Scudo Sports

Alışveriş yaparken dikkat etmek lazım

Tepki
40
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar. Açtığım konu karalama değil uyarı amaçlıdır.
Geçtiğimiz hafta başında internet üzerinden bir arkadaşıma aldığımız bir ayakkabı hususunda olacaktır.
sporx marketim adı altındaki internet sitesinden alış veriş yaptık. Aldığımız ayakkabı adidas marka suya dirençli bot tibi bir ayakabıydı. Satıcıyla temas'a geçmiş olduğumuz halde aslıyla alakası bile yok. Aynı ürün farklı sitelerde çok daha farklı fiyatta bu sebepten kıllanıp firma ile iletişim'e geçtik. Firma yetkilisinden aldığımız cevap ise ürünleri kendilerinin ithal ettiklerini ve bu sebepten dolayı üzerine fazla kar koymadan satış yaptıklarını söyledi.
Ve bizde kanmış bulunduk ürünü aldık ve başladık beklemeye. Asıl olay kargo elimize geçince belli oldu. Vermiş olduğumuz siparişle alakası olmayan bir ürün tabii güldük halimize. Gelen ürün nike çakması bir üründü.
Sizde aldanmayın diye paylaşımda bulunmak istedim.

sipariş vermiş olduğumuz model((119tl)635413015457644540.jpg

koliden çıkar ürün20150113_170235.jpg 20150113_170240.jpg 20150113_170251.jpg

Scudo
@Şevket Akça
abicim iş çok ilginç bir durumda biz kapıda ödemeli aldık aslında ben işkillendim zaten sitede taksit imkanı falan yok . kapıda ödemeli aldık ptt den ama postaneden de para istemediler :)
bir başkası bu yanılgıya düşmesin diye paylaşayım dedim. iade olarak geri göndereceğiz.

@Namık incekara

şahsen ben artık nike adidas gibi firmalara bile sıcak bakmıyorum artık. adamlar sanki baliyle tabanı yapıştırmş gibi etrafından çıkmış oluyor ben de "300 liralık ayakkanbı lan bu" deyip koyuyorum yerine. internetten alışveriş hala benim için tü kaka. böyle şeyler de oldukça...

@Şevket Akça
aslında site farkı bazı siteler ürünlerinin arkasında duruyor. kendimiz ithal ettik kelimesi işin içine girince kandık. dediğiniz gibi 300 lira maaşımın 3/1 alamam zaten :)

Adidas isteyip Nike gelmesi asıl saçmalık olmuş. Cayma hakkınız var. Zaman geçmeden iadenizi yapın. Sorun yaparlarsa yasal süreç başlatacağınızı söylemeniz yeterli olacaktır

@Namık incekara
Adamlar bedava ayakkabi gondermis daha ne istiyorsunuz :)

Saka bir yana Adidas nike gibi markalari ole her kafasina esenin ithal edebilecegini pek sanmiyorum. Bu tip buyuk markalari getiren belli basli distributorler var. Kendileri ithal etmistir ama nerden acaba:)

• Beğen
Tepkiler: Namık incekara
her zaman derim kıyafet ayakkabı vb. ürünleri görerek ve deneyerek almak her zaman en mantıklı olanıdır derim :D

• Beğen
Para verdiniz mi anlamadım. Verdiyseniz neden önce koliyi kontrol etmediniz?

• Beğen
@ilker
Ilker abi sana bahsettigim ayakkabilar. Kapida odemeli aldik ama parada almadilar kargoyu alinca bu gun iade edilecek.

@ilker
Parayı almadan koliye bakma şansınız yok önce teslim alıp imza atacaksınız yoksa vermiyorlar.

Resmini koyduğunuz Gore-tex özellikli Adidas marka ayakkabıya 119 TL etiketi görünce zaten almamanız lazımdı. o kadar çok dolaşıyor ki bu tip ilanlardan piyasada. 200 tl ye Samsung S4 siparişi veriyorlar sonrada kutudan salatalık çıkınca şaşırıyorlar.
Bu tip ilanlara itibar etmemek laızm. ama tüketiciyi korumayı amaç edinmiş kurum ve kuruluşlar da bunlara nasıl gözyumuyor anlamıyorum. kaç defa şikayet edildi kurumadı kökleri.

@cenktamay

Evet haklisiniz olaya şüpheyle yaklastik bizde aradık sorduk verdikleri cevap bizi yaniltti kapida ödemeli aldik bu yuzden de
Insaniz huyumuz kurisin ucuza indirime kaniyoruz. Ve yaşadığımız ilcede pek bu tur alis veris yapilacak yer de yok. Ornegin bisiklet malzemelerimi bile netten almak zorunda kaliyoruz bu yuzden. Allahtan teslimat yapılırken para almadilar ya iyi dolandirmayi bilmiyorlar yada hediye ettiler :-D

Ömer Hoca'nın çatır çatır "Gergedan tablet" satabildiği bir piyasada, bu tip ilanların engellenmesini beklemek için çok iyimser olmak gerekiyor.

Geri