Aman siz dikkat edin..

EminYildiz

Üye
Kayıt
25 Ağustos 2010
Mesaj
27
Tepki
21
Şehir
İstanbul
Aman siz dikkat edin benim gibi hata kurbanı olmayın. Öncelikle Herkese Merhaba, Bugun yaptıgım bir basit hata sonucunda az daha canımdan oluyordum neyseki emektar bisikletim nasıl beni yarı yolda bıraktıysa aynı o şekilde canımıda kurtardı.
Bugun Spor salonuna gidemedigimden canım sıkıldı bende kısa bir bisiklet turu atıp eve geleyim dedim. Kısa bir tur atacagımdan daha eski olan bisikletimi yanıma aldım, işin kötü tarafı sadece kask eldiven ve bisiklet vardı yanımda alet edavat çantamı yanıma almadım. Neyse turun başları güzeldi ilk önce 5 km olarak hesaplamıştım turu ancak 5 km'nin sonunda şeytana uydum bir 5 km daha gittim, 10. km'ye gelinde bari gelmişiz biraz daha gideyim ileriden dönerim dedim. Yol ufak bir tırmanıştan sonra düzeldi bence vitesi yükselttim ve düz yolda iyicene hızlandım. Bu arada arka attırıcıdan çıt çıt ses geliyordu, dönüp şöyle göz ucuyla baktım zincir yerine oturmuştu bende bu yüzden pek aldırış etmedim geçer dedim ancak 1 dakika sonra 30 km hızla giderken arka teker birden kitlendi bende bisiklet üzerinde biraz yalpaladım Allahtan araçların geçtigi tarafa değilde kaldırım olan tarafa düştüm. Sonra bisikleti kaldırıp baktım ki, başıma gelecek en kötü şey gelmiş, Arka attırıcı Jantlara takılmış ve bir jant arka attırıcının arasına sıkışmış. Neyse dedim cana gelecegine mala gelsin dedim alet çantasını aradım ama sonradan aklıma geldi evde bırakmıştım. Baya ugraştım jantı attırıcıyı janttan çıkarmak için ama beceremedim bisikleti 15 km boyunca elimde taşımak zorunda kaldım.
Aman diyeyim siz siz olun Bisikletten gelen sesleri dikkate alın. Benim gibi cahilce bir hareket yapmayın. Özelliklede Alet çantanızı yanınıza almayı unutmayın. Alet çantası yanımda olsaydı bisikleti yanımda sürmek yerine zinciri kısaltım o şekilde yola devam ederdim ama yaptık bir hata. Sonuç olarak Emektarın arka Shimano attırıcısı kırıldı bende ciddi bir karar aldım ve o bisikletteki tüm vites aksamını kaldırttım.
Kötü bir gün olmasına ragmen benim için şanslı anlarda oldu. En büyük şansım yola değilde kaldırıma düşmek oldu. Eger ki yola düşseydim tam o sırada yanımdan hızlıca geçen bir aracın altında kalmış olabilirdim Allah Korusun.. Ve diger iyi şeyde kask'ım. İyiki kask takmışım yoksa kafamda yarılmış olabilirdi şuan. Sizler kendinize dikkat edin, Kasksız yola çıkmayın.. Kazasız belasız günler dilerim.
 
Scudo

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
300
Tepki
149
Şehir
Çorlu
katılıyorum size kasksız çıkmak çok tehlikeli dünde ben kaza geçirdim çok sert kafamı yola vurdum bereket kafamda kask vardı.

Bu arada geçmiş olsun :)
 
  • Beğen
Tepkiler: EminYildiz

Fatih Toraman

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Mayıs 2011
Mesaj
406
Tepki
744
Yaş
28
Şehir
Giresun
İsim
Fatih
Bisiklet
Amoeba
Emin bey geçmiş olsun,Umarım her zaman böyle şanslı olursunuz
 
  • Beğen
Tepkiler: EminYildiz

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Geçmiş olsun; İzmir'de sürekli böyle bir güzergahta gidip geliyorum bu yüzden nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığınızı anlayabiliyorum. Tek kelime ile Allah korumuş.
 
  • Beğen
Tepkiler: EminYildiz

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Geçmiş olsun, hepimiz için ders olmalı.
Bakkala giderken bile kask zorunlu.
 
  • Beğen
Tepkiler: EminYildiz