Scudo Sports

ACİL Yardım ve Görüşleriniz Lazım! Dişli Problemim

Yasin Kukur

Forum Bağımlısı
Tepki
386
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar Chopper bisikletimin sürüşünü güçlendirmek için vitesli bi sistem yapmayı düşünüyorum fakat görüş ve yardımlarınıza muhtacım.
1-Arka dişliye 5'li dişli takmak sıkıntılı olur diye düşündüm çünkü arka maşa çok kalın ve kolları açmam gerekeceğini düşündüm ve sanırım bu zor yol.
2-Sanırım tek dişli, milden tel çıkan bi dişili sistemi vardı bu sistem hakkında bir bilgim yok.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

(link)
(link)
(link)
bu kolları açmak o kadar da kolay olmasa gerek :( :(
(link)

Scudo
5 li dişli sıfıra sıfır oluyo. bende kolları açıp 7 li magarange takim diyorum. sizce uyarmı?

Öncelikle resim eklediğiniz için teşekkürler.. Burada acil yardım isteyipte resim eklemeyen bir çok kişi oldu ama hepsi lafta kaldı.

Bisikletinizi vitesli sisteme geçirmek çok kolay yeterki paradan haber verin :)

Öncelikle ilk ve şık çözüm arka göbeği kendinden içerden vitesli göbeklerle değiştirmek. Bunları isim yapmış bisikletçilerde ve internette bulabilirsiniz. Sanırım 5 vitese kadar olanları var Türkiye'de.

Bir diğer çözümde göbeği değiştirerek normal arka attırıcalardan taktırmak. Tabi jantınızın delik sayısına uygun bir göbeği işinin ehli birine bu janta ördürmek lazım.

Daha sonra arka attırıcının kadroda tutunacak sağlam bir kulakçık tarzı çıkıntıya ihtiyacı var. Önce kullanmak istediğiniz arka attırıyı görelim sonra devam ederiz ..:)

göbekten attırıcılara baktım, şimdi hatırlamıyorum fkat bayağı pahalıydı, bu şıkkı eledik. bende geçende 5 li dişlinin mesafesine baktım sıfıra sıfır uyuyo.sanırım kadronun kollarını 1,5 cm er açık 7 li takıcam.aktarıcıyı bağlamak içinde bi kol uydurucam. sizce uygun mudur?
(link)(link)

Photoshop Çizimim:
(link)(link)

beyler bu aletten ben de bir tane var. ve bende vites takmak istiyorum. var mıdır fikirleriyle yardımcı olabilecek.

Geri