Scudo Sports

Aileleri bisiklete karşı çıkanlar

21 yaşımı bitirdim 22deyim bisikleti alalı 3-4 ay oldu.Yazın Trakya turu yapmak istiyorum bu amaçla da tur malzemelerimi alıyorum.Babam haklı olarak bu ülkede bisikletten ne anlarlar biri dokundurup bassa gitse ne olacak sat gitsin aldıklarını diyor.

Scudo
Benim de ailem gereksiz görüyo haliyle bisikletimi kendi paramla aldım babam bisiklet sevseydi yol ve arazi için ayrı ayrı bisikletim bile olabilirdi...

Ben 31 yaşındayım, ülkenin çoğunun bisikletle dolaştım... Yıllardır bisiklete binerim. Buna rağmen hala annemden fırça yerim... Babamda oğlum ne bisikletle gidiyorsun atla arabaya, arabayla git der...

Tabiiki büyüklerimizde haklı... Büyüklerimizi konuşarak tatlı dille ikna etmekten başka çaremiz yok maalesef...

bisiklet alamadığım zamanlarda hep bisiklet videoları izletiyodum anneme, bir nevi psikolojik baskı oluyordu ona. "benim çocuğumun onlarda neyi eksik vb" gibi. bi süre sonra annemi bisiklete alıştırmıştım ve bi sonraki hedefim annemin babamı ikna etmesiydi. tabi ben de takviye yapıyordum, yolda bi bisikletli görünce hemen babama gösteriyodum. biraz zaman geçtikten sonra o da kabullendi. doğum günü hediyesi olarak bisiklet almaya götürdü beni. şimdi babama izletiyorum videoları. geçen bursa uludağ'dan iniş videosunu izledikten sonra bana da bu yaşımdan sonra bisiklet sürmeye başlatacaksın dedi :)

• Beğen
Tepkiler: olympos
Babam bisikleti 3000 TL ye aldığımı duyunca biraz sıkıntı yaptı tabi. Çok para veriyorsun falan diye. Fox ve Xt (3450 TL ) seti de söyledim, şimdilerde konuşmuyoruz. . .

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
@aliyilmaz
Sigaraya Bonzaiye başlarım de. Mecburen izin verirler ;)
Yahu arkadaş yine eski konuymuş. 4 yıl geçti artık 21 yaşında olmuş ve aileyi pek takmıyorsundur.

@Heisenberg İlk bisikletimi ilk maasimla 18 yasinda aldim. Kimseye sormadim, birsey diyen olmadi...
40'i devirdim hala cocuk gibi dagda bayirda geziyorum firsat buldukca birsey diyen olmuyor...

Gectigimiz Cumartesi arka frenim bosaldi kros bir yolda inerken yuvarlandim kol ve bacakta bir suru cizik, arka fren arizali, fren kolunda bir parca yuvasindan cikti takamadim vb. Gerci dusene kadar iyi vakit gecirdim, sonrasinda da tek fren eve kadar geldim. Laf edeceklerini bildigimden yolda acile ugrayip sisen parmagimin filmini de cektirdim kirik-catlak yok :)

3 gundur annem ve esim birseye uzandigimda agriyan kolum ve elim yuzunden yuzumu eksitsem basliyor konusmaya :p
"Adam gibi yerlerde binsene" "kac yasinda adam oldun hala akillanmadin" "bıdır bıdır bıdır :)"

Benim 8 yasindaki ufakligin derdi de "nereden dustun, nasil dustun, ben olsam duser miydim"
Ona da zaten guvenli surmesi, frenlemesi, bozuk yer kaldirim veya 1-2 basamak inecekse agirlik merkezi durus vb. ne yapmasi gerektigini gosteriyorum. Kafada kask olmadan binmiyor, aldigi riskler ve dikkat etmedigi her an dusup sakatlanirsa bana gelip zirlayamayacagini biliyor!

Her zaman birileri itiraz edecek veya onaylayacak. Siz artik caninizin istedigini yapacak yastasiniz. Durumu guzelce izah edin, dogruyu egriyi arastirip ogrenin, gereksiz risklerle kendinizi ve cevrenizi uzmeyin, sevdiginiz saglikli ve guzel birsey yaparken mutlu oldugunuzu hissettirin alisirlar zamanla ;)

@Osman Kıtay kardesim, konu eski ama hortlatan arkadas yeni ve pazar gunu yazmis derdini. ayni dertten muzdarip :) aile ;)

Anne her yaşta anne işte:) Yaş 24'e geldi. Çat kapı farklı illere falan da giderim bir ararım buradayım bir ararım şuradayım bazen haber de vermem eve gelince söylerim buna alışkınlar lakin özellikle ilk spd başladığım zamanlarda annem o en değerli göreği olan 'anne'liği ile çok üzülmüştü ama alışıp bikaç düşmeden sonra bırakmadığımı görünce oda alıştı artık:krnz:

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Yaşımızın kaç oldugu fark etmiyor bence benim bisikletle tanışmam bir akşam babamın işten gelmesiyle oldu nasıl oldu bilmiyorum ama akşam 20:00'da karşımızda bulunan bisikletciden bianchi marka cocuk bisikletiyle başlamıştım sevdama ozamandan beri bisikletle haşir neşirim anasınıfından sonra 6 sınıfa kadar bisiklet sürememiştim zamanla büyümüştüm.Boyum uzamıştı 6.sınıfta yine aynı şekil kabarmıştı bisiklet aşkım çift amörtisör market bisikleti ile tabir edilen bisikletime kavuştum dünyalar benimdi ilk bindigimde uçarak eve geldigimi hatırlıyorum bizimkileri dükkanda bırakmıştım yani şimdide babam sagolsun kırmadı beni bisiklet aldı bana allah razı olsun dag bisikleti ile yoluma devam ama kızıyor arada ah oglum bu sogukta bisiklete mi binilir birgün hasta olucaksın ya diyip hayıflanıyor sonuc baba anne yüregi naparsın:) hocam zamanla alışır bence örnekler gösterin tura katılan insanları gösterin gezilen yerleri gösterin

annemde bana kiziyor. bisey olacak diye degil tamamen surekli elime gecen parayi bisiklete gomuyorum diye :D

Ben amcamın bisikletiyle 45-50 km gidip sonra anneme anne burası neresi diye sordum annemin cevabı
-Tarık sen sen çatalcadamısın 10dkkaya evdesin hızlı gel koşarek gel hemen geliyorsun.

Bir zaman sonra alıştılar tabi artık bana güveniyorlar ama altımdaki bisiklete güvenmiyorlar bende en kısa zamanda bisikleti değiştirtecem bu sayede :D

@aliyilmaz
Çok şanslısın diyeyim o zaman:)

Biri 7, diğeri 5 yaşında iki oğlum var. Şu ana kadar 2 paten, 2 scooter, 2 kay kay ve biri 3 teker olmak üzere 3 adet bisiklet almışım. Yani son bir kaç yılda (benimkiler hariç) tekerlekli aletlere ödediğim para, kask, eldiven gibi aksesuarlarını da katarsak yaklaşık 1600-1700 TL olmuştur ki bu yaz 20 inc bir bisiklet daha almam gerekiyor :)

Büyüdüklerinde de bisikletleriyle diledikleri yerlere gidebilecek bilgi ve tecrübeleri olmuş olacaktır. Bisiklet özgürlüktür, kültürdür, sağlıktır. Neden çocuklarımı bundan mahrum bırakayım?

Aileniz bisiklete karsı mı?
Binmenıze ızın vermıyor mu?
Ya da bir türlü bisiklet sahıbı olamıyormusunuz?
Numaranızı verın , aılenızle goruseyım. Muhtemelen bır tane alırlar :)
(Ne reklam yaptım be :p )
Bu arada ust yorumlarda bır arkadasımız belırtmıs . Aılede nazınız kıme gecıyorsa ona psıkolojık baskı yapmanız kesınlıkle ıse yarar .Buna ornek olarak Forumu bile verebılırız.Her ne kadar forumun cogunlugu MTB kullanmıs olsa da ,Bir sure sonra yol bisikletının cazıbesıne kapılıp yola gecıs yapar.Vesselam :)

ilkokul ikide ilk iki tekerlekli bisikletimi o bisklet orta ikide beni terketti. anadolu lisesi fenlisesi derken ineklemekten bisikletim olmadı 4 yıl. ama nasıl yalvarıyorum bizimkilere. yarış bisikleti istiyorum yana yakıla. hzı yaparsın kaza yaparsın diye almıyorlar. o aralar dağ bisiketleri çıktı da ben rahatladım. lise 2 yazında biiskletim oldu ama zorla. işte öyle.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Bisiklet yolunda başladım pek bir şey demediler sonra yavaş yavaş antrenman havasına girince daha trafikli yollarda sürmeye başladım.Bağlantı yolları vs.Babam kaç senedir bisikletle işe gidip geldiğinden bisiklete karşı degil.2-3 ay önce kadar E5'te Pendik yönüne gelirken babamın tanidigi görmüş.Fişi çeken olay bu oldu.Çok kızdı bisikletini alırım falan dedi.Bu olaydan sonra sıkı denetimdeyim :D Açık arıyorlar resmen... Yaş 16.

Yaşım 18 ve babamdan RR 8.1 istiyorum en kısa zamanda decathlondan gidip almalıyız hehe 1. Yazılılar bitince alacağım inşallah.

Geri