Scudo Sports

Action MQ-12 kask nasıldır?

Xlc Fuego .. Bu kaskı tavsiye ederim fiyat olarak 110TL civarı fakat kaliteli ve gerçekten hafif , kendim kullanıyorum.

Scudo
@Atalay Mete
bunu seçerken amacım koruma alanı daha fazla gibi o yüzden
evet güneş çok bir yandan içeri hava alması birde fazladan güneş alması var iyi ve kötü yanı
delikler fazla oluncamı aerodinamik iyi oluyor rüzgarı içeri alırsak bizi daha zorlamamızmı sonuçta

2.alternatifim (link)

Bu, ikinci seçenek gayet güzel.
Yalnız, yukarıda anlatmaya çalıştıığım kaskın korumaya ilişkin etkisi bilgileri sizi hiç etkilememiş anlaşılan. Ne yazık ki verdiğiniz para ölçüsünde tam olarak korunamıyorsunuz.
Örneğin güvenli sürüş teknikleri öğrenmek, fren pabuçlarınızın ayarlarını, temizliğini yapmak, lastik bakımlarınız, bisikletin ergonomisi, trafikte kullanacaksanız, ayna, ön -arka aydınlatma ve reflektör gibi önlemler kazayı engelledikleri için çok daha önemli.
Eğer çarpışma hızı (safety test verisi) 29,5 km/h üzerindeyse kaskın feriştahı olsa yapacak hiç bir şeyi yok!

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
@Atalay Mete

Benim kask da aynı hız limitine tabi mi abi?
http://cdn.vitalmtb.com/photos/stories/2010/01/22/full_90381130_1264222402.jpg

@Mustafa Özer

Burada da mı senden kurtuluş yok biraderim? :D
Aleyküm Selam.
Hoş geldin.

@halil ibrahim duran
Halil İbrahim, senin kaskla yapılmış impact test bulamadım ama kendi ifadeleri bir kapalı motosiklet kaskı kadar koruyor demişler.

Gene 112 kurslarından örnek vereyim, motosiklette yumurta gibi kırılmış kaskların da en pahalı kasklar kadar koruma sağladığına dair örneklerden oluşan kırık kask kolleksiyonumuz oluştu.

Burada hep sözünü ettiğimiz konu ölümcül kafa yaralanmaları. Kazanın olmaması en önemli güvenlik önlemi. Kaza istatistiklerinde, en düşük risk bisiklette. Buna yaylar da dahil!

Bisiklet kuruluşları, bilimsel kurullar, politik kurumlar hepsinin ortak felsefesi, çözüm arayışları kaza olursa nasıl yırtarım değil, ne yapabiliriz de kaza olmaz konusuna yönelik.

@alper Ku

L bedeni var hocam, babam kullanıyor 100kg kendisi L beden oluyor.

Malzeme doğru kullanılmadıktan sonra 1000 TL versende bir işe yaramaz. Doğru kullanımla en ucuz kask bile kasksızlıktan iyidir bence. Tabii en güvenlisi kaza yapmamak ;) Dikkatli olun kaza yapmayın... :p

• Beğen
Tepkiler: Atalay Mete
@halil ibrahim duran

Neyseki bi deli ben değilim buna benzer bir kask kullanıyorum hatta siteye fotoğraf yükledim demediklerini bırakmadılar bana :D

Kaskım bu ayrıca kask parası kadar da gözlüğe verdim uvex.

(link)

@Kadiri Yağız

Biliyorum, hatırlarsan zaten kask ile ilgili baya bir mesajlaşmamız olmuştu. :D

@Çetin Güzel

şimdi yazacaklarıma sert bir üslupla cevap vericekler olacaktır baştan belirteyim de sonradan cevap yazmayacağım, ben kimseyi hedef almıyorum öncelikle
ne kadar yazsam da türkçeye pek dikkat edilmediğinden kusura bakmasın kimse ben de pek dikkat edemiyeceğim türkçe öğretmenlerimizi saygılarımızı sunuyoruz tabi algılama sorunsalı olabilir herkesin algılayabileceği bir dil henüz icat edilmedi , halen daha anlamaya çalışmaya çalışmamanızı tavsiye ediyorum söyleyeceklerim bu kadar..

insan beynide aynı malzemeden ama içerik farklı motorcular arasında bir laf vardır beynin ne kadar değerli ise senin için o değerde kaskın olsun kafanın değeri yoksa git ucuz kask al ama yok benim başım değerlidir dersen gidersein pahalısını değil gerçekten parasını hakedeni alırsın derler bir ingiliz atasözü ucuz alacak kadar zengin değilim der pahalı olan kaskların ucuz olanlar ile aynı tipte olmasına bakarak aynı malzeme aynı görüntü işte ne farkeder o kadar para vermeye diyenleri tv de yada sitelerde çakma emutasyon ürünleri telefon tişört vs orjinal gibi satanlardan alıp aslında 2 milyar eden iphonu 10 lira etmeyecek aynı malzemeden yapılmış aynı renkte birbirine benziyor diye bu daha ucuz ,, işte ne gerek var diye alıp eline alır almaz çöpe atan, kişiler ile 5 sene kullanacağı ayakkabıya 5 para vermek yerine 3 ayda bir çöpe giden ayakkabıya artı beline ve fıtıık olmasından onlarca sağlık sorununa kadar ilerleyecek 1 paraya aldığı ayakkabıları 5 senede 25 para verip 5 sene sonunda halen 5 paraya almadığı ayakkabıyı arkadaşının kullanmasıa anlam veremeyen bazı kimseler hakkında fazla söze gerek yok aslında.

tabi birde bunun başka bir boyutu var. daha fazla uzatmamak gerekir bazı kelimelerden herkes farklı kendi düşünce lerine fikirlerine göre karşıdan farklı anlayabilir , tabi anlama zorluğu algılayamama gibi sebepler nedenler gibi sonuçlar doğmasına imkan vermeme adına daha sonra bu konuda yada bir başka konuda detaylı kask incelemerli ile katkıda bulunucaklar olur ise, çok değerli görüşleriyle uzman forumdaşlar yorumlarını yapacaklardır..

edit:hızlı cevap yapmak isterken alıntı olmuş yanlış anlamazsınız umarım ve ben kimseyi hedef almıyorum öncelikle cevap yazmayacağımı bilmenizi isterim bu konu hakkında gerçekten artık kaska bakış açışı değişmesi lazım..

Konu başlığı basit ve net
"bu kask nasıldır?"
Bu sorunun objektif bir cevabı olmadığını anladık. Malzeme aynı, işçilik farklı olabilir.

"Kimin işçiliği daha iyi?"
Eh, marka olanların. ar-ge si olanların işçiliği daha iyi olmalı.

"Peki, gerçekten kendileri mi yapıyorlar? Yaptırıyorlar mı?"

Bütün patırtı burada kopuyor. Günümüz Global ticaret dünyasında bir de Global ticari ahlak gelişti. Tüketici Global düzenin yasları tarafından yeterince korunmadığını anlayınca iletişim araçlarını kullanarak tükettiği ürünü ikinci kez kontrol etme (Double check) arayışına girdi. Bu, ilaçtan yiyeceğe, elektronikten oyuncağa kadar geçerli. Bir bakıyorsunuz çocuklarımıza giydirdiğimiz giysiler, oyuncakları, hatta mamaları kanserojen!

Yukarıdaki paragraf "Forum" konseptini anlatıyor. Kimse beğenmediği konularda yazmak, hatta okumak zorunda değil. Güvenlik konusu ise asla ulu orta kişisel ya da genel geçer tahminlere, kurallara dayanarak tartışılacak konular değiller.

Evet kask konusuna bakış açımızı değiştirmemiz gerek. Bisiklet kaskı asla emniyet kemeri değildir, motosiklette gördüğü işlevi asla görmez, Halil İbrahim Duran tarzı (bağışla bro, böyle daha net anlaşılıyor :) ) kaskı da asla bisikletçiyi kurtarmaz.

Daha önce Meta Analiz lerden bahsetmiştim. Bunu önemli olduğunu vurgulamak için söylemiştim ama bilinmeyebilir-açmak gerekirse, bir çok analizin ortak sentezi ile sonuçları ortaya konulan araştırmalar demek gerek. Yani, en doğru analiz demek.

EBF bu konuda gerçekten ama gerçekten çok zaman, para, emek harcayarak şu sonuca ulaştı: BİSİKLETÇİYİ KURTARACAK ÖNLEMLER BİREYSEL DEĞİL, ORGANİZE ÖNLEMLERDİR!

Daha pahalı, en pahalı kask alarak paranızı, huzurunuzu, fiyakanızı elde etseniz de daha güvende, en güvende değilsiniz. Onun yolu başka!

• Beğen
Tepkiler: Murtega
@İsa İhsan Akdoğan

Şuan benim kullandığım kask sertifikalı bir kasktır, üstünde baskıları duruyor, bir ürünün elinize alıp incelediğiniz de de nasıl olduğunu görürsünüz. Kısacası gidip 500tl'ye aldığınız kasktan gram hariç hiç bir farkı olmayacak.

pahalı iyidir güzeldir korur mantığını yenelim,hepsinin hammaddesi aynı

@alper Ku

Alper, sanırım iyi ifade edemedim. Pahalı, ucuzla aynıdır, ucuz kötü değildir demiyorum, kask kalitesi ile güvenliği artırmak mümkün değil. Kaliteli kask alarak canından ziyade paranı korumuş olursun, huzurunu korumuş olursun. Onlar da kazanım. Bir arkadaşım kazalarda %80 kafa travması oluyor demiş. Doğru, ama %70 göğüs, %60 karın, pelvis te de aynı zamanda ölümcül yaralanmalar oluyor. Onları ne yapacağız?
Güvenlik için kesinlikle ihlal edilemeyen bisiklet yollarına, bu yolların ihlalini engelleyen, otoparka dönüşmesine engel yasa ve kolluk güçlerine, trafikteki araçların hız limitlerinin düşürülmesine ve denetimine, alkollü araç kullanımı engellenmesine yönelik tedbirler; yol, şehirçilik planlaması, mühendisliğine, mimarlığına, vs vs gereksinim var. Hollanda ölümcül kazaların en düşük olduğu ülke buna karşılık bisiklet kullanımının açık ara en yoğun olduğu ülke. Sportif olmayan günlük kullanımda kaç kasklı görürseniz bir kutuya şeker atın, ben size o kadar florin vereceğim, söz!

Geri