Scudo Sports

Aliexpress

Arkadaşlar merhaba;

Aliexpress'de bazı mağazalar gümrük vergisini peşin almaya başladılar. Çİnden gelen ürünlere %20 gümrük vergisi uygulanıyor. Galiba ürünü satan satıcıya ürünün fiyatını düşük göster durumu yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Örnek;

271122 dosyayı görüntüle
Tercümesi :
Vergi ve harç satıcınız tarafından tahsil edilir ve sizin adınıza Türk gümrüğüne ödenir. AliExpress, vergi ve harçların tahsili ve ödenmesi için herhangi bir yükümlülük üstlenmez.
Aras kargo ile vs. gelen ürünlerde alıyor vergiyi, adi posta ile gelenleri kapıda ödemeye devam.

Scudo
28 temmuz dan beri çinden çıkan kargo hala taşıma halinde 😩

8 gün olmuş çok normal değil mi?
Haklısınız ama Haziran 13 ünde sipariş verdim, satıcı 15 temmuzda kargoya verdi, 28 Temmuz a kadarki sürede çeşitli istasyonları geçti.. Türkiye ye varmak üzere yola çıkan uçak 28 inden beri kayda girmedi.. Benim düşündüğüm o.. En azından ptt kaydına girseydi..
Bike24 e (Almanya'da) 1 temmuzda verdiğim sipariş bugün yarın gelicek inşallah. Yanlış olmasın 40 euro kargo ödedim totalde.

Darısı bana olsun.. Çok uzun sürdü.. 2 ayı bulacak bu hafta da gelmezse.. Siz ne sipariş ettiniz? Acaba hacimce büyük kargoların teslimat zamanları da ona göre mi oluyor?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Arkadaşlar merhaba, uzun bir süre sonrasında, satıcının kargom nerede diye ısrarla sormama rağmen, pandemi gecikmesi özetiyle geçiştirdiği yanıtları karşısında daha fazla otokontrolümü sağlayamadım ve dispute açtım.. Ali express üzerinden takipte satıcı kargoyu göndermedi çıktı bugün.. Bundan sonraki süreç nasıl olur? Var mı bu durumda olan ya da yaşamış olan? Screenshot_20210813-142850.png

Bana para iadesi olmuştu ortalama 3-5 gün içinde. Genelde sıkıntısız onaylanıyor bu durumlar çünkü ürün zaten gönderilmemiş pozisyonda olduğundan aliexpress bizleri mağdur etmiyor.

Geçenlerde yaptığım alışverişte ilk defa vergi aldı acaba bu gümrük vs uğraştırmadan direk gelen bir ürün olduğu için mi böyle oldu? Wiggle alışverişimde de sipariş ile birlikte vergisini ödemiş ve direk teslim almıştım o gibi bir durum olabilir mi, konu hakkında bilgisi olan var mı?

1629109684475.png

Geçenlerde yaptığım alışverişte ilk defa vergi aldı acaba bu gümrük vs uğraştırmadan direk gelen bir ürün olduğu için mi böyle oldu? Wiggle alışverişimde de sipariş ile birlikte vergisini ödemiş ve direk teslim almıştım o gibi bir durum olabilir mi, konu hakkında bilgisi olan var mı?

271828 dosyayı görüntüle
Aynen öyle. Direk kapıya gelecek aras kargo aracılığıyla.

• Beğen
Tepkiler: ordi ve MakRo
Herkese keyifli forumlar.. AliExpress'te satıcının elinden çıkan, teslimatta olan ancak alıcıya da ulaşmamış kargo sürecinde, dispute ya da sipariş iptali yapılırsa, örn ücret iadesi olursa, bu süreçte alıcı hem kargoya ulaşabilir hem de ürün bedeline doğru mu? Süreç nasıl devam ediyor? Mesela bana söylenen hala kargoda olduğu ama ben ürün bedeli iadesi ile dispute açtım.. 2-3 haftaya kargom gelirse ama ürün iadesini de alırsam ne yapmam gerekir? Yoksa tamamen vicdansal bir olay mı?

Herkese keyifli forumlar.. AliExpress'te satıcının elinden çıkan, teslimatta olan ancak alıcıya da ulaşmamış kargo sürecinde, dispute ya da sipariş iptali yapılırsa, örn ücret iadesi olursa, bu süreçte alıcı hem kargoya ulaşabilir hem de ürün bedeline doğru mu? Süreç nasıl devam ediyor? Mesela bana söylenen hala kargoda olduğu ama ben ürün bedeli iadesi ile dispute açtım.. 2-3 haftaya kargom gelirse ama ürün iadesini de alırsam ne yapmam gerekir? Yoksa tamamen vicdansal bir olay mı?

Vicdanınıza kalmış bir durum. Benim başıma bir kere geldi. Hatta kargo ücretinin ve verginin olmadığı yıllardı. 1 dolarlık bir ürün olmasına rağmen, içim elvermedi. Satıcıdan ürünü tekrar aldım ve durumu açıklayıp o sipariş için ürünü göndermemesini rica ettim.

271828 dosyayı görüntüle
Sipariş gümrükten itibaren direk sevkiyatta görünüyor takip numarasına bağlı olarak ptt'de gözükmediği için @özgür duygu 'nun dediği gibi direk aras kargo ile gelecek galiba.

Dosyalar

• aliexpress.JPG
    aliexpress.JPG
    37,8 KB · Okunma: 14
Tamamen vicdani bir durum. Eğer kul hakkı geçmesin diyorsanız ürünü baştan sipariş verip birkaç dakika sonra da teslim aldım diyip parasını ödemiş olabilirsiniz. Ama kupon kullanarak alışveriş yaptı iseniz durum size kalmış.

271828 dosyayı görüntüle
Ürünün takip kodunu 17Track sitesine yazın orada daha detaylı bir kargo bilgisi veriyor.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Sipariş gümrükten itibaren direk sevkiyatta görünüyor takip numarasına bağlı olarak ptt'de gözükmediği için @özgür duygu 'nun dediği gibi direk aras kargo ile gelecek galiba.
Aliexpresten gelen ürünler aras kargo ile gönderiliyorsa takibini şu şekilde yapacaksınız.
Aras kargo uygulamasını telefonunuza indirin.
Uygulama içinde e-ticaret takip kısmına giriyorsunuz.
Aliexpress.com u şeçip takip numarasını girdiğinizde sipariş nerede olduğunu görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ürünün takip kodunu 17Track sitesine yazın orada daha detaylı bir kargo bilgisi veriyor.

17Track sitesini biliyorum oradan herhangi bir bilgiye ulaşılamıyor.

Aliexpresten gelen ürünler aras kargo ile gönderiliyorsa takibini şu şekilde yapacaksınız.
Aras kargo uygulamasını telefonunuza indirin.
Uygulama içinde e-ticaret takip kısmına giriyorsunuz.
Aliexpress.com u şeçip takip numarasını girdiğinizde sipariş nerede olduğunu görebilirsiniz.

Teşekkürler dediğinize bir bakacağım, acelesi yok ülke sınırlarına girdiyse illa ki gelecektir.

-- Az önce Aras Kargo eve teslim etti, açıkçası verginin alışveriş anında alınıp kargo firması ile gelmesi PTT'den çok daha hızlı oldu.

Son düzenleme:
Screenshot_20210908-171704.png

Arkadaşlar merhaba, şöyle bir şey çıktı.. Ne demek? İngilizcem var ama benim kargo İtalyaya mı çıktı  acaba satıcı kargoya müdahale edebiliyor mu bilmiyorum ama disputede iken kargonuz ülkenize giriş yaptı diye uyarı geldi, 3. Gün böyle bir şey yazdı.. Bu ne demek?

273647 dosyayı görüntüle

Arkadaşlar merhaba, şöyle bir şey çıktı.. Ne demek? İngilizcem var ama benim kargo İtalyaya mı çıktı  acaba satıcı kargoya müdahale edebiliyor mu bilmiyorum ama disputede iken kargonuz ülkenize giriş yaptı diye uyarı geldi, 3. Gün böyle bir şey yazdı.. Bu ne demek?
Bazen İtalya da falan depoları olabiliyor ürünler o bölgeden çıkmış olabilir.

Bazen İtalya da falan depoları olabiliyor ürünler o bölgeden çıkmış olabilir.
Türkiye ye girdi demesi ilginç tekrar oraya mı gidiyor? Anlamadım bu işi 57 gün oldu bugün 😩

Geri