Scudo Sports

Accell Bisiklet'in büyük kadro göndermesi

Türkiye'de yaşıyoruz. Bisiklete o kadar para mı verilir diyenler haklı. Pahalı bisiklet almayacaksın, 1000 lirayı geçmeyecek aldığın bisiklet ve en az 2 yıl hiç sorunsuz kullanacaksın.
@Serkan Mıstınoğlu senin ne'ne gerek cervelo... ondan sonra da finlandiya diyen adama kızıyorsunuz. Bak kendin diyorsun işte Türkiye'de düzgün olmuyor bu işler diye.
Almanya, Belçika ya da Finlandiya'da yaşıyor olsan al Cervelo'nu da, Pinarello'nu da, Canyon'unu da, Look'unu da... Ama hali hazırda Türkiye'de yaşarken Salcano-Btwin-Sedona alt düzey ürünleri yeter de artar bize.

• Beğen
Tepkiler: M.J.
Scudo
@berberci
Türkiye'deki kalite standartlarının gelişmeme sebebi de tam olarak bu zaten; >>>>> """NEYİNE YETMİYOR"""
Market bisikleti kullanan kişi problem yaşadığında da; "Bisiklet senin neyine, ayaklarını kullan" mı diyeceğiz :D

@Gökhan Akkaya
Mal bu ağam. Ötesi bize fazla geliyor. Neticede bir Almanya bir İsveç değiliz.

Gökhan kardeşim 3 ağza 3 burna sonra komple biliyosun demi? Çünkü şu konudan sonra insanın aklına başka bişey gelmiyor :D Yada aylardır uğraşını yetersiz görüp biraz daha çaba bekliyorlar.

Maddi imkanın şuan için yeterli mi bilmiyorum fakat ben olsam o bisikleti öylece satar 2. el bir RR 8.3 bakardım. Bende var eşşek gibi bisiklet, ben 100, arkada çocukla römork 50 kilo kırılacak yamulacak derdim yok valla.

Abi 3 ağza 3 burna aşamasını çoktan geçtim; cemaate para dağıtıp Accell Bisiklet için dua ettiriyorum kendi adıma :D Adnan Oktar gibi kedicik toplayacağım en sonunda etrafıma.
Maddi durumum 2600TL civarında GEOTECH MANIC almaya yetiyor ancak 800TL'ye; ondan çok da farksız olmayan bir kadro almak çok daha mantıklı geliyor şu aşamada. En azından kaliper ayakları karbon değil bunun, eskisi gibi çatlamaz hemen.
İkinci el olarak satmıyorum çünkü üzerindeki jant ve maşa gibi parçalar sıfır alındı, faturalı. Satmaya kalksam fiyatı öldürürler. Kadro ekleyip yoluma devam etmeyi düşünüyorum kısacası.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Serkan Mıstınoğlu

İlk mesaj böyle kısmetmiş. Cervelo R5 almayı düşünüyordum, taki bu yazışmaları görene kadar. İsabet oldu, sizin şanssızlığınız belki benim şansım olmuştur...Sabır ve umduğunuz gibi kapanmasını diliyorum hadisenin.

@mehmet.ali Mehmet Bey siz Lapierre ile buna benzer bir sorun yaşamıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Size daha üst seviye kadro göndermişlerdi değil mi?

Abi sadece jantları takmış sanki.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@mariokaldato
Abi kadroyu kutudan cikarir cikarmaz o sevincle birlikte jantlari ve masayi taktim :) Seleyi de kondurunca oturayim dedim, ama buyuk oldugunu fark ettim.
Yazdim ancak fabrika yetkilisi cevap vermiyor, Pazartesiye kalir tahminen cevap vermesi.

Sadece furc basliklarini sokmesi ugrastiracak, neyse ki gres yagi sureyi ihmal etmedim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@trainspotting35 Evet öyle olmuştu. Hatta kırık kadro konusunu açtığımda içimi ferahlatan ilk kişi @Gökhan Akkaya olmuştu. Ben onun bu yaşadıklarını yaşayacağımı beklerken kendisi yaşadı. O sıralar firmanın benle iletişimi çok iyiydi, öyleki yeni gelen kadroda eski kadronun furç takımı uymuyor diye foruma konu açtım(zaten çok ilgililerdi firmayı bu basit konu için rahatsız etmek istemediğim açmıştım konuyu) 5-10 dakika sonra satış sonrası müdürü direkt aradı ve furçun üst puluna gerek olmadığını nasıl yapmam gerektiğini anlattı bu olaylar üzerine bu yaşananlara çok şaşırdım açıkçası.

Bence olay şöyle oldu. Accellin yaptığı boya ve sticker işlemi yasal olmadığı için herhangi bir garanti işlemi uygulayamadılar. Yeni kadro için para istemelerinin sebebide yine bence kadronun değil boyama işleminin faturası ve ortada gerçekte satılan bir bisiklet olmadığı için zararı karşılamamışlardır. İlk sahibi ile firmanın arası iyi olduğu için faturayı öyle kestirmiştir.

@mariokaldato
Abi senin varlığın beni ayakta tutmaya yetiyor, profil resmini görünce iyi hissediyor insan :)

@mehmet.ali
Garanti mevzuları dönerken kadronun sahte olduğu bilinmiyordu, bilinse garanti peşinde koşmazdım :) Accell Bisiklet yetkilileri ve kadronun ilk sahibi Girayhan Köseoğlu "Kadronun Accell Bisiklet fabrikasında ahbaplık - ticari ilişki vesilesi ile boyandığını" kabul ediyorlar. Sesli ve yazılı kayıtları hala saklıyorum. Hatta ilgili çalışanın işinden atıldığını aktardılar bana, herhangi bir ispatı yok tabi bunun. Kısacası Accell Bisiklet hatasını zaten kabul ediyor ve özür diliyor.
Ve ek olarak "Girayhan'a bir iyilik ettik - ama sana bu şekilde satış yaparak yanlış yaptı - firmayı zora soktu" dediler bana. Katılmakla beraber bana bir faydası olmadığını söyledim bu söylenilenin. Çünkü ben icraat bekliyorum firmadan, muhabbet değil.

Tek sorun; mağduriyet giderme oranını düşük tutması. %25 indirim için mi bekliyorum ben 5,5 aydır? Madem Accell Bisiklet ahbaplık vesilesi ile kadro üretti. Ahbabı ise firmayı düşünmeden sahte kadroyu orjinal gibi kakaladı. O halde aralarında anlaşıp mağduriyeti gidersinler, orjinal Lapierre kadro versinler bana. Girayhan 750TL para iadesi yaptı, tamirine - getir götür uğraşmasına giden paradan 200TL kaldı bana, hepsinin havale kayıtları paylaşıldı forumda. Bana 200TL karşılığında orjinal Lapierre marka dağ bisikleti kadrosu verseler "Hakkıyla mağduriyet gidermiş olurlardı". Ama bugün dayatılan, başka hiçbir seçenek verilmeyen bir kadroyu %70 ücretini kendim sırtlanarak satın alıyorum. 5,5 ay - 6 ay beklediğim halde 45cm kadro ile 52cm kadro karıştırılıyor hala daha :) Yani ne ilk sahibi ne de Accell'in savunulacak hiçbir tarafı yok, kendileri bizzat kabul ediyorlar. Ben Accell Bisikletin de konuya dahil olmasında bir sakınca bulmuyorum, yetkili birileri - söylediklerim arasında yanlış bir bilgi olduğuna inanıyorsa itiraz edebilir. Accell'e haksızlık ettiğimi düşünüyorlarsa konuya dahil olabilirler, buyursun gelsinler.

Ve aynen öyle, seninle nasıl ilgilendiklerini bildiğim için, gönlüm rahattı. Ama gel gör ki "Sahte üretilen bir kadronun müşterinin altında fren ayakları kopuyor" orjinalinden 2,5 kat kalitesiz bir markanın kadrosunu %70 fiyatı mağdur müşteriye sırtlandırarak olayı geçiştirmeye çalışıyorsun. Müşteri ise olaydan bıktığı için "Olayı geçiştirmelerine izin veriyor", yeter ki bitsin gitsin diyor. Ama hala daha 52cm ile 45cm boyu ayırt edemiyoruz. Durum budur yani :) Son görülmeleri sürekli güncel oldukları halde mesajıma girip görüldü yapmıyorlar. Arada hafta sonu girdi, iletişim kurabilmek için bile 3 gün beklemem gerekecek, böyle bir durum var ortada.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Bilerek göndermiş olabilirler mi acaba? Bence firma yetkilileri burada bir açıklama yapmalı. Yalnız fena halde bisikletten soğumuşsunuzdur şuan, olayın şokunu atlatmak 1-2 ayınızı alır bu olaylar düzeldikten sonra. Mesela ben bu olaylara çözümü şöyle buldum;
Birşey aldığımda sağını solunu kontrol edip ürün sağlamsa fişini yok ediyorum, ürün sonradan bozulsa bile garantiymiş falan umrumda bile olmuyor.

Mesela geçenlerde konusunu açtım microshift-btwin bir aktarıcı aldım tabi fişini imha etmiştim ve aktarıcıda çok büyük sorunlar oldu.
Ben iade işlemi için o kadar uğraşıp decathlon'la 'saçma sapan muhabbetler için' muhattap olacağıma gider 'sinirsiz-stressiz' başka bir markanın yenisini alırım.

Bisiklet falan alıyorsam bakıma falan götürmem, garantisi falan umrumda değil açıkçası. Benim elim armut mu topluyor? Bakımını falan kendim yapıp herşeyini kendim değiştiririm. Yemişim bisikletini de garantisini de. 1-2 ay onunla uğraşmaktansa en azında strese girmemiş olurum.

En az 5 defa 45cm olacağı söylendi; formalite icabı atılan mail'den tutun havale transfer notuna kadar her yere özenle 45cm yazdım. Resimlerde hepsi görünüyor.
Hatta ve hatta "Boyu sana uymayıp da problem yaşama, geri göndermek isteme, ekstra külfet olmasın - teknik detaylardan anlayan arkadaşlarına danış, ona göre kesin bir karar ver" dediler.
"Gerek yok, teknik detaylardan zaten yeterince anlıyorum - 45cm benim için ideal, sorumluluğu kabul ediyorum, furç takımı da - konik maşam da %100 uyumlu" dedim. Ve bunların de sesli görüşme kayıtları Yandex sunucusunda saklanıyor şuan.
Kasıtlı olarak 52cm kadro göndereceklerini zannetmiyorum ancak "45cm ile 52cm kadroyu ayırt edemeyen bir fabrika personelinin ne hakla maaş aldığını" da sormadan geçemeyeceğim.

100 liralık aktarıcı olsa eyvallah ancak sahtesi bile 800 lira olan kadro, insan hakkını aramak istiyor mecburen :) Bisikletten değil de bisikletçilerden soğuttular. Bisiklete olan arzum halen daha aynı. JBL Flip 3 ses bombası falan da geldi bugün, yalnızca 45cm kadronun gelmesini bekliyorum :) 45cm kadro gelince problem çözülecek benim açımdan, uzamasını istemiyorum artık; uzadıkça bisiklete binemiyorum çünkü.

@Gökhan Akkaya
Hocam alıntı yaparak cevaplamak daha mantıklı bu arada, çünkü yazılar birbirine karışıyor ve kim kime yazmış belli olmuyor.

@KitapSever
Telefona geçince alıntı eklerim sana yazdığım mesaja, doğru söylüyorsun. Bilgisayardan düzenlenmiyor ancak mobilden düzenlenebiliyor :)

Kadroyu baya beğendim ama şeklini falan :D İnş sağlamdır da sorun yaşamazsın, güle güle kullanman dileğiyle :) (Değiştikten sonra tabi :D )

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Çok sayın Accell yetkilileri KDV'yi ben ödemeyeyim diye kendi dijital marketing yetkilisi üzerine fatura kesmişler. Ortada benim adıma kesilmiş bir fatura bile yok. Bilmiyorum nasıl sorun yaşamam. Bilmiyorum bu nasıl bir firma?

Yarın bir gün aynı problemi yaşatsalar hukuksal yoldan hak arayamayayım diye ellerinden geleni yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Ama ortada bir fatura vardi yanlis hatirlamiyorsam(sahte olanla ilgili). Bir fatura duzenlemek. Uzerinde ticari unvaninin ve imzalarinin olmasi ne anlama geliyor umarim farkindadirlar.

Geri