Acemiden tavsiyeler

Kayıt
1 Ocak 2011
Mesaj
67
Tepki
67
Şehir
ankara
Herkese selamlar. Öncelikle herkese hoşbuldum demeliyim. Uzun bir süre tekrar pedal çevirmeye karar verdim. Bir kaç günümü yazılarınızı okuyarak geçirdim. Gözüme bir bisiklet seçtim koştum aldım geldim. Ama istemeyerek de olsa bu ayın sonuna kadar kullanamayacağım.
Bir kaç tavsiye, önerinin kimseye bir zararı olmaz düşüncesindeyim. Ha diyebilirsiniz ki "ne tavsiyesi daha pedal çevirmemişsin". Komik gelebilir belki ama yelken ile bisikleti birbirine çok benzetmekteyim. İkiside yürümeye benzer koşmak değildir (hobi olarak yapanlardan bahsediyorum :)). Doğaya ikisinde de saygı duymanız gerekir. Güvenlik tedbirlerine dikkat etmediğiniz sürece ikiside çok tehlikelidir. İkisinde de yanınızdan tam gaz geçen danalar vardır. İkisinde de kullanmak zorunda olduğunuz halk arasında komik, ilginç edevatları vardır (can yeleği=kask).
Laf salatasından sonra ana yemeğe geçebilirim sanırım. Tura, rotaya, geziye, hatta markete bile giderken eşinize, dostunuza nereye gideceğinizi, ne kadar kalacağınızı, ne zaman döneceğinizi, kimler ile gittiğinizi bildirin. (market olayı belki biraz abartılı olabilir :) ama ne zararı var "ben markete gidip geldim"). Teknoloji uçup gitmiş ama güvenmeyin, en çabuk bozulanlar en komplike aletlerdir. Telefonunuzun şarjı tam olsun, size ulaşılamadığı takdirde ekipden bir kaç kişinin telefonunu buzdolabına yapıştırın gitsin. Tura çıkmadan önce mutlaka bisiklete şöyle bir göz gezidirin. (bu konuda detaylı bilgi veremiyeceğim ama detaylı şekilde dinlerim :)). Denizde kanundur zor durum da olana yardım edilmelidir. Aynı olayın bisikletciler arasında da olduğuna eminim. Can yeleğinizi pardon ağız alışkanlığı :) kaskınızı takın. Beyaz sedona-borla kullanan biri size selam verirse sizde verin (ben olabilirim:))
Herkese saygılar, selamlar. Aranıza katıldığım için çok mutlu ve heycanlıyım..
Herkese iyi yıllar
 
Scudo

Faruk ÇUBUKCU

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Mayıs 2009
Mesaj
1.068
Tepki
1.232
Şehir
Konya
Bisiklet
Mosso
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Bence bu söylenenler bir aceminin değil ustanın parmaklarından dökülmüş ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: erkan tufekci

sadana

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Ağustos 2006
Mesaj
2.243
Tepki
2.319
Şehir
Adana
Erkan konu güzel.Yelkenli ile bisikleti bağdaştırman da güzeldi.Özellikle danalar kısmı.Sen daha çok yelkenli kullanıyorsun.:) Tahmini tabi.

Kask takma önerisi de en güzel öneridir.

Haber vermek en mantıklısı. İş yerinde, evde her yerde aileme özellikle haber veririm. İş yerinde de çalışma arkadaşıma.

Bisiklete göz gezdirmekle birlikte, yolda kalmayacağınız malzemeleri de tek tek kontrol etmek gerekir.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
yelken,bisiklet fark etmiyor doğa sporlarının hepsinde risk var. yolda kalma ihtimali var. biryerlerde kimsenen habersiz ulaşamama var. sakatlanma var. hatta acı son bile var.Yazılanların hepsi güzel şeyler paylaşım için teşekkürler.Cep telefonu mevzusuna bir şey eklemek istiyorum.Yaptığım gezilerde gördüm ki çoğu arazi şartlarında köylerde cep çekmiyor.uydu telefonlarının da hepimizin eline düşeceği günler yakın olsun inşallah diyorum.
 
Kayıt
1 Ocak 2011
Mesaj
67
Tepki
67
Şehir
ankara
@sadana;
Evet haklısınız yol da kalamamk için ek malzemelerden bahsetmeyi unutmuşum. Hatırlattığınız için tekrar teşekkürler.

@ferhat köse;
Doğruyu söylemek gerekirse telefonun çekmeyeceği yerler de kalabilceğimiz hiç aklıma gelmemişti gerçekten. Onun içinde şöyle bir uygulama yapılabilir aslında.
Çok riskli bir bölgeye ve telefonun çekmeyeceği bir bölgeye gidiyorsanız arkadaşlar arasında yapılan ufak bir anlaşma ayarlarna bilir mesela herkes çantasında havalı korna bulundurur başına bir iş gelen örn. 1uzun 2kısa 30sn aralıklarla yada 1 dakika aralıklarla çalınabilir. Bunun türevleride oluşturulabilir. Çünkü bizden uzak olsun bazı kazalarda özellikle göğüs bölgesi travmalarında bağırmayı bırakın nefes almak bile zor olabilir. (Bu uygulama denizde sisli hava da seyir tekniklerinden araklanmıştır:D )
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@erkan tufekci

Biz onu gurupta göz teması kurarak yapıyoruz göz teması olmayan kimse olmuyor herkez birbirini takip ediyor.Ama allah korusun büyük bir olayda cidden telefon şart ve çoğu arazi bölgesinde ve köyde hiçbir hat çekmiyor.Tek çare dediğim gibi uydu telefonlarının uzuzlayıp herkezin eline düşecek seviyeye gelmesi.Belki Çİn bu işe de el atmıştır ama hiç araştırmadım :) bakmak lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: erkan tufekci
Kayıt
1 Ocak 2011
Mesaj
67
Tepki
67
Şehir
ankara
@ferhat köse

Lütfen yanlış anlamayın ve cahilliğime verin ya en arkadakinin başına birşey gelirse? Birde herkesde aynı tempoyu nasıl sağlıyorsunuz 1-2 defa eymire büyük bi grupla bisiklet kiralayıp geziye gitmiştik (yaklaşık 30 kişi belkide büyük değildir :)) 20 dakika sonra fark ettim ki tek başıma pedal ceviriyorum dilim bir karış dışarı çıkmış. Sanırım acemiliğimizden:D
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@erkan tufekci

Yok bende aynı yollardan geçtim artık ortada gidiyorum :) en öndeki arkadaşımı da görüyorum en arkayıda döndüğüm zaman görüyorum.Ayrıca tur yaptığım arkadaşların hepsini iyi kötü tanıdım.uzun kilometreli turlarda gelemiyecek olan arkadaşa özelden mesaj atıyorum :) sebepleri ile birlikte.Bazende gittiğimiz yerden otobüs ile dönen olabiliyor.herkezin her hafta aynı olmuyor performansı.Kısacası artık o olayı aştık kimseyi göz temasımızdan kaçırmıyoruz.Ama kaçırdığımız dönemler oldu :).
 
  • Beğen
Tepkiler: erkan tufekci