Scudo Sports

Acil yardım !!!

İlker_Krl

Daimi Üye
Tepki
91
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
S.A Arkadaşlar bisikletim 7 yıllık https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=63119 Burdaki. Artık amortisörlü maşa takmak istiyorum ama maşa takılacak yerin genişliği 20 mm tam olarak. XCM maşa takabilir miyim veya başka tür bir maşa ?

Bir de Oversize diye birşey var kaliteli maşaların hepsi oversize diye geçiyor. Peki ney bu oversize? Furç ölçüleri ne oluyor tam olarak

Scudo
hiç mi bilen yok

Maalesef gördüğüm kadarıyla o kadro oversize değil.Oversıze olan kadroların boğazı daha kalın oluyor.Haliyle maşalarda öyle.Ama oversıze olmayan amortisörlü maşalardan takılır diyecem.Fakat onlarda pek kaliteli ve sağlam değiller.Eğer parasal sıkıntınız yoksa kadronuzu oversıze olan bir modelle değiştirin derim...

• Beğen
Tepkiler: İlker_Krl
@onurcan tokuş

Öğrenciyim. Gidip 150 TL ye yeni kadro alacak bir durumum yok malesef.

Selamlar,

Oversize denilen kadroların furç yatağının iç çapı 1 1/8 inch'dir, yani yaklaşık 28,5 mm. Sizin kadro süspansiyonsuz bisikletlerin çoğunda standart olan 1 inch'e benziyor (25,4mm). O yatağa uygun amortisör bulsanız bile çok kaliteli birşey olmayacaktır. Bence oversize bi bisiklete para biriktirin bu arada da bisikletinizi hazırdaki haliyle kullanın.

• Beğen
Yukarda arkadaita yazmış bende tekrarlayayım. Oversize 1 1/8 ,nç lik ölçü standartıdır. Sizin kadronuz 1 inçlik eski standartta. İşin özüne gelirsek ona takabileceğiniz maşa kalitesiz mahalle bisikletçilerinde bulunabilecek türden ağırlıktan başka bir katkısı olmayan, düzgün çalışmayan bir maşa olacaktır. Benim tavsiyem hiç bozmayın düz maşa ondan çok daha iyidir. Boşuna harcama yapmaya gerek yok. Elinizde ona verecek 25 liranız varsa onu para biriktirmek için başlangıç parası yapın zamanla üstüne ekleyerek ilerde alüminyum bir kadroya geçiş yapın.

• Beğen
@Doruk Atay

Çok teşekkür ederim. Kafamdaki tüm soruların cevabını verdiniz.

Geri