Tropeus çok ehemniyet verilmesi gereken balıklardır. Şu an 800 litrelik işyerimizdeki akvaryumda tam karşımda 60 adet yavru Duboisi Maswa bana yem vermem için yalvararak bakmaktadır. Düzenli beslemek her yemi vermemek sularını en fazla 2 haftada bir değiştirmik farklı türleri ( tropeus için konuşuyorum ) bir arada tutmamak gerekmektedir. İlacına kadar özenli davranılması gerekiyor. Diğer cikletler gibi dayanıklı su değişime karşı güçlü balıklar değillerdir. O yüzden diğer cikletlerle beslenemezler ve kesinlikle beslenmemelidirler. Fiyatları da anasının gözü gibidir. Paranıza yazık olur emeğinize yazık olur elbette bu şahane canlılara çok yazık olur
Tropeuslar konuşur gibi bakarlar çok sevimlidirler çok haşarıdırlar hızlıdırlar hatta o kadar hareketlidirler ki "ne oluyo bunlara" dersiniz...Ama bir o kadar da sert balıklardır. Canı kavga isterse "gözümle gördüm" inanılmaz dövüşürler...
Peki o zaman bilgim yok tam olarak malawi akvaryumu kurma aşamasındayım. Peki bir sorum daha olacak Diyelim ki akvaryumu kurarken 5 yetişkin sarı prenses alsak diğerleri yetişkin altı balıklar olsa olur mu? Yine Sarı prenses iceman yada mavi prenses beyaz prenses gibi. 250 LT akvaryum cumartesi kurulcak salı günü balıklar alıncak?
Onlarla sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama en büyük olay aynı gölün beyleri-bayanları olmalı. Afrikalı cikletler her zaman iyidir. Amaann güney amerika cikletlerine bulaşmayın derim. Piranha gibi bir balıkla aynı ortamda olan bir türleridir. Bir de en önemlisi 1 adet baskın erkek 4-5 ya da 6 adet dişi almalısınız. Sebebini besledikçe daha iyi anlayacaksınız Çünkü erkekler arasında sürekli bir kavga olur en sonunda güçlü olan diğerini vura vura bir köşeye sıkıştırıp ölmesine neden olur. Dişileri de 4-5 bilemediniz 6 dişi alırsanız sürekli çiftleşmek isteyen erkeğin baskını dağıtmış balıkların yumurta taşımasından dolayı açlık ve hasarını azaltmış olursunuz. Tropheus'lar bi iş daha zor. Size tavsiyem beyaz prenses değil de mavi-sarı ya da iceman olabilir. Beyazlar biraz sıkıntılı...Cumartesi dolduracaksanız klor gidericileri-bakteri kültürü gibi ilaçları kullanılacaksa bolca da havalandırılacaksa aslında salı günü uygundur
Değerli yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim. Çok güzel bir hobi heycanlanıyorum bir an önce kurmak istiyorum akvaryumu. Dış filtrenin bakımı yapılacak o yüzden cumartesiyi bekliyoruz ve akvaryum için profil yapılacak bir sorun yapamıyalım diye. Öncelikle Yavru almayı düşündük fakat biraz aceleci bir yapım vardır ve meraklıyımdır bu konulara en az 5 adet sp alıp yetişkin halde onların yavrulamalarını istiyorum. 1e4d olarak. İceman ile mavi prenses birlikte yaşarlar o zaman sıkıntı yok? Yunuslarında birlikte yaşadıklarını biliyorum fakat boyut olarak daha çok büyüyorlar ve görsellik açısından hoşuma gitmiyor kafa yapıyorlar v.s. Cumartesi günü kurduğumda fotoğraflarını paylaşıcam sizlerle. Bakalım nasıl bir görüntü çıkacak ortaya
Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Acele de etmeyin derim. Balıkları görün hareketleri nasıl renkleri soluk mu zaten hasta ya da sıkıntılı olduklarında akvaryumcu daha kapağı açar açmaz ki tepkilerinden anlarsınız. Bahsedilen türler bir arada olur ama her tür 1 erkek 4-5 dişi olursa daha güzel olur. Hemen de yavru alabilirsiniz 3-4 ay sonra da...Alışma durumları vardır. Az da olsa strese gider tüm balıklar. Size diğer tavsiyem ciklet dışında başka türler koymamanız haa bir de tropheus ve frontoza ve elbette GÜNEY AMERİKA CİKLETLERİ...Şimdiden hayırlı olsun
açıkçasını şunu düşünün derim...sarı prenses aldınız. Yirmi tane yavru verdi...Akvaryum hacmi açısından geleceği de düşünmek lazım. Ve bu olay periyodik olarak olacaktır. boyutu ne kadar akvaryumun
10 tane yeterlidir...Ama yavrulama olayını sakın unutmayın. Bir de bu çılgın balıklar girintili çıkıntılı kayaları çok severler. Bolca bulundurun
Arkadaşlar kurucaktık akvaryumu kum bulamadık bu aldığımız kumda işe yararmı yaramazmı sıkıntıya düştük açıkçası. Üzüldüm çok ne olucak bu kadar kum, bunlarla olur mu olmaz mı bir akıl verecek varmı arkadaşlar?
kum az ayrıca bu çakıl sanırım. Çakıl maalesef nitratı tutuyor o da suda asitlenmeye verimsiz sağlıksız su ortamına neden oluyor. cichlidler sert suyu sever çakıl suyu sertleştiriyor ama kum da olsa elbette daha güzel olurdu. Bol girintili çıkıntılı kayalar da olması gerekiyor. 10-15 balık gayet güzel olur
Bu kumu geri doldurup geri götürelim o halde kabul ederlermi bilmiyorum. 25kg olarak aldık 30 kg geri götürücez nasıl olucak bilemedim canımı sıktı bu durum bi şeyi beceremedik yaa