90 dakika yarışları -Tebrikler

Yiğit

Üye
Tepki
14
90 dakika Yarışları şeklinde bir nevi MTB yarışlarında 2.lig görevi üstlenecek bir kategori açılması beni oldukça sevindirdi. Özellikle Yarış Tecrübesi olmayan benim gibi sporcular için oldukça sevindirici bir gelişme. Ayrıca sporcuların "2 tur sonra %80 e gireceğiz niye gideyim ki " gibi bir bahanesini de ortadan kaldırmakta.

İçimizde Olimpiyat hedefleri olmayan ancak yarışmaktan zevk alan sporcular mevcut. Yani UCI puanını önemsemeyen. Bu kişiler içinde oldukça guzel bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Türkiye Bisiklet Federasyonunu teşvikinden ötürü kutlarım. Yapılan bu adım bırakmayı düşündüm yarışlara gelmem için oldukça yeterli bir sebep olduğunu da özellikle belirtmek isterim.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Ağıllı
Scudo

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Tepki
833
sana en içten katılıyorum bu spora yani başlayan kişilerede çok yardımcı olacaktır yarışlara teşvik edecektir daha çok kişiyi çok güzel bir karar federasyonu kutluyorum

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
5
Yiğit çok teşekkürler, benim de gündeme getirmek istediğim ancak sürekli atladığım bir konuydu.
Bilmeyenler için özetleyecek olursak, yarışlarda %80 kuralı halen var ancak, UCI puanı almak gibi bir hedefi olmayan, yeni başlamış veya çok tecrübesi olmayan sporcular bundan öyle 90 dk yarışlarına katılabilecekler. Bu yarışlarda her sporcu 90 dk boyunca (kendi isteği ile ayrılmadığı sürece) parkurda yarışacak. Bu süre içerisinde en çok tur atan sporcu birinci olacak tabi ki ve arkasından gelenler de derecelerini ona göre alacaklar.
İlk uygulama bayramdan sonraki haftasonu yapılacak olan Alanya MTB Kupası'nda yapılacak.

Hatırlatma için tekrar teşekkürler Yiğit. +Rep ;)