Ben soruyu "Almanya'dan bisiklet getirme imkanınız..." değil de "Almanya'da yeni bir bisiklete ayıracak bütçeniz olsaydı...." şeklinde algılayıp öyle cevap yazıyım

.
Öncelikle, 14 ay oldu ben buraya geleli, hala karşıma duymadığım markalar çıkıyor. O konuda dikkatli olmak gerek. Tek bir markaya bağlı kalmak akıllıca değil. Diğer taraftan burada firmalar bile tek bir markaya bağlı değiller, çoğunun ürün yelpazesinde 3-4 seçenek oluyor. Bu arada Almanya yanılmıyorsam dünya üzerinde bisiklet üzerine en çok patentli markaya sahip ülke.
Çok iyi takip etmek gerekiyor piyasayı, satın aldığınız bir bisiklet bir başka satıcıda 1 hafta sonra indirime girip (veya aynı modelin 1 yıl önceki versiyonu belki de) %30-%50 civarı ucuzlatılmış olabilir. Pişman olmamak işten değil.
İlk aklıma gelen markalar Cube, Radon, (Canyon da var aralarında fakat sadece yol ve MTB üretiyorlar), Ghost, Bull, Raleigh (Alman değil ancak çok yaygın), KTM (evet, şehir bisikleti), Bergamont, Steppenwolf, Hercules.
Şimdi diyebilirsiniz ki bu adam neden bu kadar konuştu da hala bi bisiklet tavsiye etmedi. İnanın seçenek bu kadar fazlayken seçmesi çok zor. İnternetten alışverişi bir kenara bırakırsak, benim tavsiyem gideceğiniz bölgedeki tüm bisikletçileri (ki Google Maps ile bulabilirsiniz) gezin dolaşın. Fiyat karşılaştırın.
Ve eğer ki Almancanız varsa, gider gitmez ilk gazete bayiine girip o ayın (link) dergisini alın ve tüm sayfalarını karıştırın. İndirim odaklı satış yapan satıcıların yeni kampanya ve adres bilgilerine kolaylıkla bu dergiyle ulaşabilirsiniz.