Forum için öneriler

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
sevgili arkataşım özcan güzel bir yazı yazmışsın teşekkürler ama konu bildigin resimler degil burda bana göre kasıtlı bir uygulama yapılmış ben bunu anlatmaya calışdım yanlız benim anlatma tarzım konuyu silen arkadaşımızın gibi degil daha düzeyli olarak ifade ettim bu yazdıgım msj ları iyi okursan konuyu daha bilincli anlayacagını sanırım ve admin arkadaşımızın yazmış oldugu msj da dikkatli bir şekilde okursan olayın ne boyuda daşındıgınıda anlarsın..bu arada forum hakkında iyi ve düzeyli olmasa benim gibi düşünen arkadaşlarla burda olmazdık.
 
Scudo

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Başka birisinin yazdığı kısmı kopyalayarak , yada alıntı yaparak cevapla seçeneğini işaretleyerek cevap yazamıyorum ? Kopyalayıp yapıştırınca benim yazdığım mesajın bir parçası gibi görünüyor. Alıntı yap kutucuğu ise her zaman aktif hale gelmiyor ? Neden olabilir acaba ?
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.807
Şehir
Türkiye

Abi demek istediğini tam anlayamadım ama, anladığım kadarıyla şu an yaptığımı yapmaya çalışıyosun. "Teşekkürler" butonunun yanındaki "cevap" butonunu tıklayarak yazıyosunuz. Karşınıza çıkan kutucukta hiç bir yazıya dokunmadan devamına yazmak istediğiniz iletiyi yazıyorsunuz ve oluyor. Anlatabildim mi bilmiyorum ama. Benden bu kadar.
Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale



Teşekkür ederim doğacı, ben konunun altındaki kısımdan cevapla kısmına basarak cevap yazıyordum. Alıntı yapacağın kişinin mesajındaki cevap kısmına basınca , kendiliğinden alıntı yapmış oluyormuş. :)
Adımız forum demirbaşı ama bazı temel şeyleri öğrenememişim. :):):)
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Hocam, sen bizi ti'ye alıyosun yahu.. Ben bilmediğin bişey olacağına ihtimal veremiyorum. :D ;)
 

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522
Öneri/rica farklı, ama konu başlığı aynı..

Alıntı yaparak cevaplarken; alıntı yaptığınız mesajın içerisindeki resmin linkini silerseniz, aynı resimleri defalarca görmek zorunda kalmamış oluruz. Hem konu içerisindeki görsel alanı daha ekonomik kullanmamış olur, hem de forumun imajına olumlu yönde katkıda bulunmuş oluruz.

Örnek: Resimde barındıran bir mesaja "Alıntı Yaparak Cevapla" yapıldığında ;

(QUOTE=Üye).. mesaj ..
(IMG)(url)http://.../deneme.jpg(/IMG)[/url)(/QUOTE)

Alıntı içerisindeki imajın/resmin/fotonun linkini silebilirsek (kırmızı ile ve özellikle köşeli parantezleri normal parantezle benzeterek anlatmaya çalıştığım) daha düzenli ve takibi kolay konulara sahip olunabileceğini düşünmekteyim.

Bu öneri kabul görürse, moderatörlere biraz iş çıkacak demektir :D Çünkü genelde alıntı yapılarak cevaplanan resimli mesajların çoğunluğunda asıl resimler de durmakta.. :confused:

Görüş ve bilginize..
 

mr.hyde

Üye
Kayıt
7 Mart 2006
Mesaj
37
Tepki
16
Şehir
ankara
dört aydır bisikletforum'a üye olmama rağmen son onbeş gündür aktif olarak formu takip etmekteyim...ilk üyeliğim sırasında da gözüme çarpan bir eksiklik bulmuştum...forumda bisiklet üzerine görüşlerin,düşüncelerin,fikirlerin belirtildiği bir makale bölümünün eksik olduğunu fark ettim...sözünü ettiğim şey,çıkış noktası bisiklet olan bir forumda, bisiklet ve insan üzerine yazılan, edebi nitelikli olabilir-bilimsel nitelikli olabilir, keyifle okunabilecek bir makale bölümünün eksikliğidir...mesela ben böyle bir maakale yazmak niyetinde olsam(ki öyle bir niyetim var),makalemi "forumcafe" dışında bir yere koyamam sanırım...atıyorum: "bisiklet üzerine" diye bir bölüm açılabilir ve burada bu türden makaleler yayınlanabilir...gerekli görüldüğü zamanlarda, başka sitelerde bu ve benzeri konularda güzel makaleler bulunuyor, kaynak gösterilerek o yazılar yayımlanabilir...hatta foruma üye olmayan ziyaretçilerin de bisiklet üzerine düşüncelerini yazabileceği bir günlük köşesi oluşturulabilir...bence gayet hoş ve güzel olur...
 
T

Tuğrul

Misafir
Düşünceleriniz hak veriyorum.Makaleler ,Diğer Bisiklet Konuları ve Cafe bölümünde yer alablilir.Sizinde söylediğiniz gibi ayrı bir konu da açılabilir.
Ama kaynak göstererek de alınsa ,bu tip yazılar ,kaynağın yayıncıları tarafından hoş karşılanmıyor(tecrübeyle sabittir)
Ama eğer düşündüğünüz gibi , bir arkadaşımız,bir makale yazarsa ,bunu yayınlamaktan onur duyarız.
Hatta makaleyi duyuru haline getirip,bütün konularda ,en üstte sabit olarak kalmasını sağlayabiliriz.
Makaleyi yayınlayan arkadaşımızın istediği doğrultusunda çözümler de getirilebilir.

Selamlar & Saygılar
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
bu guzel bir gelisme, ve enteresandir ben de bir suredir benzer birsey dusunuyordum.. mr.hyde, inanir misiniz, bir konu acsak ve bisiklet uzerine dusuncelerimizi yazacagimiz bir baslik olustursak cok hafif mi kalir diyordum kendi kendime..

ama sanirim herkesin yazacak, postalayacak seyleri olabilir.. benim var mesela :)

hatta sizin topic acmanizi bekleyemeyip gidip bisiklet yolu bisikletcilerindir altina yazacagim simdi onlari :D
 

mr.hyde

Üye
Kayıt
7 Mart 2006
Mesaj
37
Tepki
16
Şehir
ankara
@Tuğrul

haklısınız elbette..yayımcılar enteresan kişidirler...makale yazılır..dediğiniz gibi bir yerde de yayıma konur...ve sayıları artarsa yeni bir bölüm açılabilir belki..mantıklı...ilginiz için teşekkürler...
 

ismailofli

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2006
Mesaj
1.018
Tepki
443
Şehir
istanbul
belki önemsiz bi ayrıntı ama forumda mesaj gönderilen saatte bi karışılık var sanırım.yanlış gibi.....bi türlü çözemedim....:D
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Boyle bir bölüm açılırsa ben de teknik makaleler gönderebilirim. Bazı püf noktalar veya teknik servis niteliğinde yazılar. :)
 
T

Tuğrul

Misafir
Bir sorun olmaması lazım.saat 00:00 dan gündüz 12:00 a kadar olan zaman AM

Saat 12 00 dan geceyarısı 00:00 a olan zaman da PM olarak gösterir.

Mesela siz bu mesajı 13:06 yazmışsınız.

Birde kontrol panelindeki zaman dilimini şöyle ayarlayınız.

http://img338.imageshack.us/img338/4418/ads305zhq9.jpg
 

ismailofli

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2006
Mesaj
1.018
Tepki
443
Şehir
istanbul
evet haklıymışsınız
ayarlarımda bi problem varmış
teşekürler...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
merhabalar diyerek başlıyorum yine [yazılanları silmek hoşunuzama gidiyor ]
o zaman üyelere yazı yazma yasagı koyun
lütfen bizleri bisikletten sogutmayın.....
 

Murat EVGİN

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Kasım 2004
Mesaj
976
Tepki
955
Şehir
İstanbul
hangi konu ve hangi yazılanlar, bir kac örnek verirsen acıklayıcı bir cevap bulanabileceğini düşünüyorum..
yazı silinmesiye bisikletten soğunması da ayrı bir konu tabi..
 

Admin

Yönetim Kurulu
Kayıt
5 Eylül 2004
Mesaj
1.737
Tepki
2.903
@rahman

son günlerde yaşanan bazı hadiselerden bahsederek konuyu cevaplamak istiyorum.

evet, son günlerde özellikle yöneticilerin kural uygulamalarını baz alan (fakat işte sizin bu yazınız gibi ucundan kenarından tutulamayacak,anlaşılmaz) bir karalama furyasıdır gidiyor.

üstüne üstlük bunu yapanlar öyle ilginç kimlikler ki.kimisi foruma girmeyeli 4 ay olmuş,4 ay sonra teşrif etmiş ve ilk mesajında forumu kötülüyor.kimisi üç gün önce üye olmuş 5.mesajında forumu karalıyor...

arkadaşlar kimi kandırıyoruz?

şu an gezmekte olduğunuz site, 3775 konusu ,34000 civarında mesaj adedi,4000 e yakın üye sayısı ve 18 yöneticisiyle ,Türkiye`nin en kalabalık ve donanımlı yönetici kadrosuna sahip, işlev ve görsel bakımdan Türkiye`nin en iyi bisiklet forumudur.

En önemlisi burası kar güden ticari bir kurum değildir.Gücünü üyelerinden alan ,üyelerinin ve yöneticilerinin bilgi ,deneyim ve paylaşımlarıyla yol alan bir bilgi paylaşım platformudur.bu site Türkiyemizin dört bir yanındaki binlerce bisikletseverin gözbebeğidir.Yöneticilerinin gecesi gündüzü,emeği,göznuru hatta çocuğudur.

Herkes foruma üye olurken okuyup onayladığı forum kurallarına uymakla mükelleftir.Bu noktada yöneticiler(ben dahil.) ve üyeler arasında hiçbir ayrım söz konusu dahi değildir.Kural ihlali yapan bir çok üye siteden uzaklaştırıldığı gibi aynı şekilde geçmişte bir çok yönetici de ceza almış ,forumla ilişkisi kesilmiştir.

senin yazılarını silmek kimin derdine.bu zaman kadar foruma ne katmışsın.?önemli-önemsiz hangi yazın silinmiş?kimi temsil ediyorsun sen ki üyeleri bisikletten soğutmayın diyorsun?


az önce bahsi geçen istatistikler ve değerler Türkiye`de bisiklet sporunu insanlara sevdirebilmek, Türkiye`mizde bisiklet sporuna bir nebze olsun katkıda bulunabilmek adına başlatılan çalışmaların meyvesidir.Bu forumun bisikletseverleri bisikletten soğutmak gibi bir misyon taşıdığını zaten ancak böyle bir mesajın sahibine yakıştırabilirim ben.ve senin gibilere.

bisikletforum.com bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da misyonunu ve kalitesini bozmadan yoluna devam edecektir.bundan kimileri hoşlanmasa da.....

aşağıdaki linki tüm forum ve bisikletseverin okumasını rica ediyorum bu arada..

(link)
 

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
arkadaşlar umarım yardımcı olursunuz bnm sorum şu

dün ya da önceki akşam forumdan çıkarkene puanım 890 küsürdü ama bugün girdiimde 870 lere düştüğünü gördüm bu nasıl oluo şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler
 

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
şu an sana beğendim olayı gibi mi bu arada hızlı cevabın için çok teşekkürler dedim heralde biri puanlarımı götürüoü :D