Scudo Sports

8 Ağustos 2009 - İstanbul & Antalya 15 gün (kaldı iki gün)

@cüneyt aygün

Selam Cüneyt, aynı tarihler aynı rota olursa mutlaka karşılaşırız. Yola çıkamıza daha kırk gün var. Yola çıkmaya yakın daha detaylı konuşuruz. Hoşçakal.

Scudo
@Ahmet OKUR

Ekledim bile. Gerekeceğine eminim. Çok teşekkürler...

ayakkabı pedal ve lastik seçimi bu uzun yolculukta çok önem taşıyor. bisikleti almadıysan daha eğer bunları da gözönüne almanı tavsiye ederim. clipless bir pedal ve ayakkabı hem pedalı itmeni hem de çekmeni sağlayacağından daha verimli pedal çevirmeni sağlayacak. lastik seçimi ise bundan çok daha önemli. ortalama 10 km daha süratli gitmeni sağlayabilecek lastikler var. bunları forumdan okuyabilirsin. haa bir de sağlık açısından çok önemli olan selenin düzgün ayarlanması, sele seçimi gibi konular da var. lakin pelvis insanın en önemli ortopedik uzvudur. bunun için jel malzemeli bir sele öneririm. planlamaya devam. çok iyi gidiyorsun.

• Beğen
Tepkiler: mammoth
özgürcüm, hazırlık listene baktıkça ben de hevesleniyorum. yanlış anlamazsan sana birkaç tavsiyede daha bulunacağım. yapacağın stoplarda halledebileceğin ve acil yapılmasına gerek bulunmayan işler için yanına alacağın malzemelerin azaltılması gerekiyor kanımca. bunlar dikiş takımı, Yedek fren pabuçları, Yedek fren, vites telleri gibi gideceğin hemen heryerde halledebileceğin/bulabileceğin malzemeler, yaptırabileceğin işler. bence minimalist olmalı, yükünü azaltmalı, ve bisikletini almadıysan bir an önce alıp antremanlara başlamalasın. çünkü günde 90-100 km gerçekten uzun bir mesafe. yanına enerji barları almanı tavsiye ederim. Bir de yazmış olduğun malzemelerden birbirinin muadili olan şeyler var. eğer iyi bir güneş kremi alırsan bepanthene almana gerek kalmaz, şampuan bu gezi için fazladan ağırlık demek bunun yerine iyi bir sabunla idare edebilirsin. ateşin varsa bisiklet kullanmanı tavsiye etmem, çünkü ağustos sıcağında bu kadar efor sarfetmek çok tehlikeli olabilir. yani ateş düşürücü de çıkartılabilir. 80 gb bir harddisk 500 gram civarında iken 8 gb lık bir memory stick sadece 30-40 gram civarında. bunun gibi ince eleyip sık dokuyarak, bisiklete yükleyeceğin ve tahminimce 40 kg üzerinde gelecek olan malzemelerin azaltılması bu geziyi daha olanaklı kılacaktır. saygılar.

@cüneyt aygün

dostum, tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. hemen listemi revize etmeye başladım bile. kendimin minimalist olduğunu düşünürkten benden de minimalistler olduğunu görmek hoş (:) tavsiyelerine uyaraktan listemi güncelledim ve oldukça fark var eski listeye göre... :) Bisikletimi dokuz, on gün sonra alıyorum dostum. Bir ayım olacak ve bir ay içinde hamlığımı atar ve hızlanmış olurum. Tekrar teşekkürler...

bizde 1 temmuzdan itibaren bir arkadaşla aynı turu yapazağız verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı oldu teşekkürler

@Hüseyin GÜNEŞ

rica ederim Hüseyin... sizin önden gitmeniz bizim işimize yarayacaktır... :) deneyimleriniz, yol durumları, günlük yaptığınız km. vs. vs. şimdiden bol şans...

@Halil Atalay

samimiyetlerine inanmıyorum dostum. arabalara yol yapmaktan bisiklet yolları yapacak yerler mi kaldı. mimari açıdan berbar bir şehirleşmenin içindeyiz. umarım beni utandırırlar...

Merhabalar Özgür.
Ben de Edirne'den.
Önümüzdeki birkaç gün içinde Ayvalık'a doğru yola çıkıcam.
Bir süredir idman yapıyorum. Bugün 60 km yaptım 2,5 3 saat civarı.
Ayvalık yolunda ilk gün Gelibolu'ya varıp Derya kampta konaklamayı planlıyorum.
Bu da 180 kilometre demek. Edirne'den sabah 4'te yola çıkmayı planlıyorum. Böylelikle güneş daha tepeye çıkmadan 100 km'yi tamamlamış olucam.
Gelibolu'da bir gece kalıp, feribotla lapsekiye geçtikten sonra, Çanakkale, Ezine, Ayvacık yolu üzerinden Burhaniye'ye gidicem. Bir ihtimal Küçükkuyu veya Altınoluk'ta da konaklama yapabilirim. Burhaniye'de Altın Camp'ta 15 20 gün tatil yapıp dönüş yoluna geçicem :)

Ana hatlarıyla planım bu..

• Beğen
Tepkiler: çirkin ve mammoth
@Emre Nallar

Merhaba dostum,

Çok keyifli ve bol oksijenli bir rota seni bekliyor dostum... :) Beni bile heyecanlandırdı doğrusu... Daha önceden Ezine, Ayvacık taraflarında bulunduğum için sana tavsiyem özellikle Ayvacık otobüs terminalindeki kahvede oturup bir kaç çay içmeden kalkma... Çay içmek bahane aslında :) Yerli haklının konuşmalarına biraz kulak misafiri olduğun anda gülmekten önündeki çayı dahi içemiyorsun. Küfürden ve küfür edenlerden hiç hoşlanmayan ben amcaların, dedelerin küfürleri karşısında küçük dilimi yutmuştum ((:) Yolunu uzatacaktır ama Ayvacık, Behramkale'den Assos'a inebilir misin bilmiyorum... Kafana eserse belki inersin. Ama o yolu geri çıkmak her baba yiğidin harcı değildir sanırım. :) Şimdiden bol şans dostum. Keyifli yolculuklar... Seni takip ediyor olacağım... :)

• Beğen
Tepkiler: çirkin
Oksijen çok önemli :) Kahvehanelerde oturup çay içmeye bayılıyorum. Genellikle ısmarlıyorlar. Bir gün gittim çay içtim dersin diyolar :D Yerli halkla muhatap olmak çok güzel bi duygu. Assos taraflarına geçmek istemiyorum. Çünkü yolları zorlayıcı olur diye düşündüm. Tüm yol boyunca ana karayolunu kullanıp hedefim doğrudan Burhaniye'ye ulaşmak :D Burhaniye'den geçecek olursan haberleşiriz. De senin tura baya var :) Görüşmek üzere.

Haa bu arada msn adresini ekledim ama henüz ses seda yok :)

• Beğen
arkadasım ben senin basarcagına kesinlikle inanıyorum artık cok guzel planlar hazırlıklar mukemmel olmus gezinde basarılar sana

Sevgili Özgür yolculuk planlaman şahane olmuş.Tamamen profesyonel bir mantıkla hazırlanmış. Hazırlık aşaması bu kadar sağlıklı olan bir turun başarılı olmaması işten bile değil. Yola çıkmadan önce bir sağlık kuruluşlunda genel bir kontrolden geçmeni önerebilirim sana. Hem genel bir durum değerlendirmesi olur hem de gezi bittikten sonra aynı kontrolü tekrarlarsan 15 günlük gezininm sana ne katıp ne götürdüğünü görebilirsin. Yükünü azaltmanı bende şiddetle tavsiye ediyorum. Şimdiden başarılar dilerim.
Küçük bir not : Ukalalık saymazsan sigaralı bir poz hiç olmamış(Sigara sevmeyen adam)

• Beğen
selam kardeşim...öncelikle yolun açık olsun....rotana eklemen için sana Akyaka yı söyliyecektim ama baktımki rotanda var...bilmiyorum daha önce gittinmi ama bir çok yeri gezdim ama böyle cennet bi köşe görmedim...deniziyle, doğasıyla, havasıyla bambaşka biyer....orman içinde çok güzel bi kamp alanı var....umarım herşey istediğin gibi olur...

• Beğen
Merhaba Özgür,

Sırt çantası yazmışsın, onu sırtında taşımanı tavsiye etmem.
Bir de yedek jant teli ve tel başı alman gerekebilir.
Kib.

• Beğen
Öncelikle iyi yolculuklar.
Bodrum yarımadasında fazla kalma ve gezme şansın olmadıysa dünyanın en iyi 20. koyu olan Akyarlar koyunu şiddetle tavsiye ediyorum. Ağustos ayında yazlıkta olursam seni misafir edebilirim. Belki bir barbekü keyfi bile yaparız.

• Beğen
@Ayberk Türk

teşekkür ederim dostum. planları tasarlamaya aynen devam. yolda bir kamyoncuya kurban gitmezsem işte geldim burdayım diye yazacağım ((:)
görüşmek üzere...

• Beğen
Dün arkadaşlarımla otururken bikaç kişi olacaz bisikletlere atlayıp bir ege turu yapacaz vs vs baya bir konuşmuştum ama benden başka bisikletçi olmadığı için kimse yanaşmamıştı.Çok güzel bir plan yapmışsın.tebrik ederim.Bigün inş bende yapacağım aynı turu.Turunun tadını çıkar:)

Geri