Scudo Sports

Aero bisikletler

ioalici

Daimi Üye
Tepki
155
İsim
İbrahim Onur ALICI
Bisiklet
Cube
Selam arkadaşlar. Son zamanlarda aero kadrolarla ilgili yazilari okuyorum ve hafiflemeye basladikca arka ucgenin de esnemezligi ile tirmanis kadrolarini zorlayacagina dair yorumlari okuyorum. 40km de 1 dakikaya yaklasan farklardan bahsediliyor. Forumdaki diger arkadaslar da benim gibi arastiriyorlardir. Bu konudaki bilgiler biraz boluk porcuk ya da ben bulamamis olabilirim ama bu konuyu acmayi ve birikimleri paylasmayi dusundum. Ozellikle forumda aero kadro kullanan arkadaslardan da surus deneyimlerini rica ederim.
Ozellikle karsilastirilmasini istedigim bisikletler arasinda Canyon, Cervelo, Scott ve Specialized var. Ya da sizin diger onerecekleriniz olabilir.
Saygilarla

Scudo
Merida aero kadro kullanıyorum.Özellikle hızlı giderken ve siz doğru pozisyonda iseniz resmen sizi hızlandırıyor mutlaka denenmesi gerekiyor :)

@Emre Akkanat

Yokuş çıkarken aero kadro olmasının bir dezavantajını görüyor musunuz?

@Burak Fidangül

Hiç dikkat etmedigimden yorum yapmam yanlış olur ama gayet rahat tırmanıyorum

@Burak Fidangül
aero kadroların genelde komforunun daha az olduğu ve tırmanışta diğer (eşdeğeri bir kadroya göre tabii) daha çok esnediği söylenir. ama bunlar tabii ki ufak farklar olmalı

• Beğen
Tepkiler: Burak Fidangül
@Efe Yamac Yarbasi

Normal bir kadroyla eşdeğer derece esniyor sanıldığı gibi pek fark yok. Iki tarz yol bisikletide kullandım. Aralarında tek buldugum fark aero bisikletimle inislerde ve düz yolda daha dahat hızlanıyorum,daha az yoruluyorum....

• Beğen
Tepkiler: Burak Fidangül
Videoyu vücut diliyle anlamaya çalıştım keşke alt yazısı olsaydı vidoyu yorumlayabilen olursa benim için süper olacaktır

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Bu ara içimdeki kurt sürekli Bisan RX9400 al diyor bana , tekmeliyor adeta...

Ne yapsam alsam mı ? İşe git-gel ve günlük antrenmanlarda çok iyi olur düşüncesindeyim. Zira iş yerim 32km .

p0001pr100100512-603x420-1.jpg

KADROALLOY 6061
KADRO ÖLÇÜSÜ700C (51cm-53cm)
MAŞACARBON
JANTALLOY, ÇİFT KATLI
LASTİKCST-CZAR (700x23C)
ZİNCİRKMC
FRENSHIMANO, SORA BR-R3000
VİTES18 VİTES
RUBLESHIMANO, HG-400, 9LU (11-28)
ÖN AKTARICISHIMANO, SORA FD-R3000 (BRAZED-ON)
ARKA AKTARICISHIMANO, SORA RD-R3000
HAZNESHIMANO, RS-300
AYNA KOLSHIMANO, SORA FC-R3000 (50-34)
AĞIRLIK9,30 KG

@Trends

En nihayetinde aralarındaki fark %1,5 ile Aero önde. Ama söylenen şu ki ; Aero yapısı gereği daha az konforlu . Bu ve benzeri şeyler için mevcut hafif yol bisikletinin değişmesine hiç gerek yok .

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Trends
Bende aero kadro olan bisiklete sahip olduğum için video dikkatimi çekmişti cevap için teşekkür ederim yeni oneriniz olursa beklerim....

@TatanQa_tr
Bende RX9400 modeli almaya niyetliyim ancak izmirde stok sorunu var galiba tüm Türkiye'de var siz bulabildinizmi yada aldıysanız şuanda nasıl fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
A@cyclist_efecan yok henüz almadım. Antalya’da bir bayiisinde denk gelsem güzelce inceleyeceğim önce de stok yok sanırım

• Beğen
Tepkiler: cyclist_efecan
@TatanQa_tr
Evet çabucak stoklara girsede incelesek bir güzel

Merhabalar. Konuyu hortlatmış olayım.

Hiç endurance kadrodan aero kadroya geçen var mı? Tecrübesini paylaşırsa sevinirim.

Tam tersi aero kadrodan endurance ye geçtim. Bu forumdakilere göre amatör sayılırım 2 yıl önce Merida reacto 55 profil jantlar ile city bike tan yola en hızlısından geçiş yaptım. aslında genel anlamda çok konforsuz değildim, bisiklet kıyafetlerim ayakkabılarım bisikletten çok onlar konforsuzdu. Ayrıca aero jantlar ve kadro yan rüzgarlarda cidden dengesiz. Kafam da hem akıcı hem de en azından kotla mtb ayakkabısı ile Kullanabileceğim 2. Bi bisiklet alma vardı. Nitekim Scott addict ile adım attım. Sonra baktım ki hemen hemen aynı akıcılık söz konusu merida yı kullanmıyorum bile geçen ay sattım.
özetle ben başta yanlış seçim yapmıştım şimdi doğru ihtiyacıma uygun bisiklete kavuştum . Yarış yapmayacaksan aero kadro görsel olarak güzel performans olarak yakın diyebilirim

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Geri