Emrah Özşahin
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.645
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Cyclocross
Daha önce 105 Aktarıcı almıştım (5701). Aktarıcıyı aldığım Merlin sitesindeki sipariş detaylarına baktığımda kısa bacak ya da uzun bacak yazmıyor.
2014 yılında almıştım. O dönemde gelecekte upgrade yapmak için uzun bacak almaya özen gösterdim diye hatırlıyorum. Ama hatırlamıyorum tam olarak. Belki stokta yok diye kısa almışımdır.
Simdi de ruble almak istiyorum. Buna uyup uymayacağını bilmiyorum.
11-32'lik veya uzun bacaksa kaça kadar destekliyorsa maksimum olan dişliyi almak istiyorum.
internette 105 arka aktarıcı kısa bacak ile ilgili yaptığım araştırmada şöyle özelliklerinin olduğunu gördüm.
Series: 105 * Model: RD-5701 SSS
* Cassette Compatibility: 10-speed
* Maximum Sprocket: 30T
* Minimum Sprocket: 11T
* Maximum Front Difference: 16T
* Total Capacity: 33T
105 - 5701 Uzun Bacak
bu videoya göre ölçtüm benim aktaracının uzunluğu da 65-70 mm arası çıkıyor. Videoya göre kısa bacak. Ama altta şöyle bir yorum yazmış birisi. Ona bakınca da medium gibi geldi. Anlamadım.
You might want to edit a misstatement about the different cage lengths, your long cage derailleur is an SGS. The actual lengths of common derailleur cages are:
SS (short cage) = 50mm
GS (medium cage) = 74mm
SGS (long cage) = 86mm
Bu arada nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.
Amacım yokuşları daha iyi tırmanmak için yüksek max yüksek dişli sayısını elde etmek.
Vites kolları Sora 9'lu sistem.
Arka aktarıcı 10'lu sistemi destekleyen 105 aktarıcı
11'li ruble alsam, zinciri değiştirmem gerekir mi?, ileride vites kollarını 105'e terfi ettirip 11'li sistemi kullanabilirim. 11'li alınca aktarıcıyı da değiştirmem gerekiyorsa gerek yok. 10'lu ruble alırım.
2014 yılında almıştım. O dönemde gelecekte upgrade yapmak için uzun bacak almaya özen gösterdim diye hatırlıyorum. Ama hatırlamıyorum tam olarak. Belki stokta yok diye kısa almışımdır.
Simdi de ruble almak istiyorum. Buna uyup uymayacağını bilmiyorum.
11-32'lik veya uzun bacaksa kaça kadar destekliyorsa maksimum olan dişliyi almak istiyorum.
internette 105 arka aktarıcı kısa bacak ile ilgili yaptığım araştırmada şöyle özelliklerinin olduğunu gördüm.
Series: 105 * Model: RD-5701 SSS
* Cassette Compatibility: 10-speed
* Maximum Sprocket: 30T
* Minimum Sprocket: 11T
* Maximum Front Difference: 16T
* Total Capacity: 33T
105 - 5701 Uzun Bacak
- 10-speed 105 wide link rear derailleur medium cage - GS
- Advanced Wide Link design increases rigidity and shifting performance
- Super stiff for fast and accurate changes across the cassette
- Large 11 tooth pulleys increase service life and reduce noise
- Super light shift action
- Compatible with 8, 9, and 10-speed drivetrains
- Maximum low sprocket 32T with double chainset
- Maximum front difference 22T, total capacity 40T
bu videoya göre ölçtüm benim aktaracının uzunluğu da 65-70 mm arası çıkıyor. Videoya göre kısa bacak. Ama altta şöyle bir yorum yazmış birisi. Ona bakınca da medium gibi geldi. Anlamadım.
You might want to edit a misstatement about the different cage lengths, your long cage derailleur is an SGS. The actual lengths of common derailleur cages are:
SS (short cage) = 50mm
GS (medium cage) = 74mm
SGS (long cage) = 86mm
Bu arada nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.
Amacım yokuşları daha iyi tırmanmak için yüksek max yüksek dişli sayısını elde etmek.
Vites kolları Sora 9'lu sistem.
Arka aktarıcı 10'lu sistemi destekleyen 105 aktarıcı
11'li ruble alsam, zinciri değiştirmem gerekir mi?, ileride vites kollarını 105'e terfi ettirip 11'li sistemi kullanabilirim. 11'li alınca aktarıcıyı da değiştirmem gerekiyorsa gerek yok. 10'lu ruble alırım.