Scudo Sports

Alkol-SÜZ içecek tarifleri...

MALZEMELER
toplamda en fazla 3 çaykaşığı olmak üzere istediğiniz 3 çeşit jöle benim tercihim çilek-limon-şeftali
3 adet orta boy mevsim meyvesi portakal-şeftali-çilek de güzel oluyor çilek-muz-şeftali de
bir büyük bardak süt
blendırda kırılmış buz

bunları blendırda 3.5 yada 4 dk iyice karıştırın buzu sonradan içeceğin içine koyun güzel olur milkshake in tadına yakındır ama daha bir hoştur.

Scudo
malzemeler:
-muz
-süt
araçlar:
-blender
-bıçak

bıçak yardımı ile muz meyvesini dilimleyerek ince uzun bir kaba dolduruyoruz. üzerine miktarı isteğe göre değişebilecek şekilde süt ekliyoruz. ve blender yardımıyla karışımımızı kulak memesi kıvamına gelene kadar:D
şaka bir yana blender ile karıştırıyoruz. ve isteğe bağlı olarak buzdolabı aracılığıyla soğuk veya hiç uğraşmadan direk kaptan çıkartıp midenize yollayabileceğiniz şekilde içiyorsunuz.(fazla içmek, midede soruna yol açabilir)

@HaliliOzturk

bende bunun biraz daha detaysızını yapıyorum bende süt,muz,bal,gofret var ama seninkinide deniyeceğim. enerji verdiği kadar tok tutucu bir karışım ama... şiddetle tavsiye edilir.

Benden de kolay , pratik bir tatlı tarifi. Ben çok severim arada sırada yaparım evde kendime.

Bıçakla ortalama boyutlarda doğranmış muz üstüne istediğiniz ölçüde bal ve onun üstüne de çekilmiş ceviz.

@andac

Teşekkürler Andac.
Aynı tarifede muz yerine cennet hurması da kullanılabiliyor. Gerçi bu tarif bir içecek değil ama herneyse; tadı cevizli kabak tatlısını andırıyor. Deneyin derim. ;)

benimki de yurttan kalma iğrenç ama Sınav zamanı işe yarayan sabaha kadar gözleri kapatmamamıza yarayan bir tarif

içerken bir garip oluyor insan ama sabahlayarak ders çalışıp sınav sonrası ohh be demek güzel olabiliyor :)

(son gece ders çalışan Üniversitelilere tavsiyemdir:))

1 bardak mümkünse fincan (kupa)
cola + nescafe + çay

tadının iğrenç olduğunu söyleyeyim de sonra kızmayın bana :D

• Beğen
Tepkiler: kutlug1907
@Ercan Bayram

:eek: Sakın denemeyin bunu. Kafeinin her türlüsü var. Vücudu bu tür bombardımanlara sokmak çok tehlikeli. Ben komplike karışımlar yapmıyorum (gofret, fındık fıstık vs.); ama bazen:
bütün bir yumurta + bal + muz + süt karışımını deniyorum. Bunu yapacak vaktim yoksa marketlerde satılan devam sütü var, kendiliğinden ballı ve muzlu :) , onun içine yumurta atıp blender'da karıştırıyorum. Tavsiye ederim, tadı nefis oluyor. İyi de doping oluyor.

Eğer çok az vaktim var, saniyeler bile önemli diyorsanız, önce bir bardak su, sonra bir çay bardağı dolusu pekmez ve sonra biraz daha su; ve ardından yolcudur abbas, bağlasan durmazzzz! :D

@Ercan Bayram

Ercan, herkeste aynı etkiyi yapacak diye bir kural yok ama; bu kadar kafeinin birden vücuda girmesi pek de sağlıklı olmasa gerek. :rolleyes: Kakao dahil, kafeinli hiçbir şeyi ağzına sürmeyen biri olarak şoke oldum desem yeridir. Krize girmeseniz de almayın, azı karar, çoğu zarar. ;)

@athletic

eheehh ne demisleeer ustun beyinler ortak dusunurrrr :D

buna benzer birsey de ben de var :D

bir paket ETI bitter, hatta su yeni cikardiklari da olur :D
bir bardak sut
bir adet soyulmus taze zencefil
bir avuc aci badem (ayiklanmis)
istege ve mevsime ve deee lezzetine gore 100 gr da cilek ekleyebilirsiniz :D

ama ben cilegi eklemeyip en son icecege batirip yiyecegim derseniz cilek, seftali, armut, hatta yesil elma, bunlarin hepsini kullanabilirsiniz :D :D :D

cildiricam! :eek: bu kilolar nasil gidicek!!! :D :D

• Beğen
Tepkiler: Fatih Buzgan
sabah bir bardak sıcak sütün içine, bıldırcın yumurtası konur, afiyetle içilir :D
iğrenç bi tadı var, ama süper enerji verdiği kesin :D

bide kolayla fantayı karıştırıp için oda farklı bi tad oluyo :D

amma damak tadım var be :D

yaz mesvısımı ıcın guzel bır ıcecek...
1 adet muz(soyulmus)
1 adet seftali(soyılmus)
ceyrek kavun(soyulmus)
2-3 parca buz
ıstege göre 5-6 kasık dondurma(antepli,vanılya,karısık olabılır.)
ama ben genelde kakaolu kullanırım...we bılenderde 5-6 dk karıstırdıktan sonra afıyet olsun..sonrada freeride'a

@Ercan Bayram

onun içine birazda en enerji içeceği döksen ne olur acaba ya cidden uyutmuyosa bu şekilde hiç uyuyamassınız dmi :D:)

şaka maka deniycem hatta hazırlıyorum

ben olsam yani 10 dk önceki ben olsam denemezdim :D ama denedin karar verdim denemeyin bence

herkes yazmış içecek tarifi ben yazmazsam kusur kalırım =D

malzemeler:
1 adet limon
1 adet(şişe yani =D ) 250 ml maden suyu
2-3 küp buz parçası
taze nane yaprakları
çay kaşığının ucuyla çok çok az tuz (bu kısmını ben seviyorum hoşunuza gitmezse siz uygulamayabilirsiniz =) )

araçlar :
en az 300 ml lik bir bardak
çay kaşığı
narenciye sıkacağı
bıçak

tamam anladık limonlu soda yapıyorsun diyenleriniz olacaktır emin olun hazır limonlu sodadan bin kat daha iyi =)

hazırlanışı:

limonu ikiye kesip narenciye sıkacağında sıkıyoruz
bardağımıza limon suyunu dolduruyoruz buz parçalarını içine atıyoruz
bu kısımda isteğe bağlı olarak tuzu atıp atmamak size kalmış
(tuzu atanlar için !!!dikkat!!! maden suyunu doldururken bardağınız taşacaktır aman dikkat =D )
tuzumuzuda attıktan sonra maden suyunu ( yada sodamızı diyelim ) dolduruyoruz (bir öneri bu kısımda sodanın biraz köpürmesine izin verin) en son olarak taze nane yapraklarını üzerine süs maksadıyla yerleştiriyoruz ( hatta ince bir limon dilimi ve şemsiye ile daha da görsel bi tat yakalayabiliriz )

hatta dahada abartıp dikine kesilmiş havuç parçalarınıda arada bir içeceğimize batırmak suretiyle tüketebiliriz =)

pipet yada pipetsiz olarak afiyetle tüketiyoruz =)

afiyet olsun

normal büyüklükteki bir fincana
1 şeker kaşığı (tam dolu) nescafe
2 şeker kaşığı toz şeker

Uygulama
kaynamakta olan sudan 4-5 damla bu karışımın üzerine döküyoruz
Kahve ve şeker hafif nemlendikten sonra çay kaşığını elimize alıp bu karışımı iyice (5 dkk dan az olmaz) karıştırıyoruz.

Renk olarak ilk bağşta kahve rengi olan karışım gittikçe beyazlaşmaya başlar.

karışım bembeyaz olup bal kıvamına geldikten sonra fincanımızı hafiften eyerek suyu usul bi şekilde kenardan dolduruyoruz.

Karıştırmak yok.. fincanı masaya koyduktan sonra çay kaşığı ile bardağın dış tarafından vuruyoruz...

zaten o dipteki karışım yukarıya bembeyaz bir köpük olarak çıkacaktır :)

Sonra ayaklarımızı uzatıp yavaş yavaş yudumluyoruz :)

Afiyet olsun

Not: tarifi yıllar önce özbek bi arkadaşımdan öğrenmiştim. Rus usulü demişti..

güncelleyelim konuyu sporculukla alkolu pek ilişkelendiremez oldum o nedenle alkolsüze yöneldim bu arada hem bisikletle uğraşıp hem alkol kullanan var mı

Bana Blender aldıracaksınız en sonunda :)

Geri