Scudo Sports

Alüminyum suluk boyası çizilmemesi için nasıl bir kafes tipi seçilmeli

Emrah Demirci

Forum Bağımlısı
Tepki
459
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar alüminyum suluğum var ve bütün boyaları çizildi kalkdı ve çok kötü bir görünüme döndü, şimdi suluk kafesini carbon almayı ve suluğumuda yeni bir alüminyum sulukla değişmeyi düşünüyorum, kafes carbon, sulukda alüminyum, düz yada sıcaklığı ve soğukluğu tutan modellerden olmak şartıyla aliexspress sitesinden hesaplı olarak ne tip suluk ve kafesler önerirsiniz.
Malum havaların soğmasıyla sulukdaki su 15dk içinde buz gibi olup terli vaziyetde içilemeyecek soğukluğa ulaşıyor.
Almışken hem hafif hemde birbirini çizmeyecek türde ve ısıyı koruyan model alayım diyorum.

Scudo
Ben şu tip suluklardan tavsiye ederim:
(link)

Sıkılabildikleri için aluminyumdan çok daha kullanışlılar, hafifler ve sıcaklıklarını koruyorlar...

@Murat B.

Plastik olanlar normalde koku yapıyor ama heralde bu termal olduğu için iç kısmı plastik olmuyor ama termal olsa bile sıkıla bilme özelliğide var yani, eğer öyleyse kullanışlıymış

benımkılerde zefalın plastik olanlarıydı, limon sıkınca içine koku yapmıyordu uzun süre. şimdi alumınyum olanları aldım, onlar buz gibi tutuyor uzun süre suyu. yalnız çukurlardan falan geçince çok ses yapıyor...

(link)

@Cem Ç.

Benimki o kadar sıkıki sesi bırakın çıkarırken bisiklet havaya kalkıyor :D, ses falan olmuyor ama çiziliyor işde

Murat'ın bahsettiği sulaktan iki tane aldım 2 tane de xlc suluk kafesi ne ısınma var ne koku ne çizilme ne ses .Hiç metal suluk işine girmeyin boşuna masraf boşuna ağırlık bence

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Metal suluk her türlü çizilir. Çaresi yok. Şahsen kokulu su içmektense çizik suluk kullanmayı tercih ediyorum. Tavsiyem üzeri boyalı olmayan aliminyumun orijinal rengini taşıyan suluklar tercih edilebilir. Çizildiğinde çiziğin altından da aynı renk çıktığı için görüntü ilk alındığında süper görünen ancak kısa sürede çizilince rezil olan boyalı suluklarınkinden daha iyi oluyor. Suluk kafesi metal olursa çizilme daha çok olduğu gibi sürekli çıkardığı ses de rahatsız eder. Plastik kafes en yumuşak malzeme olduğundan en az çizilmeye neden olur ve ses yapmaz.

İki yıldır 20 liraya aldığım 750 cc. lik metal ve üzeri boyasız bir termos kullanıyorum. Özellikle kış için en iyi çözüm termostur. Bazen saatlerce ayazda sürüyoruz. Termos dışındaki çözümlerde kısa bir süre sonra buz gibi suya mahkum olursunuz. Termos ise saatler sonra bile suyunuzu çok az bir ısı kaybıyla içmenize olanak verir.

• Beğen
@emrah9700

Hocam Stanley tavsiye ederim biraz pahalı ama parasını hakediyor zaten çoğu dağcının kullandığı marka. Çizilmesinden bende şikayetçi olmuştum çözümü Cannondale matara kafesini şeffaf bantla sararak çözmüştüm.

@Birtan Kolburan

iyi olucağını bende düşünüyorum aslında koku olayı zaten yazın sıcak havalarda olur genelde ama tabii aldığınız sulukda yazında olmayabilir, hem termoslu hem sıkılabilir diyordu yanılmıyorsam oda ilginç bi özellik..

@Behram Belek

öyleyse termosun metal renkliside tercih edilebilir. Gerçekden çok önemli bir durum, Su soğuyunca 2 termos su içilecek bir yolculukda yarım termos içilmiyor ve susuz kalınmış oluyor

@r.ezk

Sağlam olması açısından metal düşünüyordum, ama tabiki sağlam plastiklerde vardır, karbon görünümüde hoş oluyor ama..

@Burak_Dingiloglu

Hımm iyi fikir olabilir..

Ben almanyadan alü. Sulup almuştım 2 tane, birini merida orjinal kafes biri kendi plastik kafesinde,
Platikteki hiç çizilmedi diğeri bayaçizildi. Plastiği oyle çok yumuşak kalitesiz değil.

• Beğen
Geri