Scudo Sports

7Lİ Rubleye 9lu Aktarıcı

Tepki
1
İsim
Metehan
Arkadaslar oncelikle merhaba herkeze bende 7li ruble var arttiricim arzalandigi icin bir altus siparis ettm fakat bu altus 9lu idi bazi arkadaslar uyar ayar yaparak kullanirsin dediler bazilari ise sorunlar yasarsin 9lu kasetker daha ince ve zincir aha ince oldugu icin sıkıntı yasarsin dediler sizce olmazmi ? :(

Scudo
Dahaca hayatimda 9 lu ruble gormedim fakat mantiken olay soyle sanirim . rubleler ayni genislikte diye biliyorum . diyelim ki 63 mm genislikte olsun. 7 li sistemde her vites zinciri 9 mm asagi yada yukari oynatacak , 9 lu sistemde ise 7 mm oynatacak. Bu durumda ilk ve son vitesler sorunsuz calisir fakat ara viteslerde problem cikar . 7 li sistemin 3. Vitesi ile 9 lu sistemin 4 vitesi hemen hemen ayni oluyor biri 27 mm digeri 28 mm , 4. Viteste sorunsuz calisir teorik olarak . geri kalan ara viteslerde zincir rubleye tam oturmayacagi icin atlama yapacaktir . tabi bunlar heo teorik olarak bu sekilde , kim bilir sistem aradaki farklari kapatacak ve stabil cakisacak kadar esnek davranabilir. Tecrube eden birileri lazim buraya

Ben kullanmıştım 9 lu alivio aktarıcıyı 7 li rublede sorun olmuyor.

Ben de HG41 7'li ruble ile M430 Alivio arka aktarıcıyı birlikte kullanıyorum. Sorun olmuyor.

Hepinz degerli insanlarsiniz tesekkur ederim

@furkan.zaman
Sayin abim bu oynatma mevzusu vites kolu ile alakali degilmi ?

Geri