@Candan Biberci tatili biraz daha uzatsanız bari. Bir kaç tur daha sıkıştırabilirdiniz. Maşallah Allah problemsiz keyifli turlarınızın devamını nasip etsin.
@recep24ank Sağolasın.Evet diğer sanayi işletmelerinin altında kalanları düşünürsek en azından burasının kurtarılması teselli verici..
@şamilkafkas Kısmetse yarın bir tur planım daha var.Germanicopolis antik limanı diye çok az bilinen bir yere pedallayacağım.Rüzgar 20 km nin altına düşerse erken saatte çıkacağım inşAllah.Bu ara sert poyraz var Bursa'da.
@Kerim A. Sağol.Daha öncede dediğim gibi sen Bursa'ya hayırlısıyla gel.Gezilip görülecek çok yer var
Mükemmel olmuş kardesim. Tekerine pedalına sağlık. Galiba senin iznin boyunca daha cok yerler göreceğiz. Ellerine sağlık güzel fotoğraflar[emoji122] [emoji122] [emoji122]
Üstad, ben yeni üye oldum bu siteye. Gerçekten imrendim size. Kısmet olursa bende böyle kültür turları yapmak ve katılmk istiyorum. Anlatımınız gerçekten çok hoş, sayfalarca olsa sıkmaz insanı. Özellikle sorun çıkaran bir iki köpeği bertaraf etmiş olmanız çok ilgimi çekti. Bisiklet üzerinde iken "hareket ediyorsa saldır" şeklinde güdümlenmiş köpeklere rastlarım diye biraz tırsıyorum. Şimdi üstadım, böyle bir durumda ne yapmak lazım? Siz ne yaptınız Allah aşkına? Can kulağıyla bekliyorum cevabınızı
@Altın Sikke Evet ürkütücü biraz ama vahşet insanlığın geçmişinde olduğu gibi geleceğindede olacak malesef..
@BicycleLover Evet bir gün içinde rahatlıkla tamamlayabilirsin.Ben 85 km fotoğraflar dahil 3.55 saatte tamamladım.
@beci Sağol Allah razı olsun.Allahın izni ile planım öyleydi hatta bu sabah antik lian turu için 05:30'da evden çıktım 36 km sonunda yoğun köpek tazyiği ve bataryamın morta bağlamasından dolayı yarıda bırakıp geri döndüm.75 km lik antrenman turu oldu malesef.
@oceanix Teşekkür ederim.Köpek mevzusunda her zaman şansınız yada bildikleriniz size faydalı olmuyor.Tıpkı bu sabah ücra bir köyde kangal ve çoban köpekleriyle verdiğim mücadele gibi.Korkak ama salık çoban köpekleri ve bağlı azman kangallar..Çoban köpeklerine taş ve sopayla atar yaptım kaçtılar amma ve lakin kangalların agresifleşmesi çoban köpeklerinide gaza getirdi.Sonuç yola yatıp gelmemi beklediker..Bile bile ladeste olunmazdı geçsem taşla sopayla kesin ısırmasalar bile rahatsız edeceklerdi.Benimde köyüm var ama bazı köylerdeki köpek sahipleri harbiden denyo..Üç köpek varsa biri salık geziyor.Köpekte boyutta önemli devamlı havlayan tıfıl köpekleri sallamam çoğu zaman.Dibinde havlar ama ısırmaya cesaret edemez.Ama Kangal yada Aksaray malaklısı gibi bir köpekse tamam abi deyip kuyruğu kıstırıp sen geri döneceksin Köpek eğitmenleri bile saldırıya uğrayabiliyor.
Zorunlu olmadıkça köpek varsa gerekirse geri dönüp güzergahı değiştirmek en mantıklısı..
@Candan Biberci Dog repeller cihazlar var. Belki duymuşsundur. Köpeği uzaklaştıran ses çıkarıyor sanırım. Ben bisikletime o cihazdan takmayı düşünüyorum. İşe yararmı bilmiyorum. Kullanan biri varsa umarım denk gelir ve söyler. Köpeklere komik de gelebilir çıkan ses ve benim o sesin arkasına sığınmaya çalışmam. Görücez. İşe yarıyorsa yazarım burdan. İlgilenen olursa faydalanır. İyi günler.
@oceanix Köpek kovucu genelde etkili oluyor ama bazı azman türler gerçektende iyi yada kötü davranıştan anlamıyorlar Cihazı iplemiyorlar.Arkadaş dazer köpek kovucu aldı köydeki sadece havlamayı bilen köpeklerde etkili evet ama dediğim azmanlardan 3 tane denk geldi biri kaçtı ikisi atak yaptı.Ben mezarlık duvarına arkadaş ise ağaca.Köpeklerin sahibide otorite kuramıyor çağırdı ama köpekler parçalarcasına bağırıp duruyordu.
Zamanı geldi çok havlayıpta sonra kendisini sevdiren köpekler oldu.
Kısacası köpek kovucu,centilmen yada atarlı davranışlar her köpekte işe yaramıyor..