki tercih arasında. İki bisikletin de oldukça çarpıcı bir tasarımı var. Özellikle Amoeba üzerinde airbrush yapılmış gibi duruyor :).
Sedona da sade ve şık...
Tercih senin...
 
Kayıt
29 Haziran 2006
Mesaj
14
Tepki
1
Şehir
İZMİR
ben amoeba hussar kullanıyorum. hussarı sana şiddetle tavsiye ederim. keşke bu bisikletlerin deneme sürüşü yapılabilse almadan önce. deneme sürüşü yapsaydın kesin hussarı alırdın emin ol.
 

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
amoeba hussar jump dj kadro topliyorum en kısa zamanda fotoları koyucam bu kadro hakkında bilgisi olan varmı H.çağrı abi iyi bilir yorumlarınızı bekliyiorum:)
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Hehehehe bu kadroyu kullanan biri olarak size şunu söliyim aldığımda 79 kiloydum ve o kilomla 1.5 metreden betona atlıyodum ve hala hiç birşeyi yok kadronun boyasını söktüğüm zaman detaylı inceleme yaptım gayet sağlamdı hala...Ayrıca şunuda söliyim boyasını kesinlikle boya sökücüyle felan sökemiyosunuz çünkü boya sökücü sadece üstündeki yazıların bir kısmını sökebiliyor...Bence harika alet...
 
  • Beğen
Tepkiler: bedo

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
çok teşekkürler çağrı abi bir hafta içinde bisikletin fotolarını koyucam ama bisikletin maşa problemi var güzel maşa bulamıyorum malesef .,,,aklımda psylo vardı ama yağ kaçırdığını duydum neyse psylo yu büyük bir ihtimalle alıcam yağ kaçırırsa yeni o-ring yaptırıcam