Atasoy
Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
- Tepki
- 13.369
- İsim
- ibrahim
- Başlangıç
- 1977—78
- Bisiklet
- Corratec
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Fotoğrafta görünen bu dağa bisikletle çıkmayı uzun zamandır hayal edip duruyorduk.
Daha önce bisikletle hiç çıkılmamış (en azından üstünde fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşılmamış) biryere gitmek için arkadaşım Oktay Bakar ile kararlaştırdik.
Üniversiteye giden oğlumun köşede paslanan dağ bisikletini bakım yapıp biraz apgiret (çok değil @mariokaldato ) ettikden sonra
Kumluca da buluşup geleneksel bisiklet turu öncesi kellepaça çorbamızi içip bisikletleri aracımıza yükledik.
Adrasan Karaöz yol ayrımında bir köyde aracımızı bırakarak yola koyulduk.
İnsanların "Allah akıl fikir versin" dergibi bakışları arasında pedala bastık.
20 gün önce treking yapip tabanları patlatıp fizibilitesini yaptıgimiz için nasıl bir yolun bizi beklediğini biliyorduk.
10 km lik 980 rakıma bir tırmanış. Stabilize ve yer yer tarla kıvamında bir yol.

1 km lay lay lom gittikden sonra sert tırmanış başladı eğimin ve yolun bozukluğundan bisikletimden daha önce duymadığım gacırtılar gelmeye başladı. "İnceldiği yerden kopsun" dedim aldırmadım.
Arkadaşım Oktay yıllarin bisiklet, kano, tenis,freediving vs... sporcusu olduğu için ekşinmen edasıyla hiç zorlanmada çıkarken bende yok fotoğraf çekeceğim, yok su içeçeğim, üstümü değişecegim diye sık sık durmama "yasabır" çektiğini duyar gibiydim ama 45 yaşından sonra bisiklete binmeye başlamıs bir bisikletci olarak hiç kompleks yapmadım.

Yükseldikce doğa ve manzara muhteşem olmaya başlıyor gözün görebildiği her yerde antioksidan deposu dağ çileği ağaçları var.
Zirveye ulaşınca içime aya ilk ayak basan ingilizceye saygımdan adini şimdi buraya yazamayacağım kişi gibi gurur duydum.
Zirvede yanlızlık çekeceğimizi zannederken. Metoroliji Radarınin görevlisi bize pencereden el salladı kendisine seslenerek sucuk, hellim peyniri ve közde çay teklif ettik. Tabi muhtemelen güvenlik sebebiyle yanımıza gelmedi.
Bolca foto çektikten sonra her metresini 1.5 saate emek emek çıktığımız rampayı inmek 30 dakika sürdü. Keyifli ve heycanlı bir iniş oldu.

Zahmet edip okuduğunuz için teşekkür ederim.
Buda videosu