Scudo Sports

Akvaryum İçin Ön Bilgi ve Yardım

incesi varsa değiştirirler belki bi şansınızı deneyin

Scudo
bence de...olabilir. Çünkü Cichlidler kazımak isteyeceklerdir. Kum-çakıl karışımı işe yarar. Bizim akvaryumda sırf kum vardı. köstebek yuvasına çevirmişlerdi. Çakıl biraz işi engeller. Ama tek başına çakıl da çok sağlıklı değil

Çakılın üstüne yatırabilirsiniz sorun yok zamanla karışırlar...

götürmeyin panik yok sadece bi o kadar daha ince kum...güzelce sudan geçirin dökün üstüne. Zamanla çöküp çakıllarında arasına girerler nitrat birikimi olmaz.

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Yarın bi aldığımız yere götürücez bakalım eğer alırlarsa geri veririz. Şansızlığın bu kadarı kaç gündür masasıoyla uğraştık ama yinede kuramadık :) Aceleye geliyor hep o yüzden bu şekilde oldu. Eğer almazlarsa dediğinizi yaparız yapıcak bişey yok

bendeki kumda irili ufaklı karışık bu kum çiklet için uygun.
(link)

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Arkadaşlar silis kumu aldık bugün, diğer kumu aldığımız yere götürdük para iadesi yapmıycağını söyledi bizde evdeki muhabbet kuşlarına yem aldık birde akvaryuma dekor aldık bi tane. Kumu yıkadık serdik daha sonra filitreyi çalıştırmaya çalıştık ilk çalışmadı borunun aut yerinde çatlak varmış onu değiştirdik daha sonra çekmeye başladı şimdi sıkıntımız in aut yerinden su çıkıyor onu nasıl durdurabiliriz sorun ne olabilir sizce? Birde filitrenin içersindeki kömürleri yıkamalımıydık?

bu kum onlara tam uygun...Suyu da sert tutar nitratı tutmaz... olabilir

Makinanın yapısı gereği ( görmeden konuşmak olur ) conta lastik ya da izolasyon malzemesinde sıkıntı olabilir. Kömürü sadece hafif sudan geçirmek yeterli. Ama dış filtreyi bilemiyorum

Hayırlı olsun :) kömürü yıkamanıza gerek yok, filtre çıkış borusundan sızdırıyor anladığım kadarıyla, eğer boru sökülebiliyosa rekor kısmına teflon sarın düzelir, resim paylaşırsanız daha net anlaşılır

Giriş ve çıkış bölümlerindeki vidalar tam oturmamıştır. Bazı filtrelerin contaları olur bu kısımda. Contaları kontrol edin. Eğer tam sıkılmış bu kısım herşeye rağmen su kaçırıyorsa mutlaka filtreyi değiştirim. Sonra benim gibi filtre yüzünden 200lt su temizlersiniz :)

Akvaryumda sizsiz olun geçici çözüm üretmeyin. Sonra çok pişman oluyor insan.

Zirai Bilgisi olan insanlar tarafından yapılan yorumları dikkate alırsanız daha iyi olur yoksa sonuçları ağır oluyor.

@dvrzener müthiş hortlatmış konuyu 😂

Hoşuma gitti başka bir hobimi daha bisiklet hobimin forumunda görmek. Benim de kısa bir süredir tuzlu su akvaryumum var ve üzerine baya bir şey okuyup izliyorum. Ilgilenen ve soruları olanlar varsa, her zaman ulaşabilirsiniz.

Bu dolar kuru ve fiyatlarla akvaryum falan kurulmaz hale gelmiş. Sera nın 75w ısıtıcısı 350-400 TL olmuş, en basit dış motorlar almış başını gitmiş, yeni akvaryum kuracak arkadaşlara Allah'tan sabır diliyorum. Ufak tankımda karideslerimle mutlu mutlu takılıyorum, büyüğüne tekrar cesaret edemem
Malawinin popüler türleri ve kiraz karidesler hakkında ufak tefek tecrübem oldu, yardımcı olabilirim soran arkadaşlar olursa

Bayağıdır yatırım yapamıyorum 35*35 nano küp tankıma. Bu gidişatta yapılacak gibi durmuyor zaten. Bir kaç tetra cinsi balık ve karidesler kaldı. Bol miktarda da minare salyangoz. Rölantide kendi kendine işliyor hayat.

Bayağıdır yatırım yapamıyorum 35*35 nano küp tankıma. Bu gidişatta yapılacak gibi durmuyor zaten. Bir kaç tetra cinsi balık ve karidesler kaldı. Bol miktarda da minare salyangoz. Rölantide kendi kendine işliyor hayat.
Aynen benim de öyle, eskisi gibi özenip ilgilenemiyorum fiyatlar yüzünden. Arada mossları budayıp rahatlatıyorum :(

Maalesef ben de uzun zamandır akvaryum kurmayı dahi planlayamıyorum en son 10 yıl kadar önce yavru olarak aldığım Malavi mbuna cinsi cikletlerim birbirlerini parçaladılar. O kadar güzel renklere sahip hayvanların nasıl canavara dönüştüklerini görmek bana ağır gelmişti. o zaman saulosi, mbamba, hongi, demasoni, mpanga, buz prenses, iceman gibi genelde labidachromis türü balıklardı. Resimdeki balıklara benziyorlardı.
images (1).jpeg

Kuzenim çocuklarına bir heves alıp, ilgilenen olmadığı için verilecek ver aranıp ve benim almam ile akvaryum sahibi oldum. 1 adet 20cm boylarında pengasus, 3 adet japon var. Pengasus akvaryumda biraz zor hareket ediyor dönmeye kalktığında akvaryumun genişliğinden uzun olunca deli gibi hareket ediyor. Tahminimce akvaryum 40litre, acaba bu balık için daha büyük bir tank mı gerekli? Aslında büyük balığı takas yada sahiplendirip bir kaç küçük balık almak istiyorum.

Harici dış pompa ve filtreye sahip içinde kil topraktan 2 testi var filtrelerden hep kırmızı kil çıktı galiba suda zamanla özelliğini yitiriyor. 1-2 yapay bitki, çakıl, deniz kabuğu ve 3-4 tane taştan oluşuyor.

Önerilere açığım.
Kedim var akvaryum önüne çıkıp bakıyor henüz üzerine atlamadı.

Dosyalar

• IMG_20211118_165034.jpg
    IMG_20211118_165034.jpg
    63,7 KB · Okunma: 41
  • IMG_20211119_102219.jpg
    IMG_20211119_102219.jpg
    41,5 KB · Okunma: 43
  • Beğen
Tepkiler: ghostt
@MakRo merhaba. Evet dediğiniz gibi akvaryum çok küçük kalıyor. Zaten 40 litre ise 3 Japon bile fazla gelir o akvaryuma. Yasarlarmi tabi yaşarlar 5 kişilik evde 20 kişi yaşayabildiği kadar.. bildigim kadarıyla köpek balıkları akvaryum şartları uygun olduğu durumda 1 metre üzerine kadar buyuyebiliyor..akvaryum.com forumundan sahiplendirme yapabilirsiniz veya orada arastirabilirsiniz. Japon balıklarının bakımı vs olarak da.. kendim 1.20x70x70 akvaryuma sahibim ve mpanga ciklet bakiyorum.. ayrica içindeki yapay süsleri çıkartmanizi tavsiye ederim. Baktığımız canlıların doğal yaşamlarına uygun şartlarda bakarsak daha sağlıklı yaşarlar

Öncelikle suya salınım yapan testilerden ve yapay tüm malzemelerden kurtulun. Japon balıkları geniş hacimli akvaryumlarda sağlıklı büyürler, bahsettiğiniz hacim 3 japona anca yeter gibi. Küçük balık olarak Tetra türlerine bakabilirsiniz, sürü olarak hareket ettikleri için seyri oldukça keyiflidir. Su değişimini birkaç gün dinlenmiş su ile 15 günde 1 %30-40 oranında yaparsanız iyi olur, tabi siz zamanla daha iyi deneyimlersiniz. Isıtıcıdan bahsetmemişsiniz, eğer japon balığı dışında bir balık bakacaksanız ısıtıcı almanız elzem olacaktır. Keyifli hobiler.

@ufuq81 @recklesstr yorumlarınız için teşekkür ederim. Akvaryumu teslim aldığım kuzenimden ötürü 40 litre demiştim. Ölçü olarak 68x24x36 şeklinde ön tarafta da kavisli cam mevcut. Dediğiniz gibi yeniden bir düzenleme şart, yapay bitki ve testileri çıkarttım ufaktan yerli ve yabancı forumlar üzerinden araştırıp yeniden dizayn edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
@MakRo Akvayum.com bu platformun balik versiyonu gibi oraya bakabilirsin😉

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri