Scudo Sports

Aktarıcının Kısa-Uzun bacak olduğu nasıl anlaşılır

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Daha önce 105 Aktarıcı almıştım (5701). Aktarıcıyı aldığım Merlin sitesindeki sipariş detaylarına baktığımda kısa bacak ya da uzun bacak yazmıyor.
2014 yılında almıştım. O dönemde gelecekte upgrade yapmak için uzun bacak almaya özen gösterdim diye hatırlıyorum. Ama hatırlamıyorum tam olarak. Belki stokta yok diye kısa almışımdır.
Simdi de ruble almak istiyorum. Buna uyup uymayacağını bilmiyorum.
11-32'lik veya uzun bacaksa kaça kadar destekliyorsa maksimum olan dişliyi almak istiyorum.

internette 105 arka aktarıcı kısa bacak ile ilgili yaptığım araştırmada şöyle özelliklerinin olduğunu gördüm.

Series: 105 * Model: RD-5701 SSS
* Cassette Compatibility: 10-speed
* Maximum Sprocket: 30T
* Minimum Sprocket: 11T
* Maximum Front Difference: 16T
* Total Capacity: 33T

105 - 5701 Uzun Bacak
  • 10-speed 105 wide link rear derailleur medium cage - GS
  • Advanced Wide Link design increases rigidity and shifting performance
  • Super stiff for fast and accurate changes across the cassette
  • Large 11 tooth pulleys increase service life and reduce noise
  • Super light shift action
  • Compatible with 8, 9, and 10-speed drivetrains
  • Maximum low sprocket 32T with double chainset
  • Maximum front difference 22T, total capacity 40T
Total capacity 33T ile Maximum Sprocket 30T ne demek, 11-32 ruble alsam uyar mı.

a0b5157b12fc216aef735d889d006f35.jpg

bu videoya göre ölçtüm benim aktaracının uzunluğu da 65-70 mm arası çıkıyor. Videoya göre kısa bacak. Ama altta şöyle bir yorum yazmış birisi. Ona bakınca da medium gibi geldi. Anlamadım.

You might want to edit a misstatement about the different cage lengths, your long cage derailleur is an SGS. The actual lengths of common derailleur cages are:
SS (short cage) = 50mm
GS (medium cage) = 74mm
SGS (long cage) = 86mm

Bu arada nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.
Amacım yokuşları daha iyi tırmanmak için yüksek max yüksek dişli sayısını elde etmek.
Vites kolları Sora 9'lu sistem.
Arka aktarıcı 10'lu sistemi destekleyen 105 aktarıcı
11'li ruble alsam, zinciri değiştirmem gerekir mi?, ileride vites kollarını 105'e terfi ettirip 11'li sistemi kullanabilirim. 11'li alınca aktarıcıyı da değiştirmem gerekiyorsa gerek yok. 10'lu ruble alırım.

Scudo
RD-5701 aktarıcıyla ilgili Bike Discount sitesinde şöyle bir bilgi mevcut:

The rear derailleur RD-5701 will be available in two versions: SS (with a short cage) and GS (with a medium cage).

Yani 3 değil 2 versiyon varmış bu modelde, SS ve GS (short cage ve medium cage). SS tipinin 11-30, GS tipinin ise 11-32 dişli rublelerle uyumlu olduğu belirtilmiş.

Sizin yaptığınız ölçüme göre aktarıcınız GS yani medium cage olan tipte. 32 dişli ruble kullanabiliyor olmanız lazım.

youtube videosunun altına yazılan yorumdaki 3 çeşit uzunluk sanırm 5800 için. Benimki 5701. Kısa-Uzun ayrımı neye göre yapılıyor bilemedim. Keşke kitapçığı falan saklasaydım. sitede belirtilen ürün de kaldırılmış. Bir bisikletçiye götüreyim en iyisi. Umarım anlar. Gerçi o da ellerindeki rubleyi kaptırmaya çalışır ama neyse. Emin olup internetten sipariş verebilseydim güzel olurdu. Bir de başka sıkıntı var tabi. Arka aktarıcı 10'lu destekliyor. 11'li 105 - 5800 ruble alsam kullanabilirmiyim. İleride aktarıcıyı ve vites kollarını değiştireceim 5800'Lük sisteme geçeceğim. Olmuyorsa mecburen 9 veya 10'lu ruble almam gerek. Sizce en mantıklısı hangisi. Parça parça upgrade edeceğim.
Vites Kolları 9V - Sora
Arka Aktarıcı -10v - 105-5701
Ruble ??
Zincir ??

Bisikletinizin arka aktarıcısı kısa bacak yanılmıyorsam 30T ye kadar destekliyor, eğer kullandığınız sistem şuan 9 lu ise 11 li ruble uyumsuz olacaktır.

bende anlayamadım kısa mı uzun mu 1 gündür araştırıyorum. En iyisi 11-30'luk almak sorun olmaması için.
9 veya 10'lu kaste 11-30 alsam sıkıntı olmaz herhalde. 1 dişliyi kullanmam 10'lu alırsam.
Amacım daha sonradan upgrade yapmak onun için 11'li almak istedim ama tekrardan ruble almam gerekecek yeni grupset yaparken. Ya da şimdi 5701 kaseti alırsam 10'lu sistem, aktarıcıda 10'lu destekliyor. Vites kolları 9'lu. 1 vites kullanmam vites kollarını değiştirene kadar.
11'li sisteme geçiş şuan zor görünüyor.

11-28 li 9'lu ruble ve yeni zincir alarak sorunu çözdüm. İstediğim gibi olmadı ama neyse.
Artık yeni bisiklet için para biriktirme vakti.

Geri