Scudo Sports

Akvaryum İçin Ön Bilgi ve Yardım

Betül hanim,

bence kesinlikle cok güzel bir hobi. ben anlamam ama rahmetli babamin 300lt lik 6 köseli yüksek bir akvaruyumu vardi ve cok güzel bir görüntü veriyordu eve. Sunu söyleye bilirim, söyle 15-20 dakika izleyince insani mütis bir sekil de sakinlestiriyor. Umarim güzel bir akvaruyumunuz ve güzel baliklariniz olur. Öneride bulunamam cünkü akvaruyumla alakali hic bir bilgiye sahip degilim, kusura bakmayin. :(

Size basarilar dilerim... :in:

Scudo
@S.Koca

Sinan bey dediğim gibi çok çok yeniyim bu konuda acemice kurmak istemiyorum. Basit bitkiler varmış özel kum gerektirmeyen sık sık kuma ekildiğinde durabilen bitkiler bunları bulmak basitmiş. İç dekorasyon için ne gibi objeler kullanabilirim acaba? Tatlı su akvaryumu kurucam o yüzden denizden alabilceğim herhangi birşey yok sanırım. yavaş yavaş üretim v.s yapmak gerekiyor sanırım her canlı gibi üremeleri gerekiyor. Öğrenmem gereken çok konu var sanırım. Forumda farklı hobilerle ilgilenen ne çok arkadaş varmış sevindim buna.

@tall81

çok güzel ,biraz hırçın ve agresif balıklar izlemesi zevkli oluyor,bende 4-5 çeşit vardı

@murat cömez

Teşekkür ederim paylaşımıma katkıda bulunmanız bile yeterli. Kurulduktan sonra bu konu üzerinden paylaşıcam fotoğrafları :)

@tall81

Çok güzelmiş akvaryum :) içerisindeki taşları nereden temin ettiniz acaba? Birde kum sanırım bitki üretimi için olan kumlardan

https://i.hizliresim.com/eaLPqz.jpg
kedi gibi uysallar yemek bekliyorlar beni görünce :D

@Betül özkal

Betülcüm selam
Ne hoş düşünmüşsün. Şimdiden kolaylık diliyorum sana. Sağolsunlar forumdan desteğin çok, sırtın yere gelmez :)

taşlar işyeri bahçesinden :) sizede verebilirim. tabandaki bitki kumu değil iri bir kum çakıl gibi

İsterseniz adım adım gidin, öncelikle hangi balık türü besleyeceksiniz bunu netleştirin, zira o kadar fazla alternatif var ki bunun için öncelikle kararlarınızı aşama aşama netleştirmeniz gerekir.

Bitkilerle ilgili olarak canlı doğuran akvaryumlarına yeni başlayanlar tarafından en çok tercih edilen bitki türlerinden biri (link) budur. Bunlara benzer bir kaç alternatif daha var fazla bir uğraşı olmamakla beraber hızlı büyümesi sizi en çok yorabilecek noktadır.

Denizden ya da tatlı sudan akvaryumunuza birşey ilave etmeyin, bunların içinde bir şekilde kurtçuk ya da asalak olma ihtimali yüksek. Bununla birlikte eklemeniz gereken tüm aksesuarların temizliğine özen gösterin.

Dekorasyon göze hitap eden birşey kişiye göre değişir benim tercihim her zaman için doğallıktan yana. Bu nedenle canlı doğuranlar için bitki ve bol delikli taşlar kullandım. Chiclidler için ise büyük kayalarla akvaryumun 1/3 ünü kapladım ve balık sayısının az tuttum. Size önerebileceğim bu noktada yavru balıkların saklanmasına imkan verecek nesneler kullanabilirsiniz, öte yandan akvaryumun zeminine ulaşımınızı kısıtlamamaya dikkat edin.

@alper Ku

Fotoğraf gözükmüyor alper

2 yıl önce taşındıktan sonra bir dahada kurmadım :D Dekorasyon olarak doğal taşlar kullanabilirsiniz benim gibi yapay şeylerle doldurmayın bence belli bir süre sonra yoruyor. :D
Not: Akvaryumun suyunu değiştirmiştim balıklar yoktu :)
https://i.hizliresim.com/x9Qv9N.jpg

@NEVRES KME

Teşekkür ederim ablacım :) Sağolsunlar sporcuların hali böyle oluyor işte paylaşımcı bencil olmuyorlarr özelliğimiz bu hepimizin. Aileyiz sonuçta

• Beğen
Tepkiler: NEVRES KME
ben bitkili akvaryumu ilk başta tavsiye etmem çok emek gerekir ve zahmetlidir,masraf yapıp aldığım bitkilerim tek tek öldü hertürlü ilgilendim ama olmadı,herşeyi geçtim çürüyen bitki artıkları suyu mahvetti ve balıklar mantar oldu.hepsini çıkartıp attım

@S.Koca

Haklısınız öncelikle türleri belirlemeye çalışıyorum araştırıyorum buradan yazılanları değerlendiriyorum. Genelde ufak türleri istiyorum büyük balıkları istemiyorum kesin kararlaştırınca türleri burada paylaşıcam ona görede hareket edebiliriz. Bitkilerin bakımı zor oluyor mu? Yani bilgim yok kusura bakmayın, alınan bitkilerin ölmesi v.s mümkün mü?

@Emre Keleşoğlu

Akvaryumun içi renkli gözüküyor :). Bakalım biz ne yapıcaz şu an karar aşamasındayız

• Beğen
Tepkiler: Emre Keleşoğlu
@alper Ku

bencede bitki bakımı zor ilkin çok uğraştırabilir ve ölebilir zamanla bitkiye geçerseniz daha iyi olur

@tall81

ona göre tür seçmek gerekiyor o zaman. Akvaryumdaki taşlardan koymak istiyorum bende nereden bulabilirim acaba onlardan?

Bitki türleri de balık türleri gibi çeşitli ve ihtiyaçları farklıdır, çok dayanıklıları olduğu gibi hassas bir yapıya sahip olanları da mevcuttur. Bitkilerin ihtiyaçlarına duyarlılığı(ışık-gübre-C2O gibi) bakımının kolay ya da zor olmasını sağlar. Her canlı gibi bitkiler de ihtiyaçlarını karşılayamadığı takdirde ölür elbette. Sizin dikkat etmeniz gereken besleyeceğiniz balıklarla bitkilerin ihtiyaçlarının çakışmaması. İlk aşamada bitki kısmına takılmayın derim. Akvaryumunuzda su kimyası oluştuktan sonra mutlaka istediğinize yakın bir bitkilendirme yapabileceksiniz. Dediğim gibi önce balıkların seçimi, sonra diğer tercihler. Siz balıkların seçimini ve akvaryumun kurulumunu yaptıktan sonra bizim fikirlerimiz ve önerilerimiz de netlik kazanacaktır.

@S.Koca

Sarı prenses, Ciklet, lespistes, neon gibi balık türlerini istiyorum. Hangisi birbiriyle yaşamaz onun hakkında bilgim yok ama :). bitkilendirmeyide daha sonra düşünücem o kadar kolay değilmiş onu anladım

Taşları akvaryumcular satıyo fakat hobi diye aksesuar diye çok basit şeyleri çokta pahalı satıyolar o yüzden çevredende bulabilirsiniz, isterseniz bende verebilirim bahçede var bizim :) belli şeyler dışında aksesuar vs şeyleri akvaryumculardan almayın bence

@Betül özkal

bence prenses güzel seçim renkleride var çokta akıllı balıklar :) bitkiyi sonra düşünüyosanız lepisteside eleyin

@Betül özkal

Taşları bu çicekçi demeyeyim de böyle bahçe ürünleri satan yerler oluyor çiçekleri olan ağaçları olan adını tam bilmiyorum öyle yerlerde de bulunuyor. İstanbul Bahçeşehir i biliyorsanız tarif edebilirim :D Ciklet balığı lepistes ve neonlarla yaşamaz :) Sarı prenses de bir ciklet türüdür. :)

@tall81

Eğer elinizde fazladan var ise seve seve kabul edebilirim taşları :). İŞ ticarete dökülünce herşeyin fiyatı uçuyor. Biraz önce bir video izledim. Adam ufak fıcıya balık yemi koyup bağlayıp boğaza atıyor, bunun kokusunu duyan deniz atları fıcıya yapışıyor ve çiftini 100 dolardan satıyormuş. Üzüldüm açıkçası

@Emre Keleşoğlu

Emre bey o zaman ciklet beslicez :) Sarı prenses zebra mavi prenses birlikte yaşar sanırım. Çok karışıkmış bu durum da kavga ediyorlar bizler gibiler :) ırkçılar

http://www.youtube.com/watch?v=ee8AWyW_9R0

Balıklara bak sen ya :).

Geri