Alexrims S480 jant için 32 mm veya 35 mm dış lastik kullanabilir miyim?

nature_lover

Aktif Üye
Tepki
145
İsim
Nurullah Ulaşan
Bisiklet
Trek
Herkese merhaba,

Trek 7.5 bisikletim var Alexrims S480 jant im var. Şu an 28 mm dış lastik takılı jantı değiştirmeden 32 mm veya 35 mm dış lastik takabilir miyim? Dış lastiği muhtemelen İngiltereden getirteceğim

Scudo

Levent S.

Aktif Üye
Tepki
215
Bisiklet
b'Twin
32 mm takabilirsiniz maximum.

SRT

Forum Bağımlısı
Tepki
1.504
Başlangıç
1964—65
Bisiklet
Diğer
Aşağıdaki linke bakıverin.
(link)

Not:Jantın iç genişliği(inner width)önemli.Sizin kullandığınız jantın bu değeri: 15 mm' dir.Bu janta 35 mm kalınlığa kadar dış lastik takılabilir.

Levent S.

Aktif Üye
Tepki
215
Bisiklet
b'Twin
@SedatT; Sedat Bey yanlışınız olmasın, 15 mm kalınlıktaki jantlar maksimum 32 mm. lastik kabul ederler, o bile fazla önerilmez ideali 28 mm dir. Arkadaşı yanlış yönlendirmemek lazım.

Edit: (link)

burada da görebilirsiniz

SRT

Forum Bağımlısı
Tepki
1.504
Başlangıç
1964—65
Bisiklet
Diğer
@LEVENT S.Yukarıdaki linke siz de bir bakıverin.Ayrıca ben en ideali 35 mm diye yazmadım.35 mm'ye kadar dış lastik(eğer kadro-çatal açıklıkları müsade ediyorsa)takılabilir.Mesela:700x34c Cyclocross lastikler var.Benim bisikletin çatal açıklığı müsade etse takacağım.

Levent S.

Aktif Üye
Tepki
215
Bisiklet
b'Twin
@SedatT; Sedat Bey sizin verdiğiniz Linke de baktım, orada da 15mm. yi takip edin eğrinin son noktası tam 32 mm'nin altına bile gelmiyor. Üstelik yanılıyormuyum diye road.cc gibi forumları da araştırdım, 32 mm ye bile dikkatli olun diyorlar genellikle. Maşa-Çatal açıklıkları dışında tartışıyoruz elbette bunu.

SRT

Forum Bağımlısı
Tepki
1.504
Başlangıç
1964—65
Bisiklet
Diğer
Benim yolladığım Tabloda 15 mm jant iç genişliğini takip edince,hayali doğrunun 35 mm civarını kestiğini görüyorum. Ayrıca aşağıda bir link daha yolluyorum.Specialized Crux comp Disc(2012) bisiklette aynı jant kullanılmış ve orjinal halinde üzerinde "700x33c"lastikler var.Forumları okuyunca da :Alex S480 ve benzeri jantlar ile 35c dış lastik kullananların da olduğu görülüyor.
Uzun sözün kısası:Birçok yerde,bu jantlarla maksimum 32 mm lastik kullanılmalı dense de biraz daha araştırınca ,daha kalın lastik kullanılabildiğini de görüyoruz.Herkese kolay gelsin.
(link)

nature_lover

Aktif Üye
Tepki
145
İsim
Nurullah Ulaşan
Bisiklet
Trek
Teşekkür ederim beyler,

Şuan 28 mm dış lastik takılı ve lastiğin sağıyla maşa arası 1,3 cm falan boşluk var sol tarafta aynı şekilde.
Sizce 32 mm dış lastiği sorunsuz kullanabilir miyim? ve bir lastiğin Folding Bead ve Wire Bead diye 2 türü var arasındaki fark nedir?

SRT

Forum Bağımlısı
Tepki
1.504
Başlangıç
1964—65
Bisiklet
Diğer
Zaten tüm yazdıklarımdan da anlaşıldığı gibi 32 mm kalınlığındaki dış lastiği kullanabilirsin .Folding; katlanır,Wire; telli -katlanmaz tip dış lastik .Aynı lastiğin katlanır olanı biraz daha hafif ve pahalı olur.

nature_lover

Aktif Üye
Tepki
145
İsim
Nurullah Ulaşan
Bisiklet
Trek
@SedatT verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
schwalbe marathon plus road tire veya Continental Gatorskin ekteki lastikleri alabilirim.

İstanbulda yaşıyorum ve araziye pek girmem ancak şehirler arası tura çıkacağım bu yaz. İstediğim bisikletin akıcılığı çok bozmayan, ıslak zeminde çok kaymayacak, patlama konusunda sıkıntısı az bir lastik. Aslında gönlüm slick bir lastik kullanmaktan yana ancak bisiklette daha yeniyim ve dezavantajlarını ve avantajlarını bilmiyorum lastiklerin.

Sizce hangisini benim isteklerime daha uygun?

2.jpg 3.jpg

nature_lover

Aktif Üye
Tepki
145
İsim
Nurullah Ulaşan
Bisiklet
Trek
@Levent S.@SedatT
Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Schwalbe Marathon Supreme 700X32c çiftini 218 liraya aldım.