Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alexrims td17 disc 100 kiloyu taşır mı?

sozdem

Üye
Tepki
27
Selamlar,
çok yeni bir alexrims td17 disc (antisnakebite) teker seti var, xt göbekli ve xt diskleri ile birlikte. 36 telli ama tellerin markasını bilmiyorum. Sorum şu, bu tekerler 100 kg için uygun mu? Alexrims.com'da jantın dış genişliği 23.9, iç genişliği 16.9 gözüküyor. Fiyatı da 300 YTL.
Yorumda bulunacak herkese şimdiden teşekkürler.

Scudo
sadi abi senin mavic jantlarının nesi var anlayamadım
neden değiştirmek istiyorsun çözemedim...

kaldırımdan inen birisi değilsin :)
araziye de girmiyorsun .................

boşa para harcamaya ne gerek var şimdi...???

16.9 mm 100 kilo için biraz ince kaçsada çemberlerin malzemesi buna dayanır diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: sozdem
@erc10000

kaşınıyorum ercan :)
şaka bi yana disk fren merakı. V frenlerim de çok iyi (sen de test ettin) de, ne biliyim değişiklik arayışı filan heralde :)
sağol

Şuan kullandığınız teker setini sölerseniz yardımcı olurken daha bi kolaylık olabilir...

Şu ankiler mavic x139, 32 telli, deore göbekler, V-fren.
Şehir içinde kullanıyorum.
Teşekkürler

sen teker seti al abi :D
onlara da ben el koyacam zaten :rolleyes:

al sen al bi teker seti...

bence disk illa olsun demiyosanız değiştirmeyin hatta illa disk istiyosanız gidin sadece göbekleri değiştirin yeter...

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
abi sonunda anladın yani
komple set almak şuankinden çok daha iyi olmayacak
anlamana sevindim....

• Beğen
Tepkiler: sozdem
Arkadaşlar jantın sağlamlığını sağlayan faktör jantın kendisi değil.. Yoksa tek kat jantlı ( hem de neredeyse kapı-pencere alüminyumundan yapılma)dandik bisikletlere binen kilolu insanlar göremezdik..
En baba jantın tellerini gevşek bırakın bakın ilk darbede ne oluyor..Ayrıca arada lastik denen bir mevzu var.. Bisiklet jantın üstünde gitmiyor..Bu da jantı koruyor haliyle..

Yeri gelmişken yazayım: Bisikletin yükü yukarıdaki tellerde değil de aşağıdaki tellerde oluyor.. Jantın örme (atlamalı) tekniği sonucu böyle..Yani bisikleti (ve sizi) yerle göbek arasındaki teller taşıyor..

Radial örmenin normal göbekle yapılmasını önermiyorum, çünkü standart göbekler bu tip örmeye göre tasarlanmamış.. Bu tip örmenin avantajı tekeri yanal (lateral) olarak çok rijid (esnemez) yapıyor..Arka tekerde radial örme sadece sol tarafta yapılıyor diye biliyordum ki Mavic bir jantında dişli tarafında radial örme yapmış..(SLR)

Geri